Αδήλωτη εργασία στο τηλεοπτικό κανάλι Δ.Τ (Δημόσια τηλεόραση)

E-ert_dt_540615082Ακόμα ένα λιθαράκι στον πύργο σκανδάλων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την λειτουργία της νέας Δημόσιας τηλεόρασης που επαγγέλλεται ο υφυπουργός Παντελής Καψής, ήρθε να προστεθεί σήμερα με την καταγγελία της ΕΣΗΕΑ. Συγκεκριμένα καταγγέλλεται ότι έχουν προσληφθεί εργαζόμενοι χωρίς να έχουν υπογράψει συμβάσεις εργασίας και χωρίς να τηρείται η εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία.

Η Καταγγελία:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Δ.Τ. (ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε σήμερα την ακόλουθη καταγγελία προς τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας κ. Μιχάλη Κανδαράκη, κοινοποιούμενη και προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Γιάννη Βρούτση, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τον Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο και τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. καταγγέλλει το γεγονός ότι ορισμένοι συνάδελφοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο τηλεοπτικό κανάλι με την επωνυμία Δ.Τ. (Δημόσια Τηλεόραση), απασχολούμενοι στα κτίρια της Γενικής Γραμματείας Τύπου (οδός Αλεξάνδρου Πάντου αρ. 9) και στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (Λεωφόρος Μεσογείων αρ. 136), καθώς και στην οδό Μουρούζη και Ρηγίλλης, δίχως να έχουν υπογράψει συμβάσεις εργασίας ούτε όμως και να τηρείται η εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία.

Ειδικότερα, παρά τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, περί πάταξης της αδήλωτης εργασίας, η Κυβέρνηση, λειτουργώντας πειρατικά το προαναφερόμενο τηλεοπτικό κανάλι, απασχολεί συναδέλφους χωρίς τις απαιτούμενες εκ του νόμου διατυπώσεις.

Επειδή λοιπόν, κατά τις δηλώσεις του Υπουργού «Το ΣΕΠΕ αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην μάχη κατά της αδήλωτης εργασίας και της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας», και επειδή οι πράξεις αυτές παρεκκλίνουν από κάθε λογικό και νομικό πλαίσιο, σας καλούμε να διενεργήσετε τους απαραίτητους ελέγχους επιβάλλοντας τις αντίστοιχες διοικητικές κυρώσεις και για τις νόμιμες ενέργειές σας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Προεδρεύων

Δημήτρης Τρίμης»

Πηγή:tsak-giorgis.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *