Ετσι ληστεύουν τα ασφαλιστικά ταμεία


“«Το πάρτι στον χώρο της υγείας έχει τελειώσει», δήλωσε χθες η αρμόδια υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αναφερόμενη στο «εμπάργκο» που έχουν επιβάλει οι προμηθευτές στα νοσοκομεία. Η πραγματικότητα, βέβαια, δεν είναι τόσο ευοίωνη όσο η διαπίστωση της υπουργού, αφού τον λογαριασμό για τον πάρτι τον πληρώνουν ήδη οι πολίτες – ασθενείς και μη. Ακούσαμε, επίσης, χθες, έναν συνδικαλιστικό εκπρόσωπο των προμηθευτών να δηλώνει ότι «δεν υπάρχει εταιρεία που να μην έκλεβε αυτό το διάστημα, που να μπορέσει να επιβιώσει»! Αν, όμως, υπάρχουν προμηθευτές που έκλεβαν, υπάρχουν και πολιτικοί που τους άφηναν να κλέβουν, έτσι δεν είναι;”.

Το παραπάνω δεικτικό σχόλιο βρίσκετε στα παραπολιτικά του «Εθνους». Δεν συμφωνούμε φυσικά στην επιφανειακή εκτίμηση της φυλλάδας ότι οφείλετε σε ανικανότητα των πολιτικάντηδων το γεγονός ότι φαρμακοβιομήχανοι και προμηθευτές λεηλατούσαν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Συνεργαζόταν με το αζημίωτο μαζί τους.

Και το κόλπο που έκαναν για να ληστεύουν τα ασφαλιστικά ταμεία είναι γνωστό και διαχρονικό. Όπως γράφαμε και σε περασμένη ανάρτησή μας μέσα σε μια τριετία (2006-2009), μέσω της υποκατάστασης παλαιότερων και φθηνότερων φαρμάκων (φαρμάκων ασφαλών και αποτελεσματικών) από άλλα παρόμοια, αλλά κατά πολύ ακριβότερα, οι φαρμακοβιομήχανοι εκτίναξαν τις τιμές, με τις οποίες επιβαρύνουν τα Ταμεία, από 525% μέχρι και 5.606% ανά σκεύασμα!!!
Το ίδιο φάρμακο, π.χ. για το σακχαρώδη διαβήτη, που το 2006 κόστιζε 2,41 ευρώ, έφτασε το 2009 να αγοράζεται από τα Ταμεία στα 130,26 ευρώ (αύξηση 5.305%)!

Το ίδιο αντιυπερτασικό φάρμακο που κόστιζε 2,25 ευρώ, έφτασε σε μια τριετία να πωλείται από τους φαρμακοβιομήχανους στα Ταμεία προς 72,32 ευρώ (αύξηση 3.214%)!

Ε, και φυσικά δεν θα υπάρχει άνθρωπος σ’ αυτή την χώρα που να πιστεύει ότι την ασυδοσία προμηθευτών και φαρμακοβιομηχάνων δεν την κάλυπταν πολιτικάντηδες λαμβάνοντας το «κάτι τι» τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *