Εκδήλωση από την Πρωτοβουλία κατοίκων Πεντέλης-Μελισσίων για το Προσφυγικό.

Το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα είναι ένα από το πιο φλέγοντα της περιόδου, ειδικά στη γωνιά αυτή του κόσμου που ζούμε. Πρόσφατα έγινε πρώτο θέμα της επικαιρότητας και στην περιοχή μας με αφορμή την ανακοίνωση της πρόθεσης των αρμόδιων αρχών να εγκαταστήσουν κάποια ασυνόδευτα προσφυγόπουλα σε κτίρια στα Μελίσσια.

Δυστυχώς στην επικαιρότητα βρεθήκαμε και εμείς, οι κάτοικοι της Πεντέλης και των Μελισσίων, αλλά με αρνητικό πρόσημο, εξαιτίας κάποιας μερίδας κατοίκων που – με τις ακραίες ξενοφοβικές αντιδράσεις τους- έδειξαν το χειρότερο πρόσωπο της γειτονιάς μας.

Επειδή είμαστε πεισμένοι ότι αυτές οι ακραίες φωνές δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των ανθρώπων στις γειτονιές μας και πιστεύουμε ότι απαιτείται μια νηφάλια και σοβαρή προσέγγιση στο ζήτημα, με γνώμονα την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη:

Η Πρωτοβουλία κατοίκων Πεντέλης-Μελισσίων διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης για το ζήτημα των προσφύγων, προσπαθώντας να το προσεγγίσει με καθαρή ματιά, χωρίς ιδεοληψίες τόσο στην τοπική του όσο και στη γενικότερη διάστασή του. Καλεσμένοι θα είναι άνθρωποι από το χώρο της επιστήμης, της εκπαίδευσης και του τύπου που έχουν
ασχοληθεί με το ζήτημα, έχουν δουλέψει με πρόσφυγες και έχουν ζήσει από κοντά το δράμα του ξεριζωμού τους και τις συνθήκες ζωής τους.

Η εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη, 14 Ιανουαρίου, ώρα 7 μμ. Στο Πνευματικό Κέντρο

Μελισσίων, 17 ης Νοεμβρίου 10, Πλατεία Αγ. Γεωργίου Μελίσσια.

Ομιλητές:

ΕΥΗ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ-ΠΙΣΙΝΑ – Δρ.Θεολογίας, Θεολογική Σχολή Αθηνών
ΝΑΓΙΑ ΚΟΚΜΟΤΟΥ – Αν.δασκάλα στο Διαπολιτισμικό Σχολείο Ν.Ιωνίας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ – Δημοσιογράφος Εφημερίδα των Συντακτών

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΑΝΩΤΗΣ – Εκπαιδευτικός, πρώην συντονιστής στο Κέντρο προσφύγων Μαλακάσας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *