Πρωτογενής ΑΠΑΤΗ και πλεόνασμα ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ

image004Οι τριπλές εκλογές του Μαΐου είναι μια μάχη αποφασιστικής σημασίας για την επιβίωση του ελληνικού λαού και του έθνους. Στις εκλογές αυτές θα κριθεί αν η κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου θα παραμείνει στην εξουσία, συνεχίζοντας την καταστροφή και την εκποίηση της χώρας, ή αν, αντίθετα, θα υποστεί μια συντριπτική ήττα, που θα την αναγκάσει να προσφύγει σε εθνικές εκλογές. Εκλογές που θα ανοίξουν το δρόμο για την αποκατάσταση της εθνικής ανεξαρτησίας, ώστε η Ελλάδα να παύσει να αποτελεί αποικία χρέους του γερμανικού και του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.

Η μνημονιακή κυβέρνηση και οι συνιστώσες της χρησιμοποιούν το υπερόπλο της προπαγάνδας για να παραπληροφορήσουν, να αποπροσανατολίσουν και να διασπάσουν τον ελληνικό λαό. Στις διπλές εκλογές του 2012 χρησιμοποίησαν την κινδυνολογία της εξόδου από το ευρώ και των δεινών που αυτή θα προκαλέσει• τώρα προσθέτουν σε αυτή το success story του πρωτογενούς πλεονάσματος, του τέλους του Μνημονίου και της εξόδου στις αγορές.

Πρόκειται για ασύλληπτης έκτασης και βάθους γκεμπελικής υφής προπαγάνδα που αναπαράγουν όλα σχεδόν τα ελεγχόμενα – συστημικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Γκέμπελς έλεγε: «Αν πεις ένα αρκετά μεγάλο ψέμα και συνεχίσεις να το επαναλαμβάνεις, ο λαός θα καταλήξει τελικά να το πιστέψει», και συνέχιζε: «Είναι λοιπόν ζωτικής σημασίας για το κράτος να χρησιμοποιήσει όλες τις εξουσίες του για να καταστείλει τη διαφωνία, μια και η αλήθεια είναι ο θανάσιμος εχθρός του ψέματος και επομένως η αλήθεια είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του κράτους».

Αυτή η συνταγή εφαρμόζεται σήμερα στην Ελλάδα και με αυτή καλλιεργούν στον απλό πολίτη την ελπίδα ότι τα δύσκολα πέρασαν και έρχονται καλύτερες μέρες προκειμένου να κλέψουν την ψήφο του.

Πρωτογενές πλεόνασμα

Εδώ και περίπου ένα χρόνο η μνημονιακή προπαγάνδα έχει επικεντρωθεί στη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος και τώρα πανηγυρίζουν για την επίτευξή του, την οποία, μάλιστα, όπως λένε, επικύρωσε η Eurostat. Πρόκειται για κολοσσιαίο ψέμα. Πρωτογενές πλεόνασμα δεν υπάρχει, εκείνο που υπάρχει είναι πρωτογενές έλλειμμα 15,8 δις ευρώ.

Η Eurostat ανακοίνωσε επίσημα ότι το Δημοσιονομικό Έλλειμμα του 2013 είναι 23,1 δις ή το 12,7% του ΑΕΠ της χώρας. Η Eurostat δεν επικυρώνει πρωτογενή πλεονάσματα ή ελλείμματα για καμιά χώρα, γιατί στο Ευρωπαϊκό Λογιστικό Σύστημα δεν υπάρχει ορισμός για το πρωτογενές δημοσιονομικό αποτέλεσμα (πλεόνασμα ή έλλειμμα).

Αν από το Δημοσιονομικό Έλλειμμα των 23,1 δις αφαιρεθούν οι τόκοι (7,2 δις) που πληρώθηκαν για την εξυπηρέτηση του Δημόσιου Χρέους, τότε καταλήγουμε, σύμφωνα με τη Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος (ΔΥΕ), σ’ ένα πρωτογενές έλλειμμα 15,8 δις. Αυτό το ποσό επιβεβαιώνει και η ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) ως έλλειμμα στο πρωτογενές Ισοζύγιο της Γενικής Κυβέρνησης (βλέπε πίνακα).

image002

Αλλά η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου μαζί με τηνΤριαρχία (Τρόικα) ήθελαν πάση θυσία πρωτογενές πλεόνασμα. Έτσι συμφώνησαν από το πρωτογενές έλλειμμα να αφαιρεθούν 19,2 δις που δόθηκαν το 2013 για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Με αυτές τις αλχημείες το έλλειμμα έγινε πλεόνασμα 3,4 δις. Η αφαίρεση του ποσού για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δικαιολογήθηκε με το επιχείρημα ότι πρόκειται για μη επαναλαμβανόμενη δαπάνη, δηλαδή δαπάνη που δεν
θα υπάρχει φέτος, το 2014. Αλλά τα 19,2 δις είναι ένα ποσό τράνζιτ, μπήκαν στον προϋπολογισμό (με δανεισμό από τον EFSF) για να δοθούν στις τράπεζες. Αν τα αφαιρείς από τις δαπάνες, τότε πρέπει να τα αφαιρέσεις και από τα έσοδα. Το 2014 δεν θα δοθεί το ποσό αυτό στις τράπεζες, αλλά ούτε θα εισπραχθεί από τον προϋπολογισμό ως έσοδο. Αν τα 19,2 δις του 2013 είναι μια μη επαναλαμβανόμενη δαπάνη, είναι ταυτόχρονα και ένα μη επαναλαμβανόμενο έσοδο, άρα θα πρέπει να αφαιρεθεί και από τα δύο σκέλη του Προϋπολογισμού (δαπάνες – έσοδα) με μηδενικό αποτέλεσμα.

Για τους λόγους αυτούς το πρωτογενές «πλεόνασμα» δεν διαπιστώθηκε, αλλά συμφωνήθηκε μεταξύ κυβέρνησης – Τριαρχίας για λόγους πολιτικούς και επικοινωνιακούς. Πρόκειται για πολιτική απάτη σε βάρος του ελληνικού λαού.
Θα ρωτήσει ο απλός πολίτης «και τα λεφτά που μοιράζουν (κοινωνικό μέρισμα) από πού είναι;». Αυτά που μοιράζουν προκειμένου να σωθούν στις εκλογές αυξάνουν το έλλειμμα του 2014 και μετά τις 25 Μαΐου θα λάβουν τα απαραίτητα νέα μέτρα για να πάρουν πίσω ό,τι έδωσαν.

Είναι δυστυχώς θλιβερό να βλέπει κανείς στα τηλεοπτικά παράθυρα ορισμένους εκπροσώπους της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης, όταν ερωτώνται αν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα, να απαντούν: «Ναι, αλλά αυτό επιτεύχθηκε με την υπερφορολόγηση και τη μείωση μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων». Λένε, δηλαδή, αυτό που λέει και ο Α. Σαμαράς, ότι με τις θυσίες του ελληνικού λαού πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα. Δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να πουν ότι, παρά τις συσσωρευμένες θυσίες τα τέσσερα τελευταία χρόνια, η συγκυβέρνηση «πέτυχε» το 2013 πρωτογενές έλλειμμα 15,8 δις, το οποίο είναι διπλάσιο του 2012 (βλέπε πίνακα).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το πρωτογενές έλλειμμα περιορίστηκε στα 15,8 δις γιατί στο Ισοζύγιο της Γενικής Κυβέρνησης εμφανίζεται ένα ουρανοκατέβατο πλεόνασμα 4,7 δις από τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Ποιος πείθεται από ένα τέτοιο πλεόνασμα, όταν έχει ψηφιστεί ήδη η μείωση των επικουρικών συντάξεων και ετοιμάζουν εντός του 2014 ξανά το άνοιγμα του Ασφαλιστικού για περαιτέρω μείωση των κυρίων συντάξεων;

Το τέλος του Μνημονίου

Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια αναγγέλλουν το τέλος του Μνημονίου, επειδή στα μέσα του 2014 τελειώνουν οι δόσεις της δεύτερης Δανειακής Σύμβασης από τον EFSF και στις αρχές του 2016 οι δόσεις από το ΔΝΤ. Αποκρύπτουν όμως από τον ελληνικό λαό ότι οι ίδιοι έχουν υπογράψει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, που έχει τεθεί σε ισχύ από 1/1/13 και προβλέπει για τις υπερχρεωμένες χώρες, όπως η Ελλάδα, αυστηρό δημοσιονομικό έλεγχο μέχρι να γίνει η αποπληρωμή του 75% των δανείων που έχουν λάβει. Αυτό σημαίνει ότι η χώρα μας θα είναι υπό αυστηρό έλεγχο τουλάχιστον μέχρι το 2040.

Έξοδος στις αγορές

Πανηγυρίζουν οι ολετήρες της Ελλάδας γιατί δανειζόμενοι από τις χρηματαγορές η πατρίδα μας γίνεται ξανά μια «φυσιολογική» χώρα, όπως ήταν μέχρι το Μάιο του 2010. Θέλουν να πληρώνουμε τα παλιά χρέη με νέα χρέη. Πανηγυρίζουν οι banksters (κατά την έκφραση του Φραγκλίνου Ρούζβελτ) των χρηματαγορών, γιατί έτσι θα πληρώνουμε τόκους και χρεολύσια στο διηνεκές. Δεν πρόκειται για φυσιολογική κατάσταση μιας χώρας, αλλά για την αποκατάσταση της «φυσιολογικής» εξάρτησης της Ελλάδας από τις χρηματαγορές.

Στις εκλογές του Μαΐου είτε ο αγώνας αυτοάμυνας και επιβίωσης του ελληνικού λαού θα στεφθεί από επιτυχία είτε η γκεμπελική προπαγάνδα θα νικήσει το λαό. Οψόμεθα. 

Πηγή: Νίκος Ιγγλέσης – “Επίκαιρα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *