Ξαναζεσταμένη Ζαχαροπουλιάδα

Επειδή ο Μάκης Κουρής επανήλθε σήμερα από την εφημερίδα του στην κόντρα που έχει με τον Αναστασιάδη δίνοντας την ευκαιρία στον Τριανταφυλλόπουλο να ξανακράξει τον πρώην συνέταιρο του Θέμο, ας πούμε δυο πράγματα.

Στο χώρο της εκδοτοδημοσιογραφικής αλητείας δεν παρεπιδημούν μαλάκες, αλλά λαμόγια περιωπής. Ζούγκλας και Μαυροτρύπας σκοτώνονται. Θα σκοτώνονταν ακόμα κι αν δεν είχε μεσολαβήσει το σκάνδαλο Ζαχόπουλου. Σκοτώνονται εδώ και πάνω από ένα χρόνο.

Με το σκάνδαλο Ζαχόπουλου και την εμπλοκή του ενός από τους δύο, ο άλλος βρήκε την ευκαιρία για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση για πάρτη του.
Σκοτώνονται γιατί βρέθηκαν μέσα σε μια τριετία με τη μεγαλύτερη εφημερίδα στα χέρια τους. Δηλαδή, με μια τεράστια πολιτική και οικονομική δύναμη. Κι επειδή στον καπιταλισμό «όλα πωλούνται, φτάνει η τιμή να είναι η σωστή», στο παιχνίδι μπήκαν και άλλοι παίχτες.

Δεν έχει καμιά σημασία να παρακολουθήσουμε τις αλληλοκατηγορίες που εκτοξεύουν.
Γιατί και ο ένας και ο άλλος λένε μισές αλήθειες και μισά ψέματα κι όταν βρίσκονται μπροστά σε κρίσιμα ερωτήματα στρίβουν αλά γαλλικά, σπορ στο οποίο είναι πρωταθλητές μετά από τόσα χρόνια στο κουρμπέτι. Λέει, για παράδειγμα, ο Μαυροτρύπας πως μάζεψε 5 εκατ. ευρώ (το πώς δεν το λέει, βέβαια), για να γλιτώσει την εφημερίδα που ο Ζούγκλας ήθελε να πουλήσει σε εφοπλιστές της δεξιάς. Και αυτοδιαψεύδεται, γιατί στη δήλωση που έκανε η τράπεζα λέει πως τα λεφτά είναι προκαταβολή από τον… εφοπλιστή της δεξιάς, στον οποίο υποτίθεται ότι ήθελε να αποτρέψει την πώληση! Οπότε, μπορεί κανείς να υποθέσει βάσιμα πως απευθύνθηκε σε άλλο καπιταλιστή («βοά» η πιάτσα για τ’ όνομά του) και πήρε τα φράγκα για να σπάσει τη συμφωνία με τον εφοπλιστή της δεξιάς. Λέει ο Ζούγκλας πως τα 7 εκατ. ευρώ που υπάρχουν σε δικό του λογαριασμό είναι από δάνειο που πήραν οι τρεις συνεταίροι για την ανάπτυξη της εφημερίδας. Μόνο που το δάνειο δεν το πήραν ως «Πρώτο Θέμα ΑΕ», αλλά ως «Αναπτυξιακή», μια εταιρία που σύστησαν και στην οποία μεταβίβασαν τις μετοχές τους. Δηλαδή, τράβηξαν τις υπεραξίες που αναλογούσαν στον καθένα και η εφημερίδα θα αναλάμβανε να αποπληρώσει το δάνειο. Η πλάκα είναι ότι πηγές της Τράπεζας Αττικής δηλώνουν πως το δάνειο δεν έχει εκταμιευθεί αλλά παραμένει στην τράπεζα! Τότε, πώς προέκυψαν τα 7 εκατ. του Ζούγκλα;

Καταλάβατε γιατί δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε με όλα όσα λένε οι πλακωμένοι πρώην συνεταίροι;

Τελικά μπορεί την εφημερίδα να την πούλησαν στον Μπόμπολα και να τσέπωσαν χοντρά μπακίρια αλλά τα αλληλομαχαιρώματα τους θα συνεχιστούν αφού ο Τριανταφυλλόπουλος ήδη ανακοίνωσε την έκδοση βδομαδιάτικης εφημερίδας σε κάποιους μήνες με επιδίωξη να κόψει φύλλα κύρια απ’ το «Πρώτο Θέμα».

Μα δούμε και ποια μπορεί να είναι η κατάληξη της Ζαχοπουλιάδας για να μην μας παραμυθιάζουν

Ας δεχτούμε (ως υπόθεση εργασίας), ότι η ανάκριση έχει «δέσει» τον Αναστασιάδη ως κομιστή του DVD και τον Νικολιτσόπουλο ως συμμέτοχο στην προσπάθεια της Τσέκου να πουλήσει το DVD σε ΜΜΕ. Ας δεχτούμε (πάλι ως υπόθεση εργασίας) ότι δίπλα στην Τσέκου που κατηγορείται για εκβίαση του Ζαχόπουλου (κατηγορία που είναι στον αέρα) θα έχουμε άλλους δυο κατηγορούμενους, που όμως επ’ ουδενί δεν σχετίζονται με τον Ζαχόπουλο (τουλάχιστον με τα όσα έως τώρα έχει βγάλει η ανάκριση). Γιατί, όμως, να κατηγορηθεί ο Αναστασιάδης για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και να μην κατηγορηθούν ο Ανδριανός, που παρέλαβε απ’ αυτόν το DVD, o Aγγέλου, που του ανετέθη να ρίξει την κλωτσιά στον Ζαχόπουλο, και ο Καραμανλής, που πήρε την απόφαση (αφήνουμε έξω τον Ρουσόπουλο, αφού τυπικά κανείς δεν τον ενέπλεξε, αν και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι γνώριζε τα πάντα και συμμετείχε στη λήψη των αποφάσεων);

Ακόμη και πρωτοετής της Νομικής θα πει πως, αν υπάρχει αδίκημα για τον Αναστασιάδη, τότε υπάρχει και για εκείνους που πήραν και χρησιμοποίησαν το DVD που τους έδωσε. Αρκεί μόνο ότι το πήραν και το χρησιμοποίησαν για να διώξουν τον Ζαχόπουλο. Το ακριβές περιεχόμενο του «ντιλ» που έγινε μεταξύ Αναστασιάδη και Μαξίμου μάλλον δε θα το μάθουμε. Και βέβαια, δεν είμαστε αφελείς για να πιστέψουμε ότι ο Αναστασιάδης έδωσε το DVD… αφιλοκερδώς. Μπορεί να του αποδώσουμε πολλούς χαρακτηρισμούς, αλλά αφελή και μαλάκα δε μπορούμε να τον πούμε. Αυτοί γιατί το πήραν; Πήραν υλικό άχρηστο, ενώ ήξεραν ότι είναι προϊόν παράνομης πράξης; ‘Η πήραν υλικό που τους ήταν χρήσιμο, για λόγους που όλοι τους συζητούν, αλλά δημόσια δε μπορεί να τους πει κανένας, γιατί η απειλή της δίωξης κρέμεται πάνω από το κεφάλι του;

Με δυο λόγια έγινε αλισβερίσι μεταξύ κυβέρνησης και ενός εκδότη. Οι λόγοι γνωστοί όπως και το αποτέλεσμα που θα έχει δικαστικά όλη αυτή η ιστορία. Θα την πληρώσει η Τσέκου, μπορεί καναδυο δικηγόροι που μπερδεύτηκαν, πιθανόν και ο Θέμος για κάποια …φορολογική παράβαση.

Εκείνο που αποκαλύπτεται μπροστά μας είναι ένα σύστημα χωρίς ηθικές αναστολές, διεφθαρμένο, εγκληματικό, σάπιο. Αυτό το σύστημα διαφεντεύει τις τύχες μας, αυτοί οι άνθρωποι διαχειρίζονται τις ζωές μας. Κι εμείς; Καθισμένοι στον καναπέ ρουφάμε απολαυστικά τις πομπές τους, περιμένουμε με αγωνία να δούμε σκηνές από το «προσεχώς» DVD, αντί να τους πάρουμε «παραμάζωμα», κι αυτούς και το σύστημά τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *