Το ομόλογο της Τζούλιας

Η απλούστερη εκδοχή είναι να δεχθούμε το έπος της Τζούλιας ως μία αλληγορία γι’ αυτό που υφιστάμεθα ως κοινωνία: αρκεί να αντικαταστήσουμε στον ρόλο της Τζούλιας την «εθνική οικονομία», στον ρόλο του επιβήτορα τους πιστωτές μας και στο ρόλο του σκηνοθέτη-νταβατζή την Κομισιόν ή το ΔΝΤ (η κυβέρνηση βαστάει απλώς το φανάρι).

Οπότε, το μόνο που χρειάζεται είναι μια ελαφρά διασκευή στους διαλόγους του σεναρίου (βογγητά, στεναγμοί και κραυγές μπορεί να μείνουν ως έχουν), στο στυλ: «Αχ, ιιιχ, τι swap είναι αυτό που έχεις μάνα μου!», «Οοοοχ, με πονάει το γενικό μου λογιστήριο», «Μου πέταξες το spead στα ύψη» κ.λ.π.

Η αλληγορία σταματά εκεί. Στο δικό μας πορνό η σύμβαση δεν προβλέπει αμοιβή 400.000 για τον νταβατζή, 150.000 για την σταρ και 500 ευρώ για τον επιβήτορα. Στο δικό μας πορνό η σταρ εκπορνεύεται εντελώς δωρεάν. Για την πατρίδα!

«Δρόμος»

Με άποψη

0 απαντήσεις στο “Το ομόλογο της Τζούλιας”

 1. Ο καθείς εφ'ω ετάχθη!?……/…
  και όπως βλέπετε οι γνώμες διίστανται!και το χειρότερο είναι ότι το σύστημα μια με το ποδόσφαιρο,μια με την τηλεόραση μια με τη τρομοκρατία και μια με τις ερίτιμες αυτές κυρίες των διδακτικών και περιζήτητων αυτών DVD, πετυχαίνει το σκοπό του και περνάει αλώβητο τα μέτρα που αυτό θέλει για να επιβιώνει ανενόχλητο!?Μήπως έχετε αντίρρηση;

 2. 1) Γιατί αυτό το κείμενο με τίτλο «το ομόλογο της Τζούλιας» και όχι «το ομόλογο του νταβατζή»? – όταν ο ίδιος αρθρογράφος μας πληροφορεί ότι ο νταβατζής κερδίζει τριπλάσια από τη σταρ.
  2) Με ποιον ρόλο αυτού του σίριαλ ταυτίζεται εξιδανικευόμενος ο μέσος Έλληνας? Με τον νταβατζή ή με τον επιβήτορα? –«άδικο και άνισο» είπε σε μια φίλη ο περιπτεράς «η Τζούλια πήρε 150.000 και το παλικάρι (ο επιβήτορας) μόνο 500». Και που να εφαρμοστεί πλήρως το σχέδιο «ευελιξία στην εργασία» …αναλογίζεστε? Λέτε τότε ο επιβήτορας, το παλικάρι να παίρνει ακόμα λιγότερα και να τον αναγκάζουν να παίζει σε άλλα γυρίσματα και το ρόλο της Τζούλιας, χωρίς αύξηση αποδοχών?
  3)Επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι "δωρεάν εκπόρνευση" δεν υπάρχει (άλλο πράγμα ο βιασμός, άλλο πράγμα η αμοιβαία συμμετοχή σε ερωτοπραξία και άλλο πράγμα η εκπόρνευση, που απαραιτήτως για να σημασιοδοτηθεί, προϋποθέτει την εις χρήμα ή αντιστοίχου αγαθού απολαβή). Αν λοιπόν η εθνική οικονομία είναι Τζούλια (!?), επιβήτορας οι πιστωτές μας και νταβατζής η Κομισιόν/ΔΝΤ, μήπως κάτι δεν πάει καλά με αυτή την αλληγορο-αναλογία και στο φαντασιακό αλλά και στο λογι(σμι)κό του «αριστερού» αρθρογράφου του «δρόμου». Γιατί αν η εθνική οικονομία βγάλει τα δεκαπλάσια από τους πιστωτές της, τι θα πει ο ψηφοφόρος? Ζήτω τα μέτρα δε θα πει? Φέρτε μου και άλλους πιστωτές και τράπεζες να μας βιάζουν, δε θα πει? Και αν ο νταβατζής-Κομισιόν/ΔΝΤ τα καταφέρνει έτσι ώστε η σταρ εθνική οικονομία να κερδίζει πολύ περισσότερα από τους πιστωτές της, γουστάρω και θα γουστάρω πάντα σκληρούς και διεθνώς αναγνωρισμένους νταβατζήδες να κανονίζουν για μας, δε θα πει ο κοσμάκης?
  Αλλά ας κλείσουμε αυτό το σχόλιο με την υπενθύμιση ότι: οι καημένοι και καμένοι της ιστορίας όπως πάντα, είναι οι κολλημένοι στο «φάτε μάτια ψάρια και …ας είναι και με κουκούτσια».

 3. Δεν θα χρειαστεί μάλλον να το "εξαργυρώσει"!"Πιθανόν να τη δούμε στη Βουλή" σαν την Τσιτσιολίνα της Ιταλικής Πολιτικής σκηνής που φρόντισε-προετοίμασε μεθοδικά και την "εγκαθίδρυση" του Μεγάλου Μπερλουσκόνι…και τώρα τρώνε με χρυσά Κουτάλια οι γείτονες μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *