Το «νανοβιονικό» γιλέκο βγήκε απ’ τον… Παράδεισο

Λοιπόν, χωρίς «σάλτσες», κατευθείαν στο ψητό: Ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας και πρώην υπουργός Υγείας, πουλάει μέσω της τηλεοπτικής του εκπομπής νανοβιονικά, «θαυματουργά» γιλέκα – απάτη, στην τιμή των 119 ευρώ.

Έχει σταματήσει πλέον να είναι αστείο. Το θέμα δεν είναι πως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ πουλάει προϊόντα μέσω της τηλεοπτικής του εκπομπής. Δικαίωμά του να τα πουλάει και δικαίωμα της, άλλοτε κραταιάς, συντηρητικής παράταξης να ανέχεται τον εξευτελισμό της θεσμικής και ιδεολογικής του ηγεμονίας στο κόμμα.

Το θέμα είναι αλλού. Τα «ιαματικά» νανογιλέκα, που πουλάει μέσω της εκπομπής του ο Άδωνις Γεωργιάδης, είναι τα ίδια (“Nanobionic”) που προωθούσε από τη «Ζούγκλα», ο Μάκης Τρανταφυλλόπουλος και που τα εργαστήρια του ΕΜΠ απέδειξαν πως πρόκειται περί απάτης.

Ο αντιπρόεδρος όμως της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε «μασάει», χωρίς καμία ηθική αναστολή δηλώνει με στόμφο πως τα γιλέκα θεραπεύουν από μυοσκελετικούς πόνους, δίνοντας μάλιστα ως παράδειγμα τη μαρτυρία του αδερφού του, Λεωνίδα. Άλλωστε με τόσα fake news που έχει διακινήσει, στην απάτη του γιλέκου που θεραπεύει σαν το νερό του Καματερού θα κολλήσει;

Εκτός όμως από την τηλε-πώληση «θαυματουργών» γιλέκων, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, είναι και «ντίλερ» των συμφερόντων κάθε μεγαλοεπιχειρηματία και κάθε πολυεθνικής που θέλει να φοροαποφύγει.

«Δεν το βρίσκω καθόλου ανήθικο το να μπορεί κάποιος να ξεφύγει από μία κυβέρνηση, που θέλει να τον υπερφορολογήσει. Στον καπιταλισμό πάντα οι άνθρωποι θα προσπαθούν να γλιτώσουν τα λεφτά τους, αυτό είναι μία φυσική ανθρώπινη διεργασία», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με την υπόθεση των “Paradise Papers” που έχουν σοκάρει τον πλανήτη με το μέγεθος της φοροαποφυγής.

Και όμως, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, έχει δίκιο. Αυτόν τον καπιταλισμό της ισοπέδωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειαςάλλωστε είχε υπερασπιστεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε δηλώσει στη ΔΕΘ πως «η κοινωνική ισότητα είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση».

Για να κατανοήσουμε πλήρως την ανείπωτη χυδαιότητα του εγχώριου, ακραίου «νεοφιλελευθεριστάν», παραθέτω δύο πρόσφατες απόψεις δύο εκπροσώπων του συστήματος -που αριστερούς δεν τους λες- για τους φορολογικούς «παραδείσους».

Πιερ Μοσκοβισί: “Να υπάρξει άμεσα μια συμφωνία στην Ευρωπαϊκή Ένωση που να θέτει αυστηρότερους κανόνες για δικηγόρους, τραπεζίτες και άλλους συμβούλους που βοηθούν εταιρείες να βρίσκουν τρόπους προκειμένου να μειώνουν τη φορολογική τους επιβάρυνση”.

Γιάκομπ Αουγκστάιν (Γερμανός αρθρογράφος του Spiegel και γιος του ιδρυτή του γερμανικού περιοδικού): “Το σύστημα είναι βαθιά άρρωστο. Είναι ανήθικο και αναξιοπρεπές. Η οργή αυξάνεται, αναζητά όμως τους λάθος στόχους. Το μίσος των εξαπατουμένων στρέφεται κατά των προσφύγων πολέμου και όχι κατά των προσφύγων του φόρου. Ο πλανήτης μας είναι ένας παράδεισος καθαρμάτων”.

“Ο πλανήτης μας είναι ένας παράδεισος καθαρμάτων”, γράφει ο Γιάκομπ Άουγκστάιν… και πολλά από αυτά τα καθάρματα κυκλοφορούν ανάμεσά μας…

Πηγή: “Κουτί της Πανδώρας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *