Η φίλη των δικτατόρων και των πολυεθνικών, μητέρα Τερέζα

motherterezaΑγία ανακηρύχθηκε η μητέρα Τερέζα από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, σε μία τελετή στο Βατικανό που πραγματοποιήθηκε από τον πάπα Φραγκίσκο με τη συμμετοχή περισσότερων από 100.000 πιστών.

Η Μητέρα Τερέζα γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου του 1910 στα Σκόπια της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (σήμερα πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ). Είχε, ωστόσο, καταγωγή από την Σκόδρα της Αλβανίας. Πήγε στο Νταρτζίλινγκ της Ινδίας το 1929 και ορκίστηκε ως μοναχή το 1931. Το 1937 δούλεψε σαν δασκάλα σε ένα σχολείο στην Καλκούτα.

«Η μητέρα Τερέζα βοήθησε τους ανθρώπους που είχαν εξαντλήσει τις δυνάμεις τους, όσους είχαν εγκαταλειφθεί και θα πέθαιναν στην άκρη του δρόμου», ανέφερε ο ποντίφικας και πρόσθεσε ότι «από εδώ και στο εξής ολόκληρος ο κόσμος θα μπορεί να τιμά την μνήμη της».

Ποια ήταν όμως πραγματικά η μητέρα Τερέζα

Η ιστορία της που προβάλλεται ως κυρίαρχη είναι η εξής:  Ίδρυσε τους Ιεραπόστολους της Ελεημοσύνης, είχε φιλανθρωπικό έργο στην Ινδία, έλαβε το Νόμπελ Ειρήνης.

Ο Αγγλοαμερικανός συγγραφέας Κρίστοφερ Χίτσενς ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός με το βιβλίο του Ο Θεός δεν είναι μεγάλος, έκανε έρευνα σε σχέση με τον πραγματικό ρόλο της Μητέρας Τερέζας.

Η αλβανικής καταγωγής μοναχή δεν επεδίωκε την καταπολέμηση της φτώχειας. Αντίθετα, παρότρυνε τους φτωχούς να αποδεχτούν τη μοίρα ενώ παρουσίαζε τους πλούσιους ως τους ευλογημένους του Θεού.

Όπως τονίζει στο βιβλίο του η Μητέρα Τερέζα κατηγορείται ανοιχτά ότι εκμεταλλεύτηκε τις δωρεές για να ιδρύσει μοναστήρια σε 150 χώρες. Δωρεές, οι οποίες προορίζονταν για την ίδρυση νοσοκομείων στις χώρες του Τρίτου Κόσμου. Σκοπός της δεν ήταν η ανακούφιση όσων είχαν ανάγκη, αλλά ο προσηλυτισμός στον ακραίο και φανατικό χριστιανισμό του Βατικανού. Οι ιδιαίτερα καλές σχέσεις της με τον Πάπα Ιωάννη Παύλο ΙΙ, ενίσχυσαν αυτή την άποψη.

Νόμπελ και εκτρώσεις

Το 1979 η Μητέρα Τερέζα τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης. Πολλοί ήταν όμως αυτοί που έμειναν με το στόμα ανοικτό ύστερα από τις δηλώσεις που έκανε. “Η μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη σήμερα είναι ο χαμός του αθώου αγέννητου παιδιού. Αν μια μητέρα μπορεί να δολοφονήσει το ίδιο της το παιδί, τι θα σταματήσει εσάς κι εμένα από το να σκοτώσουμε ο ένας τον άλλον;” ανέφερε

“Αθωώστε την πολυεθνική για τους 25.000 θανάτους”

Η διπλωμάτισσα του Βατικανού όπως πολλοί λένε, φαίνεται πως είχε καλή σχέση με τις πολυεθνικές εταιρείες. Πασίγνωστό είναι ο λόγος της στους κάτοικους της πόλης Μποτάλ στην Ινδία ύστερα από ένα βιομηχανικό ατύχημα που κόστισε την ζωή χιλιάδων ανθρώπων.

Κάνοντας μια αναδρομή θυμίζουμε πως στο Μποταλ έγινε το χειρότερο βιομηχανικό δυστύχημα όλων των εποχών. Στις 3 Δεκεμβρίου του 1984 πάνω από 40 τόνοι ισοκυανικού μεθυλίου, ενός χημικού εκατοντάδες φορές τοξικότερου από το υδροκυάνιο, διέρρευσαν από ένα εργοστάσιο φυτοφαρμάκων στο Μποπάλ της Ινδίας.

Μέχρι τον Οκτώβριο του 2003 είχαν δοθεί αποζημιώσεις για 15.248 θανάτους και 554.895 περιπτώσεις αναπηρίας.Υπολογίζεται ότι συνολικά λόγω της διαρροής έχασαν τη ζωή τους 15.000 με 25.000 άνθρωποι.

Όταν αγανακτισμένοι Ινδοί βγήκαν στο δρόμο αντιδρώντας στα ελλιπή μέτρα ασφαλείας της πολυεθνικής εταιρείας Union Carbide, η Μητέρα Τερέζα τους ζήτησε να συγχωρέσουν την πολυεθνική η οποία ήταν υπεύθυνη για  μεγαλύτερο βιομηχανικό δυστύχημα της ανθρωπότητας κατασκευάζοντας με χαμηλότερα πρότυπα ασφαλείας από ότι τα εργοστάσια της εταιρείας στις ΗΠΑ, το εργοστάσιο στην Ινδία.

Για ποιο λόγο να προσφέρεις άφεση αμαρτιών σε μια γενοκτονία. Ένας θεός ξέρει…

Πηγή: Αλφαβήτα

Μία απάντηση στο “Η φίλη των δικτατόρων και των πολυεθνικών, μητέρα Τερέζα”

  1. Τι περιμένατε να ακούσετε απο έναν άθεο μαρξιστή σαν το Hitchens ….!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *