Κόβουν μισθούς, συντάξεις και νοικιάζουν Τάνκερ!

Προκλητικές ταξικές αποφάσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας:

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται όλη η ουσία της ταξικής αστική πολιτικής. Ενώ η κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχει γονατίσει τον κόσμο της εργασίας στις περικοπές και στους φόρους, κλείνει σχολεία-νοσοκομεία και παιδικούς σταθμούς, πετά νέους  και ηλικιωμένους στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, αφήνοντας ασθενείς χωρίς φάρμακα αδιαφορώντας για την τεράστια απειλή για την υγείας τους, νοικιάζει Πολεμικά Αεροσκάφη Εναέριου Ανεφοδιασμού. Σύμφωνα με την αρθογραφία «Η Ελλάδα μπήκε σε πρόγραμμα αγοράς,ενοικίασης (λίζινγκ) ή δανεισμού αεροσκαφών Εναέριου Ανεφοδιασμού για την Πολεμική μας Αεροπορία με συνολικά 10 ευρωπαικές χώρες αλλά ο Υπουργός Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος ξέχασε να το ανακοινώσει. Αντίθετα ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων γενικόλογων, ότι ”κάναμε ουσιαστική παρέμβαση, για να προχωρήσουν οι επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κέρας της Αφρικής, Σομαλία και γειτονικές χώρες”»!

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση Σαμαρά και προσωπικά ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος απέδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι να τηρήσουν όλες τις δεσμέυσεις που έχουν αναλάβει και οι οποίες προκύπτουν από την συμμετοχή τους στις ιμεπριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του αστικού κόσμου. Θυμίζουμε την σχετική διαπραγμάτευση του πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχου Γιάγκου στη σύνοδο των Α/ΓΕΕΘΑ της  Συμμαχίας των Προθύμων στο Κατάρ, που ζητούσε εμπορικές συμφωνίες για τους Έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές ως αντάλλαγμα της συμμετοχής των ενόπλων δυνάμεων στην επέμβαση στη Λιβύη.
Το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ταυτίζει πλήρως τα «εθνικά» με τα ταξικά συμφέροντα, δηλαδή του κόσμου των πλουσίων, ότι η προβολή των «εθνικών κινδύνων» και του «Εξ Ανατολών Κινδύνου» για την αγορά όπλων αποτελεί απλό τέχνασμα αποδεικνύεται από το εξής: τα ιπτάμενα τάνκερ που θα αγοραστούν από τα 10 ευρωπαικά κράτη για να συμμετέχουν στις ιμπεριαλιστικές τους επεμβάσεις, δε θα καλύπτουν «εθνικές ανάγκες»! Δηλαδή, τα τάνκερ ποιυ αγοράστηκαν με λεφτά των υπόλοιπων 9 κρατών δε θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για βομβαρδισμούς κατά της Τουρκίας, όπως ονειρεύονται Έλληνες εθνικιστές και μιλιταριστές.

Τέλος, αποκαλύπτεται ότι όλο αυτό το παιχνίδι που έχουν στήσει με την Τρόικα που «θα μας εκσυγχρονίσει και μεταρρυθμίσει» είναι στημένο. Καταρχήν, σημαντικό τμήμα  των ελλειμμάτων που φορτώθηκε ο λαός μας προέρχεται από τα πανάκριβα οπλικά συστήματα αμερικανικών-ευρωπαικών και ελληνικών πολεμικών βιομηχανιών και τις ανάλογες μίζες σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και όχι μόνο. Δεύτερον, οι περικοπές που γίνονται στις πολεμικές δαπάνες δε γίνονται για οικονομία. Όπως απέδειξε η Τρόικα στην περίπτωση των σαραβαλιασμένων αμερικανικών τεθωρακισμένων ΑBRAMS, οι όποιες ενστάσεις της εξυπηρετούσαν την ανάγκη των Γερμανών να μην χάσουν την ελληνική αρματική αγορά. Τώρα επομένως, που το ελληνικό κράτος ξεδεύει εκατομμύρια ευρώ για τις ανάγκες του ευρωπαικού ιμπεριαλισμού, όπου η Γερμανία παίζει καθοριστικό ρόλο και επιδιώκει τη παγκόσμια αναβάθμιση του ρόλου της κανείς δεν αντιδρά, κανείς δεν εκφράζει ενστάσεις!!!

Το ζήτημα με τα ιπτάμενα τάνκερ προέκυψε στην τελευταία ιμπεριαλιστική επέμβαση των ευρωπαϊκών αεροπορικών δυνάμεων στην Λίβύη, όπου αποκαλύφθηκαν σειρά αδυναμιών τους, για να ακολουθήσουνε οι σφοδρές παρατηρήσεις  από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών. Τώρα, που η νέα ευρωπαική ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Αφρική είναι προ των πυλών και το τοπίο μυρίζει μπαρούτι από την Συρία μέχρι το Ιράν, η Ε.Ε. τρέχει να καλύψει τις πολεμικές της τρύπες, ώστε την κρίσιμη στιγμή να σταθεί αντάξια των ΗΠΑ.

Όμως ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος εμφανίζει δύο συνυθισμένα στους αστούς πολιτικούς χαρακτηριστικά:

ΘΡΑΣΟΣ και ΔΕΙΛΙΑ!

Θράσος να προβαίνει σε αυτές τις ακράιες και προκλητικές πολιτικές αποφάσεις.

Δειλία να αναλάβει τη πολιτική ευθύνη.

Την ευθύνη για τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις των στρατιωτικών την έκρυψε πίσω από την Τρόικα.

Την ευθύνη για την κατάργηση των καταστάσεων επιβίβασης, φορτώνοντας το κόστος μετακίνσης των φαντάρων που υπηρετούν σε Έβρο-ακριτικά νησιά και Κύπρο στην λαική οικογένεια, την χρέωσε  στα Επιτελεία.

Την ανάγκη να λογοδοτήσει για το ότι κατέβασε τον Στρατό στο δρόμο στη Θεσσαλονίκη στη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, δεν την αισθάνθηκε καν.

Τώρα απλώς, ξέχασε να μας ενημερώσει, καθώς όφειλε!

Ας ξεκινήσουμε από την είδηση όπως την μετέδωσε το πρακτορείο Reuters :

Στη Σύνοδο Υπουργών Αμυνας της ΕΕ που συνεδρίασε στις Βρυξελες την περασμένη Δευτέρα,δέκα (10) ευρωπαϊκές χώρες συμφώνησαν να συνεργαστούν για την ενίσχυση της ικανότητας τους για εναέριο ανεφοδιασμό των στρατιωτικών αεροσκαφών τους (air-to-air refueling) προκειμένου έτσι να καλυφθεί ένα σιβαρό κενό στην άμυνά τους. Το κενό -και εξαιτίας μεγαλων περικοπών στις στρατιωτικές δαπανες σε όλες τις χώρες- έγινε πολύ ορατό στη διάρκεια των επιχειρήσεων στη Λιβύη του περασμένου έτους, οπότε υποχρεώθηκαν να εξαρτηθούν αποκλειστικά από τα αμερικανικά αεροσκάφη-τάνκερ για ανεφοδιασμό στον αέρα.Οι χώρες, όπως ανέφερε το τηλεγράφημα, υπέγραψαν και σχετική ”επιστολή προθέσεων”, είναι το Βέλγιο, η Ελλαδα, η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Νορβηγία- η τελευταία μη μέλος της ΕΕ αλλά συνεργαζόμενη με τον Ευρωπαικό Οργανισμό Αμυνας (EDA-European Defence Agency) που είναι ο αμυντικός βραχίονας της ΕΕ.

Οι ”10” συμφώνησαν σε μια λύση που περιλαμβάνει ή αγορά νεων ιπτάμενων τάνκερ, ή μακροχρόνια ενοικίαση (λίζινγκ) ή τέλος δανεισμό επί πληρωμή από άλλη χώρα όταν αυτή δεν τα χρησιμοποιεί. Η αναβάθμιση αυτή θα γίνει με ορίζοντα το 2020, ενώ δεν αποφασίστηκε ποιος τύπος αεροσκάφους ανεφοδιασμού θα προτιμηθεί.
Το πρόγραμμα αυτό είναι ένα παράδειγμα για την αυξανόμενη στρατιωτική συνεργασία στην οποία, όπως αναφέρθηκε, υποχρεώνονται οι ευρωπαικές χώρες λόγω της οικονομικής κρισης και των περικοπών. Συνεργασία που κατα το σκεπτικό που αναφέρθηκε, αποδεικνύεται αρκετά αποτελεσματικός τρόπος κάλυψης αμυντικών δαπανών για τις χώρες – λύση άλλωστε που προκρίνει και το ΝΑΤΟ.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, οι ευρωπαικές χώρες στοχεύουν επίσης σε κοινή ανάπτυξη όπλων, κοινών στρατιωτικών ασκήσεων και κοινή χρήση εξοπλισμού. Τα μέλη της EDA υιοθέτησαν επίσης έναν κώδικα ο οποίος καθιστά την πολυεθνική συνεργασία κεντρικό πυλώνα του αμυντικού σχεδιασμού τους και θα επιδιώξουν να προασπίσουν αυτά τα κοινά προγράμματα από τις περικοπές δαπανών καθεμιάς από τις χώρες.

Ας δούμε τώρα τι ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη ο κ Π.Παναγιωτόπουλος- το επίσημο Δελτίο Τύπου του ΥΕΘΑ δηλαδή: «Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΥΠΕΞ-ΥΠΑΜ Ε.Ε.) στις Βρυξέλλες, υπό την προεδρία της Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βαρόνης, Catherine Ashton. Στη Σύνοδο, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν:

•Θέματα κοινής πολιτικής, ασφάλειας και άμυνας των χωρών της Ε.Ε.

• Η θέσπιση ενός κώδικα δεοντολογίας (Pooling and Sharing), που θα αποβλέπει στη συνεργασία των Υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών των χωρών της Ε.Ε. με στόχο την ισχυροποίηση της αμυντικής συνεργασίας στον ευρωπαϊκό χώρο.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος, μετά το πέρας της Συνόδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Και σε αυτό το συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν πολλά και ενδιαφέροντα τα θέματα, τα οποία τέθηκαν και συζητήθηκαν. Στη διάρκειά του είχαμε την ευκαιρία να αναδείξουμε την ανάγκη να προχωρήσουν πολύ γρήγορα οι διαδικασίες, για να μπορέσει επιτέλους η Ευρωπαϊκή Ένωση να αποκτήσει και έναν ολοκληρωμένο θεσμικό βραχίονα για την άσκηση αμυντικής πολιτικής και για την άσκηση πολιτικής ασφάλειας. Ζητήσαμε να υπάρξει πλήρης προπαρασκευή, ώστε να πετύχει τα αποτελέσματά της η Σύνοδος Κορυφής του 2013, που όπως έχει αποφασιστεί και εξαγγελθεί θα είναι μια Σύνοδος, που θα ασχοληθεί και με θέματα ασφάλειας και με θέματα αμυντικής πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακούσαμε με προσοχή τον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα Εσωτερικής Αγοράς κ. Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος ήρθε για να ενημερώσει το συμβούλιο Υπουργών Άμυνας για θέματα αμυντικής βιομηχανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ζητήσαμε και εκεί να υπάρξει επιτέλους μια ενιαία πολιτική για μια ενιαία αμυντική και στρατιωτική βιομηχανία στην ενωμένη Ευρώπη, ώστε να μην παρατηρείται αυτός ο κατακερματισμός στα οπλικά συστήματα, που παράγονται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πέρα από αυτό, κάναμε ουσιαστική παρέμβαση, για να προχωρήσουν οι επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κέρας της Αφρικής, Σομαλία και γειτονικές χώρες, προκειμένου να παταχθεί το φαινόμενο της πειρατείας και να προστατευθεί η ελληνικών συμφερόντων διεθνής εμπορική ναυτιλία».

Για τους Έλληνες εφοπλιστές επομένως με τις δεκάδες φοροαπαλλαγές, για τη διατήρηση των οποίων παλεύουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Χρυσή Αυγή και Τρόικα πρέπει ο λαός μας να καταβάλλει εκατομμύρια ευρώ.

Απαιτούμε: ούτε ένα ευρώ για εξοπλισμούς. Δώστε λεφτά για τις τρομερές κοινωνικές ανάγκες.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *