Όλοι στον αγώνα να ανατρέψουμε τα μνημόνια και την κυβέρνηση που τα εφαρμόζει

imagesΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ  

Σεπτέμβριος  2013   

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ  ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ!

Εργαζόμενες- Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες και Νέοι,

Η «ιστορία επιτυχίας» της άθλιας καθεστωτικής προπαγάνδας δεν είναι παρά ένας κύκλος συμφορών. Η κυβέρνηση συνεχίζει την επίθεση  ενάντια στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και τις καταχτήσεις με αμείωτο ρυθμό. Τα απανωτά χαράτσια και οι φόροι, συνοδεύονται από την διάλυση του συστήματος της δημόσιας υγείας και πρόνοιας, καθώς και της παιδείας. Τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ, διαδέχονται τώρα η ΕΑΣ, η ΕΛΒΟ και η ΛΑΡΚΟ, με μαζικές απολύσεις, παραπέρα συρρίκνωση της δραστηριότητας τους,  ιδιωτικοποίηση, ακόμα και οριστικό λουκέτο.

Οι απολύσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα συνεχίζονται και μεγαλώνουν την τεράστια ουρά των ανέργων. Η μείωση των μισθών και συντάξεων, επικουρικών και εφάπαξ, αποτελεί το καθημερινό μέλημα της Τρόικας και της κυβέρνησης. Η απλήρωτη εργασία, για όσους δουλεύουν, έγινε καθεστώς.

Ετοιμάζονται με ή χωρίς νέο μνημόνιο, να συνεχίσουν με τη πολιτική τους να βυθίζουν τους εργαζόμενους στην ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση. Εφαρμόζουν την πολιτική τους διασπώντας τους εργαζόμενους, στρέφοντας το ένα τμήμα ενάντια στο άλλο. Όμως, κανένας άνεργος δεν έχει να κερδίσει τίποτα αν απολυθούν μερικές χιλιάδες υπάλληλοι του δημόσιου και προστεθούν στη μεγάλη στρατιά των ανέργων. Κανένας εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα δεν θα βελτιώσει τη ζωή του με το να οδηγηθούν στην εξαθλίωση μερικές χιλιάδες «βολεμένοι» του δημοσίου. Αντίθετα, κάθε απόλυση και κάθε μείωση μισθού, είναι μια μάχη που χάνεται για όλους τους εργαζόμενους, που συμπιέζει ακόμα πιο κάτω τα κατώτερα όρια αμοιβής της εργασίας συνολικά.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ! ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΝΙΚΗ!

Αρκετοί κλάδοι έχουν εξαγγείλει απεργίες. Χωριστή σημασία αποκτά ο αγώνας στην εκπαίδευση με επίκεντρο τους καθηγητές, από την έκβαση του θα κριθεί συνολικά η πορεία του εργατικού και λαϊκού κινήματος το επόμενο διάστημα. Είναι απαραίτητη η συμπαράταξη όλων των εργατικών δυνάμεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όλοι οι φορείς των εργαζομένων που δεν έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής στις απεργιακές κινητοποιήσεις, να το κάνουν. Να πραγματοποιηθούν μαζικές Γενικές Συνελεύσεις. Με την συμμετοχή τους οι εργαζόμενοι να επιβάλλουν στα Σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να πάρουν απόφαση για το συντονισμό των αγώνων και απεργιακές κινητοποιήσεις για την ερχόμενη εβδομάδα, μαζί με τους κλάδους που ήδη έχουν αποφασίσει απεργίες, στην προοπτική της παραπέρα κλιμάκωσής με απεργία διαρκείας.

Κάθε εργαζόμενος, κάθε Σωματείο πρέπει να συμβάλλει στην δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικού και αγωνιστικού μετώπου το οποίο θα ανατρέψει την αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της και θα επιβάλει την ικανοποίηση των εργατικών και λαϊκών διεκδικήσεων.

Η υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων θα είναι αποτέλεσμα σκληρής και επίμονης μάχης με την Τρόικα, την κυβέρνηση και τους καπιταλιστές.  Όσοι προσδοκούν στο όνομα μιας «δημοκρατικής ανατροπής» την πτώση της κυβέρνησης όταν θα γίνουν εκλογές, πρέπει να καταλάβουν ότι με τον τρόπο αυτό τους δίνουμε χρόνο για να συνεχίζουν το καταστροφικού τους έργο.  Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου πρέπει με τους αγώνες μας, να ανατραπεί εδώ και τώρα!

Να ξηλωθούν όλοι οι άθλιοι νόμοι της  τελευταίας  τριετίας. Να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πορεία, χωρίς μνημόνια και χρέος, με την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο, έξω από το ευρώ και την ΕΕ. Για μια οικονομία στην υπηρεσία των αναγκών της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού και όχι στην υπηρεσία των κερδών και του πλούτου του κεφαλαίου.

Κάτω τώρα η κυβέρνηση της φτώχειας, της ανεργίας, της πείνας, της εξαθλίωσης!

      mail: protaptek@yahoo.gr                          protpatek.wordpress.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *