ΕΝΑΚ – ΠΟΡΕΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ: Με την εργατική τάξη και τη νεολαία στο δρόμο του αγώνα

unnamedΕΝΑΚ – ΠΟΡΕΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ
(κοινή ανακοίνωση για την Εργατική Πρωτομαγιά)

ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πρωτομαγιά, ημέρα σύμβολο του εργατικού αγώνα, της εργατικής λαϊκής αντίστασης, της ταξικής πάλης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, απευθύνουμε θερμό χαιρετισμό στους εργαζόμενους, τους άνεργους, στους αγρότες, στους συνταξιούχους, στους επιστήμονες, σε όλο τον εξαθλιωμένο λαό μας και στη νεολαία, στους μετανάστες-πρόσφυγες, τα θύματα της ιμπεριαλιστικής καπιταλιστικής κτηνωδίας και βαρβαρότητας. Τον ίδιο χαιρετισμό στέλνουμε παντού, σε όλες τις χώρες που οι εργαζόμενοι, οι εξαθλιωμένοι του καπιταλιστικού συστήματος και της ιμπεριαλιστικής λαίλαπας αγωνίζονται για κοινωνική δικαιοσύνη, για δουλειά, για ψωμί και επιβίωση, για πρόοδο, ειρήνη, εργατική κυριαρχία – εξουσία, για εθνική ανεξαρτησία. Σήμερα, όλοι πια καταλαβαίνουν πως ούτε «η ιστορία τελείωσε» – ούτε η ταξική πάλη σταμάτησε να διαδραματίζει τον κινητήριο ρόλο της. Το αντίθετο, μάλιστα, συμβαίνει και η κοινωνική εξέλιξη επιφυλάσσει πολλές δυσάρεστες «εκπλήξεις» στο επιθετικό, αντιδραστικό και εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα.

Ανήμερα Πρωτομαγιάς του 2016, ΕΝΑΚ και Πορεία Αριστερή απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα άμεσης συσπείρωσης και αγώνα στα παρακάτω μέτωπα:

1) Για τη ζωή και την επιβίωση του εργαζόμενου και του άνεργου λαού και της ελληνικής νεολαίας, που οι κυρίαρχες πολιτικές την έχουν κυριολεκτικά καταδικάσει. Προϋπόθεση, όπως η συλλογική εμπειρία αναδεικνύει και το συμφέρον του αγώνα επιτάσσει, είναι: Ανεξάρτητο διεκδικητικό εργατικό κίνημα – Συνδικάτα εργατικής ενότητας – Σύλλογοι δημιουργικής έκφρασης και δράσης – Αυτοτελές κίνημα της βάσης με ξεκάθαρους στόχους και περιεχόμενο, με δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες. Απέναντι μας, σαν εμπόδιο στον αγώνα, βρίσκεται ο εργατοπατερισμός των «ηγεσιών» και της συναλλαγής, βρίσκονται οι πολιτικές του συμβιβασμού, της διάσπασης, της χειραγώγησης. Κίνημα μαζικό, μαχητικό, ανεξάρτητο, ανυποχώρητο, αυτό χρειαζόμαστε, γιατί τίποτα δεν θα χαριστεί, όλα θα τα κερδίσουμε.

2) Για την Εθνική Ανεξαρτησία και την κοινωνική πρόοδο της χώρας. Και σήμερα, η κυβερνητική πολιτική του «εθνικού μετώπου» ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν έρχεται σε ρήξη, αλλά αναπαράγει με την πολιτική και τις επιλογές της την «υπεύθυνη και ευρωπαϊκή» εθνική εξάρτηση απο τα ιμπεριαλιστικά κέντρα (ΕΕ/ΗΠΑ/ΕΚΤ/ΔΝΤ/ΝΑΤΟ). Μαζί με την εθνική εξάρτηση, μαζί με την ΕΕ και την ευρωζώνη, μαζί με το λεγόμενο «χρέος» (και τις διαρκώς αναγγελόμενες ψευτοδιαπραγματεύσεις επιμήκυνσης – διαιώνισης του), μαζί με το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο να άλωνίζει, δήθεν για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης, μαζί με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (βλ. ΟΛΠ – αεροδρόμια – δημόσιες εκτάσεις κλπ) και το μέγάλο ξεπούλημα που έρχεται μέσω του μεγάλου φορέα ιδιωτικοποιήσων – ξεπουλημάτων του τρίτου μνημονίου, μαζί με τα νέα φορολογικά μέτρα και το ασφαλιστικό, θα αναπαράγεται η εργατική κοινωνική εξαθλίωση, η καθυστέρηση και η λαϊκή φτώχεια, ενώ θα γίνονται αντικείμενο στυγνής εκμετάλλευσης οι μετανάστες-πρόσφυγες και μαζί τους όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Ο εξαθλιωμένος και άνεργος λαός θα χάνει και στην καλύτερη περίπτωση θα παίρνει ψίχουλα «ανθρωπιστικής βοήθειας» – και θα κερδίζουν οι ξένες πολυεθνικές και η ντόπια ξεπουλημένη αστική τάξη. Απέναντι στην «αγία οικογένεια» του ευρώ – εμείς σηκώνουμε ψηλά τη σημαία της εθνικής ανεξαρτησίας και μιας νέας κοινωνικής προοπτικής.

3) Ενάντια στον ναζιφασισμό, στον δηλητηριώδη ρόλο του, στις εγκληματικές συμμορίες και δράσεις του, ενάντια στην φασιστικοποίηση και τον αυταρχισμό. ΕΝ.Α.Κ – Πορεία Αριστερή, απευθύνουμε κάλεσμα συστράτευσης και καθημερινού αγώνα προς τον εργαζόμενο κόσμο, προς τους άνεργους και την νεολαία. Μαζί στα αγωνιστικά μέτωπα, με το ελπιδοφόρο και ανατρεπτικό μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς να ηχεί δυνατά κάθε ημέρα, ολόκληρο το χρόνο.

ΕΝΑΚ – ΠΟΡΕΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *