Καλά να πάθουν! Ας πρόσεχαν ποιο κανάλι άνοιγαν…

Γράφει ο Νίκος από Βόλο

Διαβάζουμε σήμερα στο “Βαθύ Κόκκινο” ότι σκανδαλίστηκαν, τόσο που δεν παίρνει άλλο, δύο ευσεβέστατοι χριστιανοί, ο κυρ- Ανδρέας Καραγιάννης του “ekklisia on line’ και μαζί του κι ένας αρχιμανδρίτης γέροντας που θέλησαν να δούνε χτες βράδυ τον ημιτελικό του “διαγωνισμού τραγουδιού” (έτσι τα λένε) της “Ευρωβιζιόν” (διάβαζε: παρέλαση καλλίγραμμων… οπισθίων και… βυζιών), αλλά έφαγαν μια τέτοια φόλα, που το έριξαν στα ηρεμιστικά!!

Δεν τους λυπόμαστε καθόλου. Καλά να πάθουν κι αυτός ο κυρ Αντρέας κι ο γερο-ρασοφόρος, ο κολλητός του, που κάθισαν χτες βράδυ μπροστά στην άθλια οθόνη της ΕΡΤ1, μάλλον για να εορτάσουν την …Τρίτη του Πάσχα (σύμφωνα με το ημερολόγιο: του οσίου Ραφαήλ, βοήθειά μας!) χαζεύοντας με τίποτα ξένες γκομενίτσες τραγουδιάρες “της μόδας”… Κι έτσι, να που έπεσαν απάνω στους Ιρλανδούς “σατανιασμένους” (πρώτη φορά στη ζωή μου την ακούω αυτή τη λέξη, βρε τι μαθαίνει κανείς όσο ζει!), που τους χάλασαν δεόντως το στομάχι.

Και δε σκέφτηκαν, οι σκανδαλισμενοι χριστιανούληδές μας, ότι αυτοί ακριβώς οι … “σατανιασμένοι” είναι απλώς το δικό τους το “άλτερ έγκο”, η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος της μεταφυσικής ανοησίας κι απατεωνιάς, που για να υπάρξει και να διαιωνίζεται πρέπει απαραιτήτως να στηρίζεται σε δύο ταυτόχρονες επινοήσεις, του τύπου: “ο θεός” και “ο διάολος”, όπου μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε και… “κράτα με να σε κρατώ”, γιατί θα χαθούμε και τα δυο μας από κοινού σαν μας πάρουνε χαμπάρι!

Τι να τους κάνουμε όμως και τον κυρ- Αντρέα on line και το γέρο – πάστορά του αντάμα, που εκτός όλων των άλλων δεν ξέρουν τίποτα κι από ποιοτική μουσική! Γιατί, αν ήξεραν, τότε όχι μόνο δεν θα πήγαιναν καθόλου στο κανάλι που δείχνει τη φόλα της “Ευροβιζιόν”, αλλά -αντί για τους σατανιασμένους και για τις ξεβράκωτες- θα πήγαιναν το τηλεκοντρόλ τους στο αμέσως διπλανό κανάλι, στο ΕΡΤ 2 που ακριβώς εκείνη την ίδια ώρα είχε μια μουσική πανδαισία, από αυτές που γράψανε ιστορία στα τηλεοπτικά χρονικά, αφού στην ίδια εκπομπή μαζί τραγούδησαν ευφραίνοντας τις καρδιές και το νου των ανθρώπων: ο Λάκης Χαλκιάς, ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, η Λιζέτα Νικολάου κι ο Χρόνης Αηδονίδης, ενώ η παρουσία στην εκπομπή αυτή και του αείμνηστου Κώστα Βίρβου ήταν η επισφράγιση για το τι θα έπρεπε να δείχνει διαρκώς και να προβάλλει νυχθημερόν η τηλεόραση, αν βέβαια ζούσαμε σε μια κοινωνία που ενδιαφέρεται αποκλειστικά για τον άνθρωπο και για το πραγματικό του ευ ζην.

Αλλά τι να γίνει κυρ- Αντρέα ον λάιν και δε συμμαζεύεται; Για να κάνεις ακόμα κι αυτό το τόσο δα μικρούλι πέρασμα από το ένα κουμπάκι του τηλεκοντρόλ στο διπλανό, απαιτείται παιδεία, πολιτισμός καθάρια διαλεκτική σκέψη. Πού να βρεθεί όμως αυτή η σκέψη στο “εκκλησία ον λάιν” και στα παρόμοια; Έλα ντε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *