Να μην περάσει η αυταρχικότητα και η ταξική κυβερνητική προσήλωση που αυτή την φορά έχει στόχο τους εργάτες της ΒΙΟΜΕ

Η αυταρχικότητα και η ταξική κυβερνητική προσήλωση στα να εξυπηρετήσει εργοδοτικά συμφέροντας εμφανίζεται ξανά σήμερα βάζοντας στο στόχαστρο της τους εργάτες του εδώ και 10 χρόνια αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ.

Σήμερα το πρωί μιλιούνια μπάτσων προχωρούν σε ενέργειες ώστε να εγκλωβίσουν τους εργαζομένους με στόχο τα εργολαβικά συνεργεία να υλοποιήσουν την εντολή που έλαβαν από το Fund του εξωτερικού -που αγόρασε την ιδιοκτησία μέσω πλειστηριασμού- και να περιφράξουν τον χώρο.

Οπως βλέπουμε όμως και από την παρακάτω ανακοίνωσή τους, και από τις δηλώσεις του εκπροσώπου τους Μάκη Αναγνώστου, οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ δεν πρόκειται να παραδοθούν αμαχητί. Είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στο χώρο και να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, που έχτισαν με μεγάλες θυσίες και αποτελεί ένα μοναδικό εργατικό εγχείρημα.

«Σήμερα το πρωί αιφνιδιαστικά ήρθε η νέα ιδιοκτησία, παρουσία εισαγγελέα, με υπεράριθμες αστυνομικές δυνάμεις (ΟΠΚΕ, ΜΑΤ ασφάλεια), μας εγκλώβισαν στο κατειλημμένο κτίριο του ακινήτου 60 αναγκάζοντάς μας να μεταφέρουμε τα πράγματα και περιέφραξαν το χώρο. Μας απείλησαν ότι θα έρθουν με περισσότερες δυνάμεις για να μας εκδιώξουν και από τον χώρο που μας περιόρισαν.

Απέκλεισαν όλους τους δρόμους της γύρω περιοχής που οδηγούν στο εργοστάσιο, απαγορεύοντας την πρόσβαση σε εργαζόμενους, αλληλέγγυους, κατοίκους της περιοχής και όποι@ περνούσε.

Απαντάμε ότι με φράχτες ή χωρίς εμείς συνεχίζουμε τη λειτουργία του εργοστασίου με αυτοδιαχείριση και γι αυτό σας καλούμε όλους αύριο να έρθετε στο φεστιβάλ από τις 16.00.

Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι της ΣΕΒΙΟΜΕ έχουν διοργανώσει και φιλοξενήσει εκατοντάδες εκδηλώσεις με δεκάδες χιλιάδες κόσμου και έχουν περιφρουρήσει τον χώρο χωρίς να προκληθεί ποτέ καμιά ένταση, συνεπώς οποιαδήποτε επίθεση στο φεστιβάλ μας θα προέρχεται από την άλλη πλευρά.

Το CoOpenAir festival 2.5, το φεστιβάλ του συνεργατισμού και των συνεργατικών εγχειρημάτων της πόλης, θα πραγματοποιηθεί κανονικά στο οικόπεδο του κατειλημμένου 60.

Η πρόσβαση θα γίνεται από την οδό Λητούς (φανάρι Ανωτέρας Σχολής Πολέμου και Σχολείου Ειδικής Αγωγής – Στάση ΒΙΑΜΥΛ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *