Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει το καθεστώς Μητσοτάκη, προκειμένου να θάψει το σκάνδαλο των υποκλοπών

Το καθεστώς Μητσοτάκη δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα και καθημερινά αποκαλύπτει πόσο αυταρχικό είναι. Χαρακτηριστικό σημερινό παράδειγμα, είναι αυτό που αποκαλύπτει ο “Μικροπολιτικός” σήμερα στα “Νέα”.

Μας δείχνει τα αποτελέσματα που είχε η αλλαγή της σύνθεσης της ΑΔΑΕ από την κυβέρνηση. Πληροφορούμαστε, λοιπόν, πως με πλειοψηφία 4-3, η ΑΔΑΕ αποφάσισε να μην καλέσει σε ακρόαση τον Διοικητή της ΕΥΠ για να εξηγήσει το αιτιολογικό της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Γράφει συγκεκριμένα ο αρθρογράφος των “Νέων”:

Με έντονες διαφωνίες συνεδρίασε χτες για την υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη η Αρχή διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ). Θυμίζω ότι η Αρχή είχε αφήσει σε εκκρεμότητα το αν θα καλούσε σε ακρόαση τον διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, προκειμένου να εξηγήσει ο ίδιος αρμοδίως γιατί η υπηρεσία του αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ για να δώσει στην ΑΔΑΕ τον φάκελο για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη.

Αυτή ήταν, μάλιστα, και η εισήγηση του προέδρου της ΑΔΑΕ, του Χρήστου Ράμμου, την οποία βάσισε την δυνατότητα που δίνει στην ΑΔΑΕ το νομικό΄πλαίσιο που ενεργοποίησε με την απόφαση του το ΣτΕ. Τελικά όμως η Ολομέλεια με ψήφους 4-3, αποφάσισε να μην κληθεί η ΕΥΠ σε ακρόαση. Και η πλειοψηφία “εξασφαλίστηκε”, όπως φαντάζεστε, από τα μέλη που ορίστηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία κατά την τελευταία επεισοδιακή, αλλαγή στη σύνθεση της ανεξάρτητης Αρχής …

Νομίζουμε ότι κάθε σχολιασμός περιττεύει…

***

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *