Συνεχίζεται η απεργία στον ΣΚΑΪ

skai-280x230Οι δημοσιογραφικές ενώσεις αποφάσισαν να συνεχίσουν την κινητοποίηση ενάντια στις 15 απολύσεις που έκανε ο σταθμός.

Νέα 24ωρη απεργία, από το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι την Τρίτη,  όλων των δημοσιογράφων, διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων, που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στον ΣΚΑΪ 100,3 και στην ιστοσελίδα skai.gr, κήρυξαν τα διοικητικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ και ΕΤΕΡ, λόγω του κλίματος τρομοκρατίας που έχει δημιουργήσει η εργοδοσία στους συναδέλφους, μετά τις 15 παράνομες, αντεργατικές και καταχρηστικές απολύσεις, προέβη η διοίκηση του σταθμού.

Οι Ενώσεις ζητούν την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυθέντων συναδέλφων, την επαναφορά της εργασιακής ειρήνης και τον σεβασμό της αξιοπρέπειας και της επαγγελματικής υπόστασης των συναδέλφων.

Παράλληλα, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ απέστειλε επιστολή – καταγγελία προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, στην οποία αναφέρει ότι το τηλεοπτικό κανάλι και ο ραδιοφωνικός σταθμός του Νέου Φαλήρου προχώρησαν σε δεκαπέντε (12 και 3 αντίστοιχα)απολύσεις δημοσιογράφων, παρά τις τρεις κατά σειρά μειώσεις αποδοχών που έχουν επιβάλλει στους εργαζομένους τους στο βωμό της οικονομική κρίσης και με τις δεσμεύσεις και υποσχέσεις για μη απολύσεις.

Η ΕΣΗΕΑ σημειώνει ότι «στην περίπτωση της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, οι απολύσεις θα έπρεπε να κριθούν ως ομαδικές, δεδομένου ότι πρόκειται για εταιρεία που απασχολεί έως εκατόν πενήντα άτομα και απέλυσε δώδεκα εξ αυτών!».

Nέο Ψήφισμα της Συνέλευσης των Δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ

Οι δημοσιογράφοι του ομίλου ΣΚΑΪ, αποφάσισαν και αυτοί να συνεχίσουν -για έκτη ημέρα- την κινητοποίησή τους, σημειώνοντας πως «η ιδιοκτησία και η διεύθυνση του ομίλου όχι μόνο δεν έχουν προχωρήσει στην ικανοποίηση τους (ή κάποιων εξ αυτών) αλλά ούτε καν προσέρχονται σε διάλογο με το Σωματείο μας. Γεγονός που δυστυχώς επιβεβαιώνει τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους…».

«Επαναλαμβάνουμε ότι δεν θα δεχθούμε από την πλευρά της διοίκησης να προσβάλει την επαγγελματική μας υπόσταση και ατομική μας αξιοπρέπεια, όπου ακόμα και στην ύστατη στιγμή τα διευθυντικά στελέχη του σταθμού προτιμούν να κρυφτούν πίσω από αστείες δικαιολογίες, χωρίς να δίνουν  εξήγηση για τους λόγους απόλυσης των συναδέλφων και για το μέλλον του Ομίλου» υπογραμμίζουν στο ψήφισμά τους οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ.

efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *