Έπεσαν οι μετανοημένες μάσκες της ναζιστικής συμμορίας

kazantzoglouΟ Καζαντζόγλου, κατηγορούμενος για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα, κάνει κωλοδάκτυλο προς την οικογένεια του θύματος. Η έκρηξη δεν άργησε να ακολουθήσει.

Η συνύπαρξη των δικών της Χρυσής Αυγής και της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς στις φυλακές Κορυδαλλού οδήγησε σήμερα σε ένα επεισόδιο που είχε σχεδόν προαναγγελθεί. Την ώρα διεξαγωγής της δίκης και ενώ η διευθύνουσα τη συζήτηση κα Λεπενιώτη διάβαζε τον κατάλογο των κατηγορουμένων, κατηγορούμενοι της δίκης της ΣΠΦ οι οποίοι οδηγούνταν στην διπλανή αίθουσα φώναξαν συνθήματα, κάποιοι εξ αυτών επιχείρησαν να μπουν στην αίθουσα από τη διπλανή πόρτα και πέταξαν δύο πλαστικά μπουκάλια.

Το περιστατικό αυτό, που διήρκεσε περί τα 10 δευτερόλεπτα, έδωσε την αφορμή στους κατηγορούμενους και τους συνηγόρους τους να στήσουν ένα σκηνικό έντασης μέσα στο δικαστήριο, απευθυνόμενοι με απειλητικές φράσεις προς το κοινό στο οποίο βρισκόταν και η οικογένεια Φύσσα, αλλά και προς τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής. Ήταν εκείνη τη στιγμή που η οικογένεια Φύσσα, και ιδίως η μητέρα και ο πατέρας του, ξέσπασαν τόσο κατά των κατηγορουμένων όσο και κατά των αστυνομικών: “Τον Παύλο δεν τον προστατέψατε, μόνον αυτούς ξέρετε να προστατεύετε”, φώναζαν συγγενείς και φίλοι του Φύσσα.

Το σημερινό περιστατικό ήταν αρκετό για να πέσει το προσωπείο του “νόμιμου πολιτικού κόμματος”: η πιο ενδεικτική φιγούρα ήταν αυτή του πρώην βουλευτή Κουκούτση που στράφηκε αρχικά προς τα έξω φωνάζοντας “Θα σας λιώσουμε αρχίδια”, στη συνέχεια απευθύνθηκε στους συνηγόρους πολιτικής αγωγής φωνάζοντας “Αρχίδια έρχεται η ώρα σας” και συνέχισε με ύβρεις κατά της μουσουλμάνας διερμηνέως της αραβικής γλώσσας που κάθεται πίσω από τα έδρανα της πολιτικής αγωγής. Θυμίζουμε ότι τόσο ο Κουκούτσης όσο και οι υπόλοιποι βουλευτές έχουν ζητήσει αντικατάσταση ή άρση των περιοριστικών όρων που τους έχουν επιβληθεί, με βασικό ισχυρισμό την τέλεση των βουλευτικών τους καθηκόντων. Οι “βουλευτές” της Χρυσής Αυγής θα πρέπει ωστόσο να αποφασίσουν αμα το επιθυμούν να είναι καθώς πρέπει κοινοβουλευτικοί παράγοντες ή νεοναζί τραμπούκοι του δρόμου. Η συμπεριφορά του Κουκούτση σήμερα παρέπεμπε ευθέως στο δεύτερο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης, μετά την ολοκλήρωση της ανάγνωσης των ονομάτων των κατηγορουμένων, αποχώρησαν εις ένδειξη διαμαρτυρίας. Πριν από αυτό, αποπειράθηκαν να στοχοποιήσουν τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, επιχειρώντας να λογοκρίνουν τις δημόσιες παρεμβάσεις τους. Ωστόσο, οι απειλές προς της οικογένεια Φύσσα όχι μόνον από κατηγορούμενους αλλά και από συνηγόρους (οι φωτογραφίες από το σημερινό επεισόδιο στη δίκη είναι ενδεικτικές) δείχνουν ότι κάποιοι εξ αυτών συμμετέχουν στη δίκη όχι μόνον με την δικηγορική, αλλά και με την πολιτική τους ιδιότητα.

Πηγή: Για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *