
Από το να συντονίζεις τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ μέχρι να νταλαβερίζεσαι με τα καλογερίστικα ζητήματα ένα τροπάρι δρόμος. Αλλωστε γίνονται και κάτι μπίζνες στο Αγιο Ορος -θυμηθείτε την εταιρεία Εφραίμ ΑΕ- που για να τις διαχειριστείς χρειάζονται ιδιαίτερα προσόντα. Οπότε είναι απόλυτα κατανοητό που ο Μητσοτάκης τοποθέτησε στην θέση του πολιτικού διοικητή του Αγίου Ορους τον μέχρι πρότινος Υποδιοικητής της ΕΥΠ, Αναστάσιο Μητσιάλη. Από στέλεχος της ΕΥΠ στη διοίκηση στη μοναστική πολιτεία δεν το λες κάτι συνηθισμένο και μάλλον περίεργες σκέψεις σου δημιουργεί.
Το Προεδρικό Διάταγμα για την τοποθέτηση του νέου διοικητή του Αγίου Όρους, θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, ανέφερε ο Γιώργος Γεραπετρίτης. μια εξέλιξη που δεν ενθουσίασε τους πάντες.
Αντιγράφουμε από την εφημερίδα “Δημοκρατία”
Η πληροφορία έχει προκαλέσει εύλογες συζητήσεις, καθώς το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε εμπλακεί και στη δυσώδη υπόθεση των παρακολουθήσεων πολιτικών φίλων και αντιπάλων, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, ακόμη και στελεχών του στρατεύματος. Μάλιστα, κατά την προανακριτική επιτροπή που είχε συσταθεί στη Βουλή πριν από έναν χρόνο, το ΠΑΣΟΚ τότε είχε προτείνει να κληθεί ως μάρτυρας, ωστόσο η κυβερνητική πλειοψηφία είχε βάλει και σε εκείνον, όπως και στην κλήση δεκάδων άλλων προσώπων, μπλόκο. Την επίμαχη περίοδο κατείχε τη θέση του τρίτου υποδιοικητή στην ΕΥΠ, ωστόσο στη συνέχεια απομακρύνθηκε από την Κατεχάκη με κυβερνητική διάταξη μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών.


0 Comments