Ο δεσπότης Μάνης Χρυσόστομος, βρήκε την λύση για να απαλλαγούμε από τις συνέπειες του καύσωνα.

Βρήκε την λύση ο δεσπότης Μάνης Χρυσόστομος για να ανακουφιστούμε από τον καύσωνα. Και μην φανταστείτε ότι μας συνιστά να κάνουμε βουτιές στην θάλασσα, να βρισκόμαστε σε κλιματιζόμενα μέρη ή να καταναλώνουμε πολλά υγρά. Ο θρησκευτικός ποιμένας είναι πιο “προσγειωμένος”. Η πρόταση του είναι να απευθυνθούμε στον Υψιστο και να ζητήσουμε το έλεος του.

Αρχικά σε άψογη εκκλησιαστική γλώσσα, ο δέσποτας περιγράφει την κατάσταση που βιώνουμε: “Κύριε ο Θεός ημών, ο Παντοδύναμος και Πολυέλεος, ο πάσης ορατής τε και αοράτου κτίσεως δημιουργός, ο τώ σώ κράτει συνέχων την κτίσιν και τη σή προνοία διοικών τον κόσμον, ο πάσης αγαθότητος χορηγός, Αυτός, ο μέγας και θαυμαστός έπιδε εφ’ ημάς τους αθλίους δούλους σου ότι κατ’ αυτάς υπό του καύσωνος, ου μόνον εν ημέρα, αλλά και κατά νύκτα δεινώς κατατρυχόμεθα, υποφέρομεν και θλιβόμεθα“.

Και αφού ο θρησκευτικός ταγός απευθύνεται στον Κύριο εκ μέρους των “άθλιων δούλων του” ψάλει την ικεσία του: “Ναι, Κύριε ενώπιόν σου, ημάρτομεν, ηνομήσαμεν και ηδικήσαμεν άπαντες και οίδαμεν ότι πάσα η κτίσις συστενάζει και συνωδίνει άχρι του νύν και επικράτησις ιδιαιτέρων υψηλών θερμοκρασιών και ηυξημένος κίνδυνος θερμικής καταπονήσεως ενυπάρχει και επιβουλή δυσκρασίας αέρων πλήττουσα ανθρώπους, ζώα τε και πτηνά και πάντα τα φυόμενα επί της γής“.

Και επειδή έχουμε “Ελεήμων και φιλάνθρωπος Θεός”, ο δεσπότης τον εκλιπαρεί “Παύσον τον βλαβερόν καύσωνα και απόστειλον δρόσον και αύραν και δός ευκρασίαν αέρων και αφθονίαν αγαθών”.

Υ.Γ: Και επειδή έχουμε μια άποψη περί θρησκευτικών δρώμενων ψάξαμε το ιερό Ποινολόγιο, το “Πηδάλιο” ψάξαμε να δούμε αν προβλέπει ποινές για όλες αυτές τις εξωφρενικές λεκτικές μαλακίες που εκστομίζει το παπαδαριό.

Απογοητευτήκαμε. Διαπιστώσαμε παράληψη.
«Η μαλακία γίνεται τριών λογιών, ή με το χέρι το ίδιον του ανθρώπου, ή με το χέρι άλλου, ή με το κοπάνισμα και κτύπημα εις τα μηρία.», γράφει το «ιερό» βιβλίο των χριστιανών.

Και μάλιστα παρακάτω καθορίζει και ποινές για τους μαλάκες.

«Ο παρών Κανών διορίζει ότι όποιος κάμη μαλακίαν, τεσσαράκοντα ημέρας να μη μεταλαμβάνη, απερνώντας αυτάς με ξηροφαγίαν, ήτοι με ψωμί μόνον και νερόν, και κάμνωντας καθ’ ημέραν μετανοίας εκατόν»…».

Φτου …την σκαμπούλαραν. Η λεκτική μαλακία μένει στο απυρόβλητο.

Μία απάντηση στο “Ο δεσπότης Μάνης Χρυσόστομος, βρήκε την λύση για να απαλλαγούμε από τις συνέπειες του καύσωνα.”

  1. Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι. Σ’ ένα διαλυμένο κράτος (ή προτεκτοράτο, αν θέλετε), μόνο αυτοί μπορούν να ελπίζουν σε οτιδήποτε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *