Η Αριστέα Μπουγάτσου επανέρχεται στο σκάνδαλο της Siemens γράφοντας μεταξύ άλλων στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»:
«Την ίδια στιγμή που το κακό της Siemens περιτριγυρίζει και το κυβερνών κόμμα (μετά τα αποκαλυπτήρια Τσουκάτου), για πολιτικές «χορηγίες» επί νέας διακυβέρνησης, στο παρασκήνιο εκδηλώνονται και εκβιασμοί.
*Πληροφορίες αναφέρουν ότι εν ενεργεία υπουργός πιέζεται εξαιτίας συναλλαγής του με πρώην κορυφαίο στέλεχος της Siemens που είχε γίνει «χορηγός» το 2000, εισφέροντας τότε σεβαστό ποσό υπέρ του κόμματος.
Ο παράγων αυτός της Siemens (που διατηρεί και σήμερα δεσμούς με τη Ν.Δ.), συγκαταλέγεται στους υπόπτους και μετά την προσωποποίηση των κατηγοριών εκτιμάται ότι θα είναι εκ των πλέον φορτωμένων με αδικήματα.
Οι πιέσεις του και οι εκβιασμοί του προς τον υπουργό εκδηλώθηκαν όταν διαπίστωσε ότι η «χορηγία» και τα υπόλοιπα μυστικά δεν τον σώζουν. Οι γνωρίζοντες ισχυρίζονται ότι ο οιωνεί κατηγορούμενος όχι μόνο ζήτησε πίσω τη χορηγία, αλλά απαίτησε και αποζημίωση… για τα έξοδα των δικηγόρων του!
*Ο υπουργός της κυβέρνησης, που υπήρξε στενός συνεργάτης του Κ. Καραμανλή και, όπως φαίνεται, είχε ανάμειξη και με τις «εκτός βιβλίων χορηγίες», προφανώς βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση.
Ο ιδιότυπος εκβιασμός είναι γνωστός σε στενό κύκλο αλλά και σε δημοσιογράφους, είναι όμως απρόβλεπτο πού θα οδηγήσει, καθώς ο «χορηγός» προσάπτει «αγνωμοσύνη» και άρνηση προστασίας του, ενώ απειλεί ευθέως: «Ή με σώζετε ή σας καίω».
*Πάντως, στο κυβερνητικό διευθυντήριο φαίνεται ότι υπάρχει απώλεια ελέγχου σε σχέση με την υπόθεση της Siemens, που για την Ελλάδα μόλις ξεκινά. Γνωρίζουν ότι ακόμα και η χειραγώγηση των ανακρίσεων δεν θα μπορέσει να αναχαιτίσει εισαγόμενες αποκαλύψεις για γαλάζιες μίζες και δίχως επιτυχία έχουν επιδιώξει να προσεγγίσουν τη Debevoise & Plimpton.
*Η τελευταία γνωρίζει πολύ περισσότερα απ’ όσα έχει εμφανίσει ως ντοκουμέντα στη δικογραφία και η κυβέρνηση ανησυχεί».
Ενδιαφέρον ρεπορτάζ αν και αναμενόμενες τέτοιες εξελίξεις. Η Α. Μπουγάτσου όμως έχει αφήσει μια εκκρεμότητα. Σε περασμένο κείμενο της στην ίδια εφημερίδα είχε μιλήσει και για «λίστα δημοσιογράφων» που σιτίζονταν από τα μυστικά κονδύλια της Siemens. Γιατί αυτό το θέμα έκτοτε το έφαγε το σκοτάδι;
Αφήστε μια απάντηση