Οι φαντάροι δεν είναι σερβιτόροι και υπηρέτες των αξιωματικών.

 Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ο πραγματικό ρόλος της στρατιωτικής θητείας που μετατρέπει την νεολαία σε άμισθο δούλο για την εκτέλεση όλων των εργασιών και αγγαρειών, σερβιτόρο και υπηρέτη των αξιωματικών στις Λέσχες και στα ΚΑΑΥ, αναλώσιμο στην πρώτη γραμμή του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού.

Η άποψη μας και η απαίτηση των συναδέλφων φαντάρων είναι να παύσει επιτέλους η χρήση τους σε τέτοιου είδους υπηρεσίες και η αντικατάσταση τους από πολιτικό προσωπικό. Δεν είναι δυνατόν να μας φλομώνουν στον εθνικισμό και την πολεμοκαπηλεία, να προβάλλουν τις «εθνικές ανάγκες» απαιτώντας τη θυσία μας για τα συμφέροντα τους, να συντηρούν την ένταση στο Αιγαίο για να πουλούν όπλα, να διατηρούν την υποχρεωτική στράτευση και να απαιτούν εθνική ενότητα, την υποταγή μας δηλαδή στα σχέδια κερδοφορίας τους και στην μετατροπή της κοινωνίας σε κάτεργο. Εμείς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε με τους Τούρκους εργάτες, αντίθετα έχουμε απέναντι μας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-Καμμένο-ΛΑΟΣ, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, τις τράπεζες και τον ΣΕΒ.

Επίσης, οι Λέσχες Αξιωματικών πρέπει να ανοίξουν και να υποδεχτούν όλο το προσωπικό, έφεδρους και μόνιμους, προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες ή ένα συμβολικό αντίτιμο. Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουν εκεί οι απόστρατοι αξιωματικοί αλλά όχι οι φαντάροι με μισθό τα 8.6 ευρώ! Ιδιαίτερα σε τέτοιες εποχές κρίσης που αφενός η λαϊκή οικογένεια δε μπορεί να αντέξει το οικονομικό κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης, αφετέρου οξύνεται η εκμετάλλευση των στρατιωτών από τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα.

Αφορμή για την ανάπτυξη των παραπάνω προβληματισμών αποτέλεσε η σύγκρουση στην Αλεξανδρούπολη μεταξύ της τοπικής στρατιωτικής ηγεσίας και των ιδιοκτητών καφετεριών που απειλούνται να χάσουν μέρος της πελατείας τους. Στο θέμα παρενέβη και ο τύπος, ως υπερασπιστής των τοπικών οικονομικών συμφερόντων.

Δείτε χαρακτηριστικό άρθρο:

«ΣΕ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΚΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

Εμείς θα το χαρακτηρίσουμε απαράδεκτο. Την ώρα που τα μαγαζιά της πόλης κλείνουν το ένα μετά το άλλο, τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων βρήκαν λύση για την πάρτη τους. Καφετέρια έγινε η Λέσχη Αξιωματικών στην Αλεξανδρούπολη από …..

χθες 14 Ιουνίου. Το καφέ απευθύνεται στα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ ο καφές προσφέρεται στην τιμή του ενός ευρώ (άραγε η Λέσχη θα πληρώνει ενοίκιο για τα τραπεζοκαθίσματα στο Δήμο Αλεξανδρούπολης;)

Τι χρειαζόταν αυτή τη δεδομένη στιγμή; Οι συνταξιούχοι στρατιωτικοί με βαρβάτη σύνταξη θα έχουν το προνόμιο  να πίνουν τον καφέ τους μονό με ένα ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι πολίτες..παπαλα!! Και δεν κάνουμε το συνήγορο του διαβόλου(καφετέριες) αλλά εκτίμησή μας είναι ότι δε χρειαζόταν αυτή η κίνηση, κάτι που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στη μείωση πελατών στις καφετέριες με αποτέλεσμα να τις κλείσει. Και δεν είναι υπερβολή αυτό, αφού όλοι οι στρατιωτικοί που έπιναν τον καφέ τους στα απέναντι η τα διπλανά μαγαζιά, έχουν μετακομίσει στο δικό τους μαγαζί και με το δίκιο τους (τζάμπα καφέ) !!! Άσε που γέμισε γλάστρες και παρτέρια ο δρόμος και θυμίζει ζούγκλα και όλο και στενεύουν τα πεζοδρόμια!!!» www.gatzoli.gr

Ακολουθούν μερικά σχόλια που αναδεικνύουν το ζήτημα από την σκοπιά των συναδέλφων φαντάρων

1ο: ποιο ΙΚΑ ρε παιδιά, οι σερβιτόροι και οι καφετζήδες είναι φαντάροι, 8,60 το μήνα πληρώνονται, χωρίς ένσημα χωρίς τίποτα. Αυτό είναι το νόημα της θητείας…

2ο: ντροπή!!!! στέλνουν οι μάνες τα παιδιά τους να υπηρετήσουν την πατρίδα και κάποιοι καραβανάδες τούς έκαναν σερβιτόρους και πωλήτριες στο ΣΠΑ (στρατιωτικό πρατήριο)!!! Στην Μεραρχία τούς έκαναν καφετζήδες και καμαριέρες!! Υπηρέτησα και ξέρω καλά! Ανταγωνίζονται αθέμιτα τούς επαγγελματίες της πόλης μας!!! Να προσλάβουν προσωπικό κανονικά όπως λέει ο νόμος, και μετά να κάνουν ότι θέλουν!! Φτάνει πια ο υποβιβασμός της προσωπικότητας των στρατιωτών μας!! Αυτοί οι καραβανάδες που γράφουν πιο πάνω, θέλω να ξέρω αν πήγαν φαντάροι όπως εμείς 27-30 μήνες, δώσαμε ένα κομμάτι της ζωής μας στην πατρίδα αφιλοκερδώς!!! Δεν πήραμε κανένα μισθό όπως αυτοί για να το παίζουμε δήθεν πατριώτες!!! αμάν πια έλεος !!!

3ο: και εγώ υπηρέτησα στον Έβρο, σε μονάδα που τα το 25% τοις εκατό των στρατιωτών πήγαιναν με απόσπαση στα Κααυ, στις λέσχες και στις διάφορες “υπηρεσίες”, και εμείς στη μονάδα ήμασταν σε σταθερή εμπλοκή με 25 υπηρεσίες το μήνα στο ψωφόκρυο.
Ντροπή σας καραβανάδες να ξεφτιλίζετε έτσι τον θεσμό της θητείας, μακάρι να καταργηθεί να ξεμπερδεύουμε οι οικογένειες από την ομηρεία, ούτως ή άλλως σε περίπτωση πολέμου οι στρατιώτες το μόνο που θα ξέρουν είναι να φτιάξουν τον καφέ της παρηγοριάς…

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 http://diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *