Ανακοίνωση της ΑΕΠ για τις εκλογές του ΤΕΕ

aep-2Αριστερή Ενωτική Πρωτοβουλία -Εργαζόμενοι Μηχανικοί

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΕ: ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ – ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Τον τελευταίο καιρό ζούμε το αδιέξοδο που μας οδηγεί η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, που θυσιάζει τα πάντα στο σφαγείο της χρεομηχανής, των τραπεζικών και πολυεθνικών συμφερόντων της ΕΕ. Όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα δύσκολα τελείωσαν, καταλαβαίνουμε, πως δεν υπάρχει φως στο τούνελ. Αντιθέτως έρχονται νέες απολύσεις, χαράτσια, άρση των πλειστηριασμών, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Το «success story» συνοδεύεται από τεράστια ανεργία, άγρια λιτότητα, βάρβαρες εργασιακές σχέσεις, ξεπούλημα των δημοσίων αγαθών και καταστροφή του περιβάλλοντος. Το τέλος των «μέτρων» έχει ήδη μετατεθεί για το 2016 και η έξοδος από την κρίση μετά το 2020. Η παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ σημαίνει την τήρηση του Δημοσιονομικού Συμφώνου και μόνιμα μέτρα λιτότητας, ύψους 10 δις το χρόνο. Σημαίνει την κατάργηση των δημοσίων επενδύσεων σε αναγκαίους τομείς της παραγωγής, ενώ τα προγράμματα τύπου ΕΣΠΑ θα πραγματοποιούνται σε ασφυκτικά καθορισμένους τομείς, με κριτήρια των ευρωπαϊκών πολυεθνικών και πάντα με ιδιωτική λειτουργιά. Όλα αυτά οδηγούν στην διάλυση του τεχνικού κλάδου, στην επιστημονική απαξίωση και στην κατάργηση της απασχόλησης για χιλιάδες μηχανικούς.
………………………………………………………………………………………………………………………………..

ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΑΠΑΤΩΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗ ΒΟΛΕΨΟΥΜΕ ΑΤΟΜΙΚΑ

Απέναντι στην κατάργηση των ΣΣΕ, την μονοκρατορία του δελτίου παροχής υπηρεσιών για τους μηχανικούς του ιδιωτικού τομέα, την απλήρωτη εργασία, τις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις, με την αύξηση των ωρών εργασίας, συγκροτούμε τις αντιστάσεις μας, μέσα από το σωματείο μισθωτών τεχνικών και τα άλλα σωματεία του κλάδου, διεκδικώντας συλλογικές συμβάσεις, αξιοπρεπείς και ανθρώπινους όρους εργασίας, κανονικές προσλήψεις με κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας και του Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών και άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων στους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν «στάση πληρωμών» από την εργοδοσία.

Τη στιγμή που διογκώνεται η ανεργία, οι «ενέσεις» των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, των αυθαιρέτων, των ενεργειακών επιθεωρητών, των voucher και των μαθητειών όχι μόνο δε λύνουν το πρόβλημα, αλλά αποτελούν μέσο κάλυψής του. Εμείς απαντάμε ότι πρέπει να αναγνωριστεί εδώ και τώρα η ιδιότητα των άνεργων μηχανικών, με αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας για όλους, διαγραφή των χρεών των ανέργων και κατάργηση των ασφαλιστικών τους εισφορών για όλο το διάστημα ανεργίας. Απαιτούμε αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία & Πρόνοια, κανένας συνάδελφος χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ανεξάρτητα από τα χρέη τους προς το ταμείο. Ζητούμε να θεωρούνται άνεργοι και οι αυτοαπασχολούμενοι που έχουν αναγκαστεί να διακόψουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, ή το εισόδημα τους βρίσκεται σε πολύ χαμηλό επίπεδο.

Ουσιαστικό στοιχείο της απελευθέρωσης του επαγγέλματος είναι η αποσύνδεση των επαγγελματικών δικαιωμάτων από το πτυχίο και η θέσπιση επαγγελματικών εξετάσεων ως προϋπόθεση για την πρόσβαση στην άσκηση του επαγγέλματος. Οι εξετάσεις για την άσκηση ενεργειακών επιθεωρήσεων ή των επιθεωρήσεων δόμησης, εντάσσονται ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο. Υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα των εργαζόμενων μηχανικών, υπερασπιζόμαστε τον κοινωνικό χαρακτήρα του μελετητικού και ευρύτερα του τεχνικού έργου. Διεκδικούμε καλύτερες αμοιβές για τους αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς, ένα ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο, με όλα τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα σε αυτό, μοναδική προϋπόθεση για δουλειά.

Στο έδαφος της κρίσης, το «αναμορφωμένο- επιτελικό» κράτος περικόπτει τις κοινωνικές παροχές και εκχωρεί στο κεφάλαιο τις λειτουργίες του για ιδιωτικοποίηση και κερδοσκοπία. Η ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο λειτουργεί σαν μοχλός για την αντίστοιχη ισοπέδωση και στον ιδιωτικό τομέα. Σε αυτό το πεδίο εξοντώνονται και οι μηχανικοί του δημοσίου που έχουν μείνει να ασκούν τον όποιο δημόσιο έλεγχο. Εμείς, σε αντίθεση με την πολιτική του κοινωνικού αυτοματισμού, που επιδιώκει να στρέψει τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα ενάντια στους εργαζόμενους στο δημόσιο και αντίστροφα, διεκδικούμε έναν μεγαλύτερο και διαφορετικό δημόσιο τομέα, με κοινωνική προσφορά και εξασφαλισμένα τα δικαιώματα των εργαζομένων

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Την τελευταία τριετία πραγματοποιήθηκαν σημαντικές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό, μέσα από την ανοιχτή συνέλευση μηχανικών και τα σωματεία μας, που κατέγραψαν αποφασιστικότητα, διάρκεια και μαζικοποίησαν τις γραμμές των αγωνιζόμενων συναδέλφων. Οι επίμονες κινητοποιήσεις ανάγκασαν το Δ.Σ. του ΕΤΑΑ να αναστείλει την αύξηση των εισφορών (μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής στο ΣτΕ). Είναι μια μικρή, αλλά σημαντική νίκη, και οι κινητοποιήσεις πρέπει να συνεχιστούν για να διασφαλιστεί η οριστική ακύρωση των αυξήσεων.

Μόνιμη ανάκληση των υπέρογκων αυξήσεων εισφορών. Δραστική μείωση τους. Να πληρώσουν κράτος, τράπεζες, εργοδότες.

Άμεση αναγνώριση από το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ και τον ΟΑΕΔ των άνεργων μηχανικών. Αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας για όλους. Κατάργηση των εισφορών για όλο το διάστημα της ανεργίας.

Απόσυρση των διακανονισμών-θηλιά. Κατάργηση των τοκογλυφικών επιβαρύνσεων στις καθυστερούμενες οφειλές. Διαγραφή των χρεών προς το ταμείο για τους ανέργους και τους υποαπασχολούμενους.

  Άμεση ακύρωση των διαδικασιών «αναγκαστικής είσπραξης». Κατάργηση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών. Καμία πράξη του ενάντια στους συναδέλφους δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη. ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ από την διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ και του ΕΤΑΑ για αποστολή στοιχείων στο ΚΕΑΟ.

    Δημόσια δωρεάν υγεία – πρόνοια. Περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους ανεξάρτητα από χρέη προς το ταμείο. Κατάργηση των εισφορών στον κλάδο υγείας.

Κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά των ταμείων. Έξω το ταμείο από Τράπεζα Αττικής, όχι στο τζογάρισμα σε χρηματιστήριο και ομόλογα. Πλήρη κάλυψη απ’ το κράτος όλων των απωλειών του αποθεματικού.

    Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κατάργηση της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικότητας στην κοινωνική ασφάλιση. Άμεση μείωση των χρόνων για συνταξιοδότηση, αύξηση των συντάξεων.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Από την έναρξη των μνημονίων οι έμμεσοι φόροι συνεχίζουν να αυξάνονται άδικα ως προς τους άμεσους, επιβλήθηκε τέλος επιτηδεύματος 600€, η φορολογία για τους μισθωτούς ανήλθε στο 22% και για τους αυτοαπασχολούμενους στο 26% καταργώντας το αφορολόγητο και τους φορολογικούς συντελεστές. Το ίδιο διάστημα η φορολογία των επιχειρήσεων μειώθηκε και διαρκώς συζητούνται νέες μειώσεις. Το αποτέλεσμα των παραπάνω μαζί με τα υπόλοιπα μέτρα (χαράτσια κλπ.) είναι απλό: Υπό την απειλή των κατασχέσεων, των οικονομικών φυλακών κλπ. ένα μεγάλο μέρος συναδέλφων κλείνει τα βιβλία του και στρέφεται στην μαύρη εργασία, την μετανάστευση κλπ.

Ζητάμε λοιπόν:

Την κατάργηση του ΦΠΑ και των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης
Την επαναφορά του αφορολόγητου στο ύψος του πραγματικού κόστους ζωής.
Την κατάργηση των «νόμιμων» φορολογικών λαβύρινθων που προστατεύουν τα νομικά πρόσωπα (ΑΕ, ΜΕΠΕ κλπ).
Την προοδευτική και δίκαιη φορολογία φυσικών αλλά και νομικών προσώπων με συντελεστές που θα φτάνουν και το 50% για το μεγάλο κεφάλαιο.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

ΤΟ ΤΕΕ Α.Ε. ΩΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ

Όλο το προηγούμενο διάστημα, το ΤΕΕ στάθηκε αρωγός στις βασικές επιλογές του κεφαλαίου και της τρόικα. Συναίνεσε στη ληστρική αύξηση των εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ και στη συρρίκνωση των προνοιακών παροχών, έκανε τα στραβά μάτια στο «κούρεμα» των αποθεματικών του και οργάνωσε την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Αττικής. Σιωπηρά δέχθηκε τη κατάργηση των ΣΣΕ και των Ελάχιστων Αμοιβών ενώ συμπαρατάχθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για μικρότερο δημόσιο.

Σε όλα τα παραπάνω συνέβαλλαν τα μέγιστα οι παρατάξεις του συστήματος και των μνημονίων (ΔΚΜ, ΔΑΠ, ΠΑΣΚ και παρατάξεις μαϊντανοί που πάντα ήταν στη διοίκηση του ΤΕΕ όπως ΕΛΕΜ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ).

Σήμερα το ΤΕΕ μετεξελίσσεται σε ένα επιχειρηματικό επιμελητήριο των λίγων, για να συμβάλει στο ξεκαθάρισμα που συντελείται στο επάγγελμα, με τις πιέσεις που ασκούνται σε χιλιάδες συναδέλφους να το εγκαταλείψουν ή να υποταχθούν σε ένα καθεστώς εργασίας χωρίς δικαιώματα. Αυτή η εξέλιξη θα οδηγήσει σε ένα ιδιωτικό φορέα, ανταποδοτικής λειτουργίας, με συνδρομές «εταίρων» μόνο για λίγους, με την αντικατάσταση της σημερινής άδειας άσκησης επαγγέλματος από δομές επιμόρφωσης και πιστοποίησης. Αυτή η εξέλιξη πρέπει να ανατραπεί!

 ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

ΕΝΩΤΙΚΑ, ΜΑΖΙΚΑ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ

Για κάποιους όπως η παράταξη της ΡΠΜ (ΣΥΡΙΖΑ), η στόχευσή τους αρχίζει και τελειώνει με το όραμα να διοικήσουν το ΤΕΕ. Η ΣΑΜ προσβλέπει στη συγκρότηση ενός μετώπου που θα «αναλάβει» το ΤΕΕ, με ένα πλαίσιο κλαδικών αντιμνημονιακών αιτημάτων, χωρίς πολλά προαπαιτούμενα, μέσα στο οποίο «βλέπει» και τη ΡΠΜ , (επομένως και της δυνάμεις της «συνεργασίας» που διοίκησαν το ΤΕΕ επί σειρά ετών και αποτελούν μέρος του προβλήματος).

Για την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ η επίθεση σε κάθε διαφορετική αριστερή άποψη σε βάρος της αναγκαίας κοινής δράσης στο κίνημα έχει μετατραπεί σε αυτοσκοπό. Για εμάς σημασία έχει να συγκροτήσουμε εκείνες τις συλλογικές μορφές μέσα από τις οποίες χιλιάδες συνάδελφοι θα παλέψουν για αξιοπρεπή δουλειά, ενάντια σε όλα όσα καταστρέφουν τη ζωή μας, μορφές που υπερβαίνουν το ΤΕΕ.

Η παρέμβασή μας, μέσα στα όργανα του ΤΕΕ, στοχεύει στην ακύρωση κάθε απόπειρας χειροτέρευσης των συνθηκών εργασίας των εργαζόμενων μηχανικών που θα φέρει και τη σφραγίδα του. Στοχεύουμε στο να στερήσουμε τις πλατιές συναινέσεις και πλειοψηφίες που σήμερα απολαμβάνουν οι κυρίαρχες παρατάξεις και διευκολύνουν τους εκπροσώπους της εργοδοσίας να επιτίθενται στα συμφέροντά μας.

Ξέρουμε ότι για να το πετύχουμε χρειάζεται να οικοδομήσουμε ένα άλλο αντίπαλο δέος που θα εκφράζει την ανάγκη αγωνιστικής ρήξης και ανατροπής, η ενίσχυση του οποίου θα αποτυπώσει έναν άλλο πολιτικό και κοινωνικό συσχετισμό στον κλάδο και ευρύτερα, θα ενισχύσει μια άλλη καθημερινότητα της αλληλεγγύης και της οργάνωσης της πάλης μέσα στους χώρους δουλειάς.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΑΣ ΡΟΛΟ

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΑΨΥΧΟΥ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗ – ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

Προτάσσουμε το κριτήριο της κοινωνικής ωφέλειας και το ρόλο μας ως «τεχνικού» συμβούλου των κοινωνικών κινημάτων, ενάντια στις λογικές του κέρδους και της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους.

Μαζί με τις δυνάμεις του εργατικού κινήματος μπλοκάρουμε αναδιαρθρώσεις σε εργοτάξια – βιομηχανία-δημόσιο, εμποδίζουμε την εφαρμογή της μνημονιακής λαίλαπας.

Σε συνεργασία με τις αντιστάσεις που αναπτύσσονται σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, συμβάλλουμε στη διαμόρφωση θέσεων, αιτημάτων και προγραμμάτων πάλης για θέματα πόλης και περιβάλλοντος.

Επεξεργαζόμαστε ένα άλλο πρόγραμμα σχεδιασμού της παραγωγής, στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών και των λαϊκών συμφερόντων, στα πλαίσια μιας άλλης ανάπτυξης με κέντρο τον εργαζόμενο και όχι το κέρδος, σε ρήξη με τα μνημόνια και το χρέος έξω από ΕΥΡΩ και ΕΕ.

 ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Η κοινή δράση των μισθωτών, των ανέργων και των αυτοαπασχολούμενων μηχανικών, είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ. Έτσι θα αποκρούσουμε τη συνεχή υποβάθμιση της θέσης μας και θα αποδυναμώσουμε την κυριαρχία της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Η πάλη για τα ασφαλιστικά δικαιώματα, για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και τις συλλογικές συμβάσεις, ενάντια στη φοροληστεία και τις κατασχέσεις, είναι τα μέτωπα με τα οποία θα πρέπει να αναμετρηθούμε το επόμενο διάστημα στον κλάδο και γενικά.

Όλοι κατανοούμε τον συνολικό και πολιτικό χαρακτήρα της μάχης που δίδουμε. Η ανατροπή της επίθεσης προϋποθέτει την ανάπτυξη αγώνων σε συμπόρευση με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ -ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΑΡΩΣΟΥΝ!

Στο έδαφος της αντιδραστικής επίθεσης μια νέα κατάσταση διαμορφώνεται με την εισβολή στο προσκήνιο αγώνων με πολιτικά, ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά και διάρκεια. Ο αγώνας της ΕΡΤ, οι πολυήμερες απεργίες στο δημόσιο και στην εκπαίδευση, η απεργία διαρκείας στα πανεπιστήμια, οι κινητοποιήσεις στον Κατσέλη, στη ΛΑΡΚΟ, στην Εύβοια, στην Ιντρακόμ, στη Wind και στη Vodafone, στον Σκαραμαγκά, έδειξαν την πραγματική διάθεση και δύναμη των εργαζόμενων. Ο αγώνας των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής, αποτελεί παράδειγμα κινήματος αντίστασης και ανυπακοής. Ο Συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων λειτούργησε ως σημείο αναφοράς για ένα ευρύτερο δυναμικό.

Ωστόσο οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, μεγάλων ομοσπονδιών και συνδικάτων, μπορούν ακόμα να βάζουν φρένο στην κλιμάκωση των αγώνων, εμποδίζοντας να ενοποιηθούν, να γενικευθούν να πετύχουν νίκες. Έτσι σήμερα η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, αποτελεί όρο για την ανατροπή της επίθεσης. Για να περάσει ο αγώνας στους εργαζομένους και στις συνελεύσεις τους. Για να αντιστραφεί η κατάσταση στη συνδικαλιστική έρημο του ιδιωτικού τομέα. Για την οργάνωση των εκατομμύριων ανέργων.

 …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

Θεωρούμε ότι σήμερα, απάντηση στην επίθεση δεν μπορεί να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν προσανατολίζεται σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και την Ε.Ε., αλλά σε λύση επαναδιαπραγμάτευσης της μνημονιακής λιτότητας και του χρέους. Δίνει διαρκώς εγγυήσεις στις δυνάμεις του συστήματος, ενώ υποτάσσει το κίνημα στο στόχο της ανόδου στην κυβέρνηση. Από την άλλη το ΚΚΕ ακολουθεί μια αδιέξοδη τακτική, υπονομεύει την δυναμική του κινήματος, επικαλούμενο διαρκώς τους «αρνητικούς συσχετισμούς». Ακολουθεί γραμμή διάσπασης και πολέμου απέναντι σε κάθε άλλη αγωνιστική δύναμη.

Σήμερα το ζητούμενο είναι η ενίσχυση μέσα από τους αγώνες, ενός αριστερού πολιτικού ρεύματος ανατροπής. Αλλά και μιας άλλης αριστεράς.

Που δεν θα ενσωματώνεται στα σχέδια του συστήματος.

Που θα ορίζεται από τους αγώνες ενάντια στην καταπίεση και δεν θα θεωρεί ότι ο εχθρός βρίσκεται στο εσωτερικό της.

Που θα μπορεί να συζητά ανοιχτά μπροστά τους εργαζόμενους, με την πεποίθηση πως τον τελικό λόγο τον έχουν οι δημιουργοί του πλούτου.

Που θα αξιοποιήσει τη δύναμη και το βάθος της εργατικής αντίστασης και θα προβάλει την προοπτική της απελευθέρωσης της εργασίας και μιας άλλης κοινωνίας. Σε πείσμα όσων επιμένουν ότι έξω από το Ευρώ και την ΕΕ υπάρχει καταστροφή, σε πείσμα όσων θεωρούν το κέρδος πυρήνα κίνησης των πάντων, σε πείσμα όσων πιστεύουν ότι η ιστορία των μεγάλων κοινωνικών και πολιτικών ανατροπών έχει τελειώσει, εμείς επιμένουμε αριστερά, ριζοσπαστικά, αντικαπιταλιστικά!

  •     Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
  •     Μονομερή κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων
  •     Άμεση εκδίωξη της τρόικας και ακύρωση όλων των βάρβαρων μέτρων σε βάρος των εργαζομένων.
  •     Στάση πληρωμών και διαγραφή του χρέους,
  •     Ρήξη, έξοδος από το Ευρώ και την ΕΕ.
  •     Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.
  •     Υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων της εποχής μας, ενάντια στον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό, την εργοδοτική τρομοκρατία και τη φασιστική βία. Πραγματική δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία του εργαζόμενου λαού.

aepem.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *