ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ HAVVA SUICMEZ (EMINE)

EMINE-1ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ, ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ  ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗ HAVVA SUICMEZ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

GONUL YILMAZ  (ΕΜΙΝΕ) σε HAVVA SUICMEZ (EMINE). Η συντρόφισσα επειδή κινδύνευε η ζωή της όταν ήρθε στην Ελλάδα για να προστατεύσει τον εαυτό της άλλαξε το όνομα της. Πριν τη  δίκη, την οποία κέρδισε και δε θα εκδοθεί στην Τουρκία,   η τουρκική ιντερπόλ την καταζητούσε με το όνομα HAVVA SUICMEZ. Μετά από αυτό το γεγονός σας ζητάμε να υπογράψετε ξανά το κείμενο αλλάζοντας το όνομα.

Η επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν καθώς και οι παρακάτω οργανώσεις και συνδικάτα καταγγέλλουμε τη σύλληψη της αγωνίστριας πολιτικής πρόσφυγας HAVVA SUICMEZ (EMINE) που έγινε 23 Μάρτιου 2013 την Πέμπτη το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, με μέθοδο που θύμιζε απαγωγή. Η αγωνίστρια βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και 15 χρόνια και έχει πάρει πολιτικό άσυλο. Με συνοπτικές διαδικασίες μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και αποφασίστηκε η προφυλάκιση της στον Κορυδαλλό.

Το τελευταίο διάστημα η ελληνική δικαιοσύνη και τα σώματα ασφαλείας δείχνουν μια υπερβολική δραστηριότητα στο κυνήγι των πολιτικών προσφύγων ειδικά από την Τουρκία, πράγμα που έχει ενταθεί μετά και την επίσκεψη του κ. Σαμαρά στην Τουρκία. Διαφαίνεται μια στενή συνεργασία των δυο κρατικών υπηρεσιών ασφάλειας, που με συντονισμένες κινήσεις προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους πολιτικούς πρόσφυγες, ενώ παράλληλα προωθούν διαδικασίες έκδοσης πολιτικών προσφύγων, αποδεχόμενοι τις όποιες αστήρικτες αιτιάσεις κατασκευάζει η Τουρκική αστυνομία.

Είναι πρόσφατη η απαγωγή του Bulut Yayla με όχημα με πινακίδες της ελληνικής αστυνομίας, από το κέντρο της Αθήνας, και η μεταφορά του στην Τουρκία σε συνεργασία με τις τουρκικές και αμερικάνικες αρχές. Ήταν τέτοιο το μέγεθος της αυθαιρεσίας της παρακρατικής συνεργασίας που ισχυρίζονται ότι τον συνέλαβαν στην Τουρκία. Είναι προφανές ότι η ελληνική κυβέρνηση συνεργάζεται με το φασιστικό κράτος της Τουρκίας και τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

Πολλοί πολιτικοί πρόσφυγες συλλαμβάνονται και φυλακίζονται  όταν επισκέπτονται το Τμήμα Αλλοδαπών για να ανανεώσουν την άδεια παραμονής τους με ένταλμα σύλληψης από την Interpol. Τον τελευταίο μήνα συνελήφθησαν δυο στην Πάτρα, ένας στη Θεσσαλονίκη και πέντε άτομα στην Αθήνα, σύνολο οκτώ άτομα. Αυτό που πρέπει να αναδείξουμε είναι ότι τα εντάλματα σύλληψης από την Interpol εκδίδονται λίγες μόνο  μέρες πριν την ανανέωση ταυτότητας ή άλλων διαδικασιών για ζητήματα ασύλου.

Αυτές οι ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Μετά τα εγκλήματά της ενάντια στον ελληνικό λαό, η ελληνική κυβέρνηση προχωρά και σε ακόμα ένα έγκλημα, τη συνεργασία της με την αμερικάνικη και την τουρκική κυβέρνηση. Αυτή η συνεργασία με τον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό αμαυρώνουν την ιστορία των αγώνων του ελληνικού λαού.

Αυτό το διάστημα εκκρεμούν αρκετές περιπτώσεις δικαστικών διαδικασιών με απειλούμενες εκδόσεις στην Τουρκία. Τονίζουμε ότι είναι αδιανόητο να μπαίνουν σε τέτοια ταλαιπωρία άνθρωποι που έχουν υποστεί απάνθρωπα βασανιστήρια στις Τούρκικες φυλακές και συγχρόνως να είναι υποχρεωμένοι να υφίστανται τεράστια οικονομική αφαίμαξη καθώς όλες αυτές οι διαδικασίες είναι σημαντικά υψηλού κόστους.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα η χώρα μας μέτραγε χιλιάδες πολιτικούς πρόσφυγες κατά τη διάρκεια της Χούντας και είναι νωπές οι μνήμες μας. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε μια τέτοια αντιμετώπιση των πολιτικών προσφύγων, που υποτίθεται ότι προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις που με υποκρισία διακηρύσσει η Ελληνική Κυβέρνηση.

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών προσφύγων που κρατούνται, τη λήξη των διώξεων τους και την άρνηση να γίνουμε εντολοδόχοι της Τουρκικής Κυβέρνησης στην κατεύθυνση των απελάσεων και των εκδόσεων. Να απελευθερωθεί άμεσα η HAVVA SUICMEZ. Ζητάμε από τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου να παρέμβουν και να σταματήσουν αυτή την εξελισσόμενη βιομηχανία διώξεων που προσθέτει ακόμη μια πράξη υποτέλειας της χώρας μας στις ξένες επεμβάσεις.

Παρακαλείσθε να μας στέλνετε το κείμενο συμπαράστασης σε έντυπο που θα φαίνεται το λογότυπο ή η σφραγίδα σας.

Παρακαλούμε τα μηνύματα να μας τα στέλνετε στα παρακάτω e-mail8645379877_c617d03112_b

epitropi-allileggis@yandex.com  

oagonas1@yahoo.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *