ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΡΕΘΥΜΝΟ 07.02.2012

Χθες ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου παραβιάζοντας κάθε εξουσία που του έχει ανατεθεί, απέστειλε έγγραφο που προσβάλλει συνολικά τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στο χώρο του νοσοκομείου, καταπατεί κάθε έννοια ασφάλειας κατά την εφημερία, συκοφαντεί ακόμη και το Επιστημονικό Συμβούλιο χαρακτηρίζοντας το ως ‘κλίκα’ και ‘συντεχνία’.

Χαρακτηρίζει σπατάλη τα χρήματα που χρειάζεται το νοσοκομείο για ασφαλείς εφημερίες, προτείνοντας εφημερία από το σπίτι σε τμήματα που νοσηλεύουν πληθώρα ασθενών, ενώ συγχρόνως ΟΜΟΛΟΓΕΙ την έντονη υποστελέχωση στο ιατρικό προσωπικό διαψεύδοντας και τις δηλώσεις του βουλευτή του νομού.

Το έγγραφο αυτό θεωρήθηκε αιτία πολέμου και χαρακτηρίζεται ως ακραίο φασιστικό παραλήρημα. Η στάση αυτή της διοίκησης με την υψηλή εποπτεία του υπουργού ”προστασίας του πολίτη”, προσβάλλει βάναυσα την λαϊκή συνέλευση του νομού για την υγεία και τις αποφάσεις της. Οι γιατροί του νοσοκομείου με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, έδωσαν ως όφειλαν δυναμική απάντηση στις επανειλημμένες προσβολές της τιμής και της αξιοπρέπειας τους, από τον κ. Μοσχοβάκη.

Το νοσοκομείο Ρεθύμνου συνεχίζει να λειτουργεί επειδή παραβιάζεται το νόμιμο ωράριο του ιατρικού προσωπικού, που είναι οι 48 ώρες την εβδομάδα. Λειτουργεί με τον εθελοντισμό των γιατρών που είναι με απλήρωτη εργασία από τον Μάιο και δεν έχουν πάρει ρεπό, άδειες ενώ συγχρόνως καλύπτουν πολλές φορές το νοσοκομείο χωρίς καν να εφημερεύουν. Πολλοί συνάδελφοι, δε έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια αντοχής τους.

Συνεχίζει να λειτουργεί επειδή οι γιατροί του αποφάσισαν να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και τις πιέσεις του διοικητή, αφήνοντας το νοσοκομείο χωρίς εφημερεύοντες και εφαρμόζουν μόνο το νόμιμο πρόγραμμα που έχει υπογράψει το Επιστημονικό Συμβούλιο.

Το νοσοκομείο αυτή την στιγμή δεν έχει νομικά ισχύον πρόγραμμα εφημέρευσης. Η απαίτηση του διοικητή είναι η εφαρμογή διάτρητου και μη ασφαλούς προγράμματος εφημέρευσης, που αντικειμενικά οδηγεί σε επικίνδυνη υποβάθμιση της λειτουργίας βασικών κλινικών του νοσοκομείου. Επίσης αποδυναμώνει νευραλγικά τμήματα του νοσοκομείου, όπως η ΜΕΘ και η ΜΤΝ. Υπενθυμίζουμε στους κατοίκους του νομού, ότι τμήμα με ασθενείς νοσηλευόμενους και το γιατρό σε εφημερία από το σπίτι, πρέπει αντικειμενικά να εκκενωθεί ( Πνευμονολογική, Οφθαλμολογική, ΩΡΛ, Ουρολογική, Νεφρολογική).

Αξιοπρέπεια για μας είναι η ασφάλεια στην νοσηλεία του ασθενούς. Με αυτή την αρχή θα πορευτούμε. Η αξιοπρέπεια δεν είναι είδος για διαπραγμάτευση. Και η αξιοπρέπεια στην υγεία είναι αξίωμα.

 

Η συνέλευση αποφάσισε.

Να παραιτηθεί ο εκφραστής του νέου φασισμού, ως επικίνδυνος για την δημόσια υγεία. Εμείς τον καθαιρέσαμε από την θέση του διοικητή και δεν δεχόμαστε καμία μορφή εξουσίας σε θέματα ασφάλειας κατά την άσκηση του ιατρικού έργου.

Από την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου διακόπτουμε κάθε μορφή ηλεκτρονικής διοικητικής εργασίας, που χρεώνει τον άρρωστο και το ταμείο του.

Εφαρμόζουμε ΜΟΝΟ το πρόγραμμα εφημεριών του Επιστημονικού Συμβουλίου.

Καλούμε την κοινωνία και τους ασθενείς μας να διεκδικούν καθημερινά, το δικαίωμα σε δωρεάν, ποιοτική, αξιοπρεπή και ασφαλή περίθαλψη. Τους καλούμε να αρνούνται την πληρωμή του εισιτηρίου, αλλά και κάθε δήλωσης που επιβάλλει η διοίκηση του νοσοκομείου.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΤΩΡΑ

ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥ ΕΣΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥΣ

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

 

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *