Μαζικές διαδηλώσεις στην Πανελλαδική απεργία

gggΔεκάδες χιλιάδες κόσμου –εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 50.000 διαδηλωτές- πήραν μέρος στις πορείες που έγιναν σήμερα ενάντια στην κυβέρνηση και τα νέα μέτρα λιτότητας προ των πυλών.

Στις κινητοποιήσεις έδωσαν το παρόν ο γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που δήλωσε: «Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του δυνάμεις για ανασυγκρότηση του εργατικού λαϊκού κινήματος, για την αλλαγή των συσχετισμών -των πολύ αρνητικών συσχετισμών- μέσα στο εργατικό κίνημα, σε αρχαιρεσίες, στις εκλογές, ενάντια σε όσες ηγεσίες υπονομεύουν τη λαϊκή πάλη, υπονομεύουν τη λαϊκή συμμετοχή». (Σχετικό αναλυτικό ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα 902).

Απ’ την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σύριζα, Αλέξης Τσίπρας που βρέθηκε στο μπλοκ του ΜΕΤΑ ξαναζήτησε την διενέργεια βουλευτικών εκλογών τονίζοντας ότι «Είναι αναπόφευκτη και αναγκαία η προσφυγή στις κάλπες … Τώρα είναι η ώρα για το αποφασιστικό βήμα για μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας …  Σήμερα επιβεβαιώνεται με τον πιο δραματικό τρόπο το αδιέξοδο της στρατηγικής της υποταγής και της υποτέλειας στις πιο παράλογες εντολές και επιθυμίες της τρόικας. Σήμερα επιβεβαιώνεται το αδιέξοδο της στρατηγικής του καλού και υπάκουου μαθητή που έχει επιλέξει η κυβέρνηση Σαμαρά εδώ και δυόμισι χρόνια. Και δυστυχώς σήμερα βρισκόμαστε σε πολύ χειρότερη θέση απ΄ αυτήν που ήμασταν το 2012».

Το βίντεο είναι από την ιστοσελίδα in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *