«ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ – ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ»

image002ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Τα μέλη και οι φίλοι της επιτροπής “πρωτοβουλίας για την διαγραφή του χρέους-ρήξη με την EE” καλούν τον σύλλογο συμβολαιογράφων Εύβοιας καθώς και οποιονδήποτε άλλο επαγγελματικό κλάδο εμπλέκεται στις διαδικασίες πλειστηριασμών κατοικίας (δικαστικοί λειτουργοί, δικηγόροι κλπ) να μην λάβουν μέρος σε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας προκειμένου να εκφράσουν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους στις χειμαζόμενες από την κρίση λαϊκές οικογένειες που κινδυνεύουν να χάσουν την κατοικία τους. Πιστεύουμε ότι δεν είναι άμοιρος ευθυνών όποιος συμμετέχει στις διαδικασίες που απαιτούνται για να βρεθούν λαϊκές οικογένειες στο δρόμο και κάθε επαγγελματίας που συμμετέχει στις διαδικασίες αυτές έχει ευθύνη προς το συμπολίτη του να βοηθήσει να αποτραπεί το ξεπούλημα της λαϊκής κατοικίας στις τράπεζες και τα διάφορα αρπακτικά.  Όποιος από τους συμπολίτες του νομού Εύβοιας θα βοηθήσει το τραπεζικό σύστημα και όχι μόνο να αρπάξουν λαϊκές κατοικίες για να τις προσφέρουν σε τράπεζες, κοράκια και ξένα συμφέροντα, θα στιγματιστεί από την κοινωνία.

Οι τράπεζες ανεμπόδιστες από την πολιτεία έκαναν, χωρίς κανόνες, χρυσές δουλειές σε βάρος του εργαζόμενου λαού. Ήδη 6 χρόνια τώρα με τις ανακεφαλαιοποιήσεις και άλλου είδους δώρα από τις μνημονιακές κυβερνήσεις χρέωσαν τον λαό δεκάδες ή και εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν είναι σε καμιά περίπτωση η ίδια με εκείνη που λάμβαναν τα δάνεια. Ανεργία, μείωση μισθών, μείωση συντάξεων, αύξηση φορολογίας, μείωση της αγοραστικής δύναμης και στην συνέχεια μείωση της ζήτησης έχουν φέρει τους πολίτες σε δεινή κατάσταση. Δεν μπορούν οι πολίτες να δώσουν από αυτά που δεν έχουν. Και όσα μπορούν να έχουν τα χρησιμοποιούν για την επιβίωσή τους.

Η αλληλεγγύη είναι το σημαντικότερο όπλο του λαού και το συγκεκριμένο κίνημα θα παλέψει μέχρι τέλους για να μην χάσει κανένας πολίτης την κατοικία του. Στην Εύβοια ειδικότερα αλλά και σε όλη την Ελλάδα αναπτύσσεται ένα μαζικό κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι για όλα. Ντροπή δεν θα πρέπει να νιώθει κανείς πολίτης. Ντροπιασμένη είναι η κυβέρνηση, οι τράπεζες και όσοι συνεργάζονται μαζί τους για την υλοποίηση αυτής της πολιτικής.

  • Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας!
  • Καμιά διακοπή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, σε κανέναν κάτοικο της πόλης!
  • Όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στα απαραίτητα και αναγκαία για τη ζωή τους κοινωνικά αγαθά!
  • Καμία θυσία κοινωνικών αναγκών με τη δικαιολογία της παραμονής σε Ευρώ-ΕΕ!
  • Ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής που οδηγεί σε κοινωνικό μεσαίωνα!

Καλούμε φορείς, συλλογικότητες και μεμονωμένους πολίτες να συμμετέχουν στην οργάνωση κοινών δράσεων για την αποτροπή της βάρβαρης υποβάθμισης του βιοτικού μας επιπέδου.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

«ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ – ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ»

email: diagrafi.xreous.xalkida@gmail.com  

Κάθε Δευτέρα, Συνέλευση της Πρωτοβουλίας Στο Εργατικό Κέντρο, ώρα 7.30μ.μ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *