Ζωγράφισε και σήμερα ο Τζίμης Πανούσης

Ζωγράφισε και σήμερα ο Τζίμης Πανούσης στην ραδιοφωνική του εκπομπή στον ρ/σ «Θέμα». Απίθανος λογοπλάστης ο τύπος σου φτιάχνει την διάθεση όταν τον ακούς.
Ας παρακολουθήσουμε λίγο τα σημερινά λεγόμενα του:

«Την έκανε με εθελουσία έξοδο ο Κωστάκης αλλά δεν θα λογοδοτήσει ποτέ σε κανέναν. Ελα δω ρε μπαγασάκο, παχουλό ανιψάκι, γιατί το τριπλασίασες το έλλειμμα και το έφτασες στο ίδιο ύψος με την φτωχομπινεδιάρα Αμερική; Γιατί μας έκανες όλους του Ελληνες φτωχότερους εκτός απ’ τον Βουλγαράκη με τα 56 σπίτια και τον Φώλια με τα 32;

Ηταν δικιά σου η λίμνη και την πρόσφερες να την πιει ο βισταρορουφήχτρας ο Εφραίμ; Γιατί τέτοια απαξία δεξιέ βάζελε για τα ολυμπιακά ακίνητα; Του λαού είναι δεν είναι του θρύλου.

Είμαστε η μοναδική χώρα αραπάκο μου, και το λέω με εθνική υπερηφάνεια που μετά την κατοχή δεν τιμωρήθηκε κανένας συνεργάτης των Γερμανών, τουναντίον. Ολοι οι μαυραγορίτες και οι ταγματασφαλίτες πήραν αξιώματα στην κρατική μηχανή τα οποία διατηρούν μέχρι σήμερα και τα παραδίδουν στα παιδιά τους και στα εγγόνια τους. Και πάει κλαίγοντας εδώ στην κληρονομική δημοκρατία του εφαρμοσμένου δοσιλογισμού.

Τα καλύτερα νομοσχέδια ακροατή μου, είναι αυτά που έρχονται στην βουλή στο άντρο της δημοπρασίας νύχτα, λίγες ώρες πριν αλλάξουν οι υπουργοί και παραδώσουν το χάος τους στους επόμενους. Να σας δώσω μερικά παραδείγματα γιατί θέλω να είμαι ντοκουμενταρισμένος και ας μιλάμε στον αέρα.

Πρόσφατα πριν φύγει ο Αρούρης ο αιρ λάιν απ’ το υπουργείο Παιδιάς μοίρασε καμιά σαρανταριά άδειες Πανεπιστημίου στα κολέγια.
Ο Αλογοσκούφης πριν τον αλλάξει ο Ραφηνάρχης με τον γίγαντα Παπαθανασίου πρόλαβε να φέρει νυχτερινό νομοσχέδιο που επιτρέπει εμπορικές δραστηριότητες εκτός απ’ τα μοναστήρια και στις μητροπόλεις.
Πεδίον λαμπρόν ανοίγετε στις εκκλησιαστικές μπίζνες διότι οι παπάδες ζηλέψανε την δόξα και κυρίως το χρήμα των μοναχών.

Ο Εφραίμ είναι το ίδαλμα του κάθε νέου ιερέα που παρακαλάει στις προσευχές του την Παναγία να του χαρίσει και αυτουνού κάποιο ελικόπτερο έστω. Η Αμουλιανή, το νησάκι απέναντι απ’ το Βατοπέδι που το κατέχει με χρυσόβουλα η μονή, της Θεοδώρας, θα καταλήξει σε Ρώσους επενδυτές απ’ ότι μαθαίνουμε Ο Αρσενοκνίτης το ακροδεξιό χέρι του Εφραίμ είναι σε συνεννοήσεις με επιτελείς του Βλαδίμηρου του Πούτιν που θέλουν να βάλουν πόδι στο όρος χρησιμοποιώντας ως δούρειο ίππο τις σκήτες του Βατοπεδίου με τους πολυάριθμους ρώσους μοναχούς, εισοδιστές. Να ένας ακόμη επιβαλλόμενος διαχωρισμός που προκύπτει ακροατή μου και είναι ο διαχωρισμός Εφραίμ-Αρσενίου. Και πρέπει να γίνει άμεσα. Το μοναχικό δίδυμο πρέπει να σπάσει γιατί σε λίγο θα ψάχνουμε το τρίτο ποδάρι της Χαλκιδικής και δεν θα το βρίσκουμε πουθενά».

Τόσες αλήθειες και μάλιστα ειπωμένες με τόσο γλαφυρό τρόπο πολύ σπάνια ακούγονται απ’ τα καθεστηκυία ΜΜΕ.

Με άποψη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *