ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΓΕΛΗ-ΔΗΜΑΚΗ

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ καταγγέλλει την αναίτια και στοχευμένη σύλληψη του Δημήτρη Αγγέλη Δημάκη στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 29 Ιούνη.

Ο Δημήτρης ενεργός συναγωνιστής στο κίνημα κατά των διοδίων στην περιοχή των Αφιδνών Αττικής, συνελήφθη στο τέλος της πορείας όταν δέχτηκε επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ, η οποία δεν συνοδεύτηκε από κανένα επεισόδιο, παρά μόνο αυτά που προκάλεσαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Η σύλληψη του έγινε τελείως αναίτια και μάλιστα την στιγμή που η πορεία τελείωνε. Κατά την στιγμή της σύλληψης, ξυλοκοπήθηκε, προπηλακίστηκε και εξυβρίστηκε με χυδαίες εκφράσεις από δυνάμεις των ΜΑΤ. Όσοι βρέθηκαν δίπλα του και προσπάθησαν να τον απεγκλωβίσουν από τον αστυνομικό κλοιό δέχτηκαν την ίδια «εξυπηρέτηση» από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο Δημήτρης παρέμεινε στην ΓΑΔΑ, οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο και η δίκη του ορίστηκε για τις 14 Ιούλη. Οι κατηγορίες που του αποδόθηκαν είναι: Αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης, απρόκλητη φθορά, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Καταγγέλλουμε την αστυνομική αυθαιρεσία, εντεινόμενο και διαρκές σύμπτωμα σε εποχές κρίσης.

Η καταπίεση και βαναυσότητα του αστικού κράτους στρέφεται ενάντια σε όλους τους κοινωνικούς αγωνιστές.

Να αρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες.

Δεν μας τρομάζουν, μας εξοργίζουν.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

0 απαντήσεις στο “ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΓΕΛΗ-ΔΗΜΑΚΗ”

  1. Κόκκινο γράψε και για την πορεία των μπάτσων που χαιρετίστηκε από την κοινοβουλευτική αριστερά…έλεος με τα ψηφαλάκια των κομμάτων!!

    Οι αστυνόμοι δεν είναι προλετάριοι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *