Το Εφετείο και όχι οι νέοι κώδικες αποφυλάκισαν τον Αρ. Φλώρο

Η υπόθεση του Α. Φλώρου πολύ κακώς και ψευδώς αποδίδεται στους νέους Ποινικούς Κώδικες. Μπορεί να έχουν εκπέσει (και σωστά) τα ισόβια και για τους καταχραστές του δημοσίου και να είναι αυτονόητο ότι η ποινή του συγκεκριμένου από τα 21 χρόνια κάθειρξη θα μειωνόταν και ορθώς οι συνήγοροι του να είχαν τους ανάλογους ισχυρισμούς για τον πελάτη τους, όμως αυτό είναι η μία μόνο πτυχή.

Η άλλη πτυχή της υπόθεσης είναι ότι ο ίδιος κατηγορούμενος έχει ταυτόχρονα 13 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας του Αντωνόπουλου για την οποία είχε πάρει απευθείας αναστολή ποινής πολύ πριν τεθούν σε εφαρμογή οι νέοι κώδικες ενώ εκκρεμεί και η τρίτη ποινική υπόθεση που τον είχε οδηγήσει πρόσφατα πίσω στις φυλακές και δεν είναι άλλη από την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών υγείας (μάλιστα με αφορμή το συγκεκριμένο αποκαλύφθηκε και ολόκληρο κύκλωμα που έκανε αυτή τη δουλειά).

Θυμίζουμε επίσης ότι ο συνεταίρος του Α. Φλώρου επίσης καταδικασμένος για την υπόθεση ENERGA με τους παλιούς κώδικες πήρε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δίκης αναστολή ποινής με τους παλιούς κώδικες!

Ό,τι λοιπόν κι αν αποφάσισε το δικαστήριο το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν έχει καμία σχέση με τους νέους κώδικες. Η χωρίς όρια υποκρισία και η πάση θυσία επίρρριψη… ευθυνών στους νέους κώδικες είναι συνειδητό ψέμα. Είναι δε εντελώς σίγουρο ότι θα γελάει με όλο αυτό πρώτα και κύρια ο συνήγορος του Α. Φλώρου, διαπρεπής νομικός και καθηγητής που ήταν ταυτόχρονα ένα από τα μέλη της επιτροπής που συνέταξαν τους κώδικες.

Κρίμα που δεν τοποθετείται δημόσια ο ίδιος ώστε να μπει ένα τέλος σε όλη αυτή την ακατάσχετη ψευδολογία που συνεχίζεται και προσβάλλει όχι μόνο τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή αλλά και την κοινή λογική.

Και σε τελική ανάλυση το θέμα δεν είναι να πέσουν τα ισόβια για τους καταχραστές του δημοσίου, τη στιγμή που ούτως ή άλλως σπάνια βλέπουμε κάποιον απ’ αυτούς να περνάει την πύλη του Κορυδαλλού.

Πηγή: Αντα Ψαρρά – “Εφημερίδα των Συντακτών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *