Όχι, ο Μπογδάνος δεν είναι ρατσιστής!

mpogdan-1Απλά καταθέτει μια «πρόταση διαλογής των μεταναστών προς εγκατάσταση με κριτήριο την εθνική τους καταγωγή»!

«Το θέμα δεν είναι πόσοι μετανάστες θα παραμείνουν τελικά στην Ελλάδα, αλλά ποιοί

Ας καθορίσουμε εμείς το με ποιους θα συμβιώσουμε…

Μένει να παραμερίσει κανείς την ιερά εξέταση της πολιτικής ορθότητας και της αριστερίστικης υπεραναπλήρωσης, που αυτομάτως θα έβαζε τις φωνές ενώπιον μιας αληθούς, πέρα για πέρα ισχύουσας πρότασης: Οι Σύροι είναι πολύ πιο κοντά μας σε σχέση με άλλες παραδόσεις και εθνικές ταυτότητες, που συγκροτούν το μωσαϊκό των μεταναστευτικών όγκων…

Αν και είναι βέβαιο πως θα βρεθούν εκείνοι που θα αντιμετωπίσουν μια πρόταση διαλογής των μεταναστών προς εγκατάσταση με κριτήριο την εθνική τους καταγωγή ως υποτιθέμενα ξενόφοβη, στην πραγματικότητα είναι το ακριβώς αντίθετο. Εφόσον η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να δεχθεί την εγκατάσταση αρκετών δεκάδων χιλιάδων ξένων πολιτών στο έδαφός της, ας είναι τουλάχιστον κατά το δυνατόναπό ένα κοντινό μεσογειακό κράτος, από το πάλαι ποτέ βασίλειο των Σελευκιδών, την Οσροηνή και την Κομμαγηνή, την Αντιόχεια του Καβάφη και τα χώματα του Αγίου Εφραίμ και του Οσίου Ισαάκ….

Και μην αναζητούμε τον ρατσισμό εκεί που δεν υπάρχει. Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι ως προς τα δικαιώματά τους. Αυτή, όμως, η κατάκτηση της νεωτερικότητας δεν συνεπάγεται και πως όλοι είναι ίδιοι ως προς τα χαρακτηριστικά τους…»

Αποσπάσματα από άρθρο του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, στην ιστοσελίδα marketnews.gr, με τίτλο «Εδώ να μείνουν οι Σύροι» (8/3/2016)  – Στην ιστοσελίδα marketnews.gr μπορείτε (αν θέλετε) να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο και να βγάλετε κι άλλα συμπεράσματα.  

Η φωτογραφία του δημοσιεύματος είναι από ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, πέρσι, λίγες μέρες πριν την 25η Μαρτίου, στο facebook, και είχε δημοσιευθεί σε πολλές ιστοσελίδες. Σημειώνεται πως η κεντρική φωτογραφία του θέματος είναι μέρος της φωτογραφίας που δημοσίευσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Ολόκληρη η φωτογραφία είναι αυτή: 

 

mpogdan-1

Για την αντιγραφή, τις υπογραμμίσεις και τον τίτλο

Γεράσιμος Χολέβας – “Ημεροδρόμος”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *