Οι ζωές μας έχουν αξία

“Το φίδι χαμογελώντας, χωρίς να μιλάει,
κατέγραφε τις κινήσεις του καθενός ασάλευτο,
κουλουριασμένο πλάι στο δέντρο,
καθώς κατέκλυζαν τα χάη τα αφρισμένα κύματα του μηδενός.”
Νάσος Βαγενάς, «Το μήλο έλαμπε»

Προχθές, η δημοσιογράφος Αφροδίτη Φράγκου, περνώντας από τη Γλάδστωνος, τον τόπο δολοφονίας του Zακ, διαπίστωσε ότι κάποιοι είχαν επιχειρήσει να καταστρέψουν το στένσιλ στη μνήμη του, το οποίο είχε αποκατασταθεί στις 21 Δεκεμβρίου. Ειδικότερα, είχαν καλύψει με προκλητικό τρόπο το στένσιλ, με τρία μεγάλα αυτοκόλλητα με το δικέφαλο αετό όπου αναγράφονταν «Δικαιοσύνη για όλους». Η Αφροδίτη ξεκόλλησε τα αυτοκόλλητα και τότε κάποιος της επιτέθηκε με υβριστικούς χαρακτηρισμούς και με μια γροθιά στο σαγόνι.

Την ίδια μέρα ο μεσίτης – ένας από τους δολοφόνους του Ζακ και παλιότερα στέλεχος ακροδεξιού κόμματος, έκανε αναρτήσεις στο λογαριασμό που διατηρεί στο twitter, αρχικά με εικόνες από το βανδαλισμένο στένσιλ στο προφίλ της δημοσιογράφου Μαρίας Λούκα στοχοποιώντας την – όπως άλλωστε κάνει επανειλλημένα και στη συνέχεια στοχοποιώντας την Αφροδίτη Φράγκου και τη δημοσιογράφο Άννα Νίνη, τακτική που είχε ακολουθήσει και κατά το παρελθόν. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για το άτομο που μετά τη δολοφονία επιδόθηκε μέσω των social media σε μια ακραία ψευδολογία και συκοφάντηση του νεκρού Ζακ ? https://omniatv.com/853443714#

Αλλά η ιστορία δεν τελειώνει εδώ…
Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια το άτομο που γρονθοκόπησε την Αφροδίτη στην οδό Γλάδστωνος είναι ο μεσίτης (πιθανά επαναλειτουργώντας το γραφείο του;), στο ίδιο σημείο δηλαδή που πριν 15 περίπου μήνες δολοφόνησε μαζί με άλλους με πρωτοφανή αγριότητα έναν αθώο, υπό το συνένοχο βλέμμα τόσων ανθρώπων. Η γειτονιά και σε αυτό το περιστατικό αντέδρασε με τον (γνώριμο σε όσα επισκεπτόμαστε τον τόπο μαρτυρίου του Ζακ) τρόπο: με σιωπή, ανοχή και αποδοχή της βίας. Η Αφροδίτη ωστόσο δεν θα παραμείνει σιωπηλή: ήδη έχει καταθέσει μήνυση.

Ωστόσο το περιστατικό σε συνέχεια των προηγουμένων εγείρει ερωτηματικά: πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος ήδη κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, να κινείται με τέτοιο θράσος με επιθέσεις και στοχοποιήσεις στον φυσικό και διαδικτυακό δημόσιο χώρο, θράσος που αποκρυσταλώνεται στην φράση που εκστόμισε κατά την προχθεσινή επίθεση:«φώναξε την Αστυνομία, τι θα μου κάνει».

15 μήνες μετά την άγρια δολοφονία του Ζακ, οι άνθρωποι που ευθύνονται για τον θάνατό του, επιστρέφουν και πάλι στο σημείο του εγκλήματος, ελεύθεροι να τραμπουκίσουν και να στοχοποιήσουν. Όσοι αξιολόγησαν ότι η πολλαπλή και επαναλαμβανόμενη θανάτωση ενός ανθρώπου δεν είναι επαρκής λόγος για την προφυλάκιση τους και όσοι παραμένουν σιωπηλοί, επιδοκιμάζοντας τη βία είναι συνυπεύθυνοι στο επόμενο κακό που οι αμετανόητοι θα προκαλέσουν.

15 μήνες μετά και χωρίς καμία εξέλιξη στο δικαστικό σκέλος, εμείς δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με την ατιμωρησία και το μίσος. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τη δικαίωση και την αλήθεια. Η αγάπη θα νικήσει το μίσος.

Οι ζωές μας έχουν αξία.

Πηγή: Justice For Zak/Zackie – f/b

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *