Ο εγκληματίας πολέμου Εχούντ Μπάρακ στην Αθήνα. ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ

Την Τρίτη 10/1 επισκέπτεται την Ελλάδα ο υπουργός άμυνας του κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ και ηθικός αυτουργός της σφαγής 1400 Παλαιστινίων το Δεκέμβρη του 2008 στη Γάζα και των 10 Τούρκων συναγωνιστών του φιλειρηνικού κινήματος που επέβαιναν στον Στόλο της Ελευθερίας που στόχευε στην αμφισβήτηση του απάνθρωπου-κατοχικού αποκλεισμού της Γάζα.
Είναι ενδεικτικό για τις εξελίξεις που προδιαγράφονται ότι στο Ισραήλ βρίσκεται σήμερα για επίσημη επίσκεψη ο Υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης, ύστερα από πρόκληση του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού και Υπουργού Άμυνας Ehud Barak. Όπως αναφέρει η αρθρογραφία  

οι δύο Υπουργοί Άμυνας θα έχουν συνομιλίες σε θέματα κοινής αρμοδιότητας και θα υπογράψουν συμφωνίες για αμυντική συνεργασία και για προστασία και ανταλλαγή διαβαθμισμένων πληροφοριών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο Υπουργός Άμυνας θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu, τον Υπουργό Εξωτερικών Avigdor Lieberman. Είναι η πρώτη φορά που Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας επισκέπτεται επίσημα το Ισραήλ.
Όλα αυτά δύο μόλις 24ωρα πριν την επίσημη επίσκεψη του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας στην Αθήνα. Η επίσκεψή του Μπάρακ στην Αθήνα συνδέεται με τη στρατηγική συμμαχία του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ. Στην ατζέντα της συνάντησης είναι οι ΑΟΖ της ανατολικής Μεσογείου, η στρατιωτική συμμαχία Ελλάδας – Κύπρου -Ισραήλ και τα πολεμικά σχέδια για το Ιράν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του συγκροτήματος “Η επίσκεψη αποτελεί ακόμη μία ένδειξη ότι οι ελληνοϊσραηλινές σχέσεις ακμάζουν – σε μία εποχή που στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Ο κ. Μπάρακ θα συζητήσει με τους συνομιλητές του τόσο την προώθηση της αμυντικής συνεργασίας (πρόσφατα υπεγράφη και το πρόγραμμα αμυντικής συνεργασίας Ελλάδος και Ισραήλ για το 2012, που περιλαμβάνει σειρά κοινών αεροπορικών ασκήσεων και άλλων δραστηριοτήτων), τη δυνατότητα συνεργασίας και συμπαραγωγής οπλικών συστημάτων, την κατάσταση που έχει προκύψει με την «αραβική άνοιξη» και φυσικά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει για την ελληνική πλευρά το ενδεχόμενο συμπαραγωγής σε ελληνικό έδαφος του συστήματος SPICE 1000/2000 που πρόκειται να προμηθευτεί η Πολεμική Αεροπορία. Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, το θέμα συζητήθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη στο Ισραήλ του επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) κ. Δ. Γεωργιόπουλου. Είναι άλλωστε γνωστό ότι από ισραηλινής πλευράς έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και για την ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) – αν και τα διαρθρωτικά προβλήματα της εταιρείας λειτουργούν προς το παρόν ανασταλτικά για ξένους επενδυτές.
Η Αθήνα θα ενδιαφερθεί επίσης να μάθει και για το πώς βλέπει το Τελ Αβίβ τις τελευταίες εξελίξεις με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, την αποτελεσματικότητα των διεθνών κυρώσεων (στις οποίες αναμένεται να προστεθεί εντός του Ιανουαρίου το εμπάργκο στις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου από την Ευρωπαϊκή Ενωση – ΕΕ), καθώς επίσης και το μέλλον των τουρκοϊσραηλινών σχέσεων. Και στο τραπέζι θα τεθεί, έστω και όχι στις λεπτομέρειές του, ο φάκελος «υδρογονάνθρακες» στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου εδώ και καιρό έχει δημιουργηθεί σταθερός δίαυλος επικοινωνίας και ταύτιση συμφερόντων των δύο χωρών”.
Η επιθετικότητα και οι νέες συμμαχίες του ελληνικού κράτους με το Ισραήλ αποτελεί συνέχεια της εσωτερικής πολιτικής. Η καπιταλιστική κρίση, οι ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, απαιτούν από τη μεριά Του ελληνικού αστικού κατεστημένου νέες συμμαχίες στο εξωτερικό και τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο εσωτερικό. Χαρακτηριστικό είναι πως τη στιγμή που οι δαπάνες για μισθούς, υγεία, παιδεία και κοινωνικές παροχές πέφτουν στον καιάδα του μνημονίου, τη στιγμή που η ανεργία ανέρχεται στο 20% και στο 50% για τους νέους, τη στιγμή που ετοιμάζεται νέο πετσόκομμα σε μισθούς και συντάξεις, ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης του μαύρου μπλοκ, περιλαμβάνει αυξήσεις για τις εξοπλιστικές και Νατοϊκές δαπάνες.
Στην αντιδραστική μετάλλαξη του καπιταλισμού, οι ενδοϊμπεριαλιστικές διαμάχες για την ενέργεια και τα ζωτικά αστικά συμφέροντα συνδυάζονται με τη δημιουργία ενός προλεταριάτου χωρίς δικαιώματα και με μισθούς Κίνας. Ο «εθνικός» στόχος της ΑΟΖ είναι στόχος του κεφαλαίου. Οι πολυεθνικές και ντόπιες επιχειρήσεις θα επενδύσουν στην ενέργεια, θα εκμεταλλευτούν την φτηνή ανθρώπινη εργασία και για αυτό προσπαθούν να μοιράσουν την πίτα των φυσικών πόρων.
Από την άλλη μεριά στο επίκεντρο της επίσκεψης θα μπει το ζήτημα του Ιράν, αφού ΗΠΑ, Ισραήλ και ΕΕ, ακονίζουν τα νύχια τους για επίθεση στο Ιράν με πρόσχημα το πυρηνικό πρόγραμμα της κυβέρνησης Αχμαντινετζάντ και πραγματικό λόγο τον έλεγχο της περιοχής και των φυσικών της πόρων. Σε ενδεχόμενη πολεμική σύγκρουση Ελλάδα και Κύπρος θα παίξουν κεντρικό ρόλο σε μια προσπάθεια να ανασυντάξουν τις οικονομίες τους και να αναλάβουν ρόλο στη νέα διεθνή κατάσταση της Νέας καπιταλιστικής ιμπεριαλιστικής Τάξης Πραγμάτων.
Απέναντι στους τυχοδιωκτισμούς του ελληνικού καπιταλισμού και των πολιτικών του εκπροσώπων αντιτάσσουμε την ταξική συμφιλίωση των λαών και την αντιπολεμική δράση στα πλαίσια του εργατικού κινήματος ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου.
Σε αυτά τα πλαίσια η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση καλεί με άλλους φορείς και οργανώσεις σε συγκέντρωση την Τρίτη 10/1 έξω από τη Βουλή στις 18:00.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΘΕ ΣΧΕΣΗΣ

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ.
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ.
ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΕΞΩ ΑΠΌ ΤΟ ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ. ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *