Οταν ο Μπουμπούκος μας θυμίζει το σύνθημα: “ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Μελιγαλάς” (Βίντεο)

Κάποια απ’ τα ωραία συνθήματα που όμως δεν συναντάμε συχνά στις διαδηλώσεις είναι: “Στις κάννες των όπλων είναι η εξουσία με τους κομμουνιστές στην πρωτοπορία”, “Ένας είναι ο δρόμος λαέ για να νικάς, ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Μελιγαλάς”, “ΕΑΜ -ΕΛΑΣ- ΕΠΟΝ- ΟΠΛΑ -ΔΣΕ πάρε την κατάσταση στα χέρια σου λαέ”.

Κάναμε αυτή την αναφορά σε σχέση με την αποστροφή της σημερινής ομιλίας του Μητσοτάκη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το ΕΑΜ “δίχασε” τον Ελληνικό λαό. Ο φίλος, χρήστης του twitter, Bloopers Team (snb), έδωσε και κάποιες άλλες διαστάσεις σ’ αυτή την ιστορική αναφορά του πρωθυπουργού, αναλογιζόμενος προηγούμενες δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ν.Δ και έφτιαξε το παρακάτω βιντεάκι:

Και με την ευκαιρία να κάνουμε μια ιστορική αναφορά:

Στις 15 Σεπτεμβρίου του 1944 στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς Αθήνα “σκάει” μια είδηση σαν “βόμβα” … Στον Μελιγαλά ο ΕΛΑΣ νίκησε τους Ταγματασφαλίτες της Πελοποννήσου και οι Πελοποννήσιοι έδωσαν μια πρώτη “προκαταβολή” στους δωσίλογους της περιοχής τους. Οι φήμες, οι οποίες έφταναν στην Αθήνα, ήταν τουλάχιστον ανατριχιαστικές. Οι πολίτες της Πελοποννήσου με τσεκούρια, κόσες και δικράνια ξεπάστρεψαν πολλούς από εκείνους, οι οποίοι λίγες ημέρες πριν —ως συνεργάτες των Ναζί— σκότωναν και ρήμαζαν στη Λακωνία και τη Μεσσηνία …Ούτε καν με σφαίρες και μαχαίρια …Με τσεκούρια και δικράνια, για να υποφέρουν, όπως στις ταινίες τρόμου. Μόνον που ο τρόμος εκείνος ήταν πραγματικός και δεν περιοριζόταν στο πανί της κινηματογραφικής αίθουσας …

Aπόσπασμα από το βιβλίο του Νίκου Καρκάνη «Οι δοσίλογοι της κατοχής»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *