24ωρη απεργια την Παρασκευη 28/2 σε Wind & Vodafone

987987Ανακοινώσεις των δυο επιχειρησιακών Σωματείων

Σωματείο Εργαζόμενων WIND

Απόφαση-Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης 26 Φεβρουαρίου 2014

Καταδικάζουμε τη μονομερή, αυθαίρετη και πραξικοπηματική επιχείρηση των διοικήσεων Wind και Vodafone να μεταφέρουν συναδέλφους τεχνικούς στη «νέα εταιρία» Victus.

Όπως επανειλημμένα έχουν διατυπώσει τα Σωματεία μας και οι Συνελεύσεις μας: Η ίδρυση της δήθεν «νέας εταιρίας» είναι προσχηματική. Δεν προκύπτει από καμία τεχνική αναγκαιότητα (του sharing ή άλλου έργου). Η VICTUS φτιάχνεται αποκλειστικά για να σπάσει την ενιαία βάση του προσωπικού, του εργασιακού αντικειμένου και των Σωματείων στις δύο εταιρίες – και έτσι ν’ ανοίξει τον δρόμο σε μαζικές απολύσεις, στην πλήρη «εργολαβοποίηση» και κατάργηση των δικαιωμάτων μας (μισθοί, συλλογικές συμβάσεις, ωράρια και συνθήκες εργασίας).

Ταυτόχρονα, έτσι κινδυνεύουμε όλοι –και όχι μόνο οι «μεταφερόμενοι» συνάδελφοι–, γιατί οι δύο εταιρίες Vodafone και Wind συρρικνώνονται και μεταλλάσσονται σε εμπορικές φίρμες και μόνο.
Συνεχίζουμε – Δυναμώνουμε τον αγώνα για να μην περάσει το πραξικόπημα των Wind και Vodafone, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας:

Αποφασίζουμε:

1. Αναβολή των ετήσιων εκλογικών διαδικασιών του Σωματείου.

2. Κήρυξη 24ωρης Απεργίας την Παρασκευή 28/2, με κεντρικό αίτημα: ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ. ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗ WIND.

3. Υπερασπίζουμε αγωνιστικά, με συνελεύσεις και κινητοποιήσεις, τη θέση εργασίας, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια όλων των συναδέλφων που αρνούνται να πάνε στο κάτεργο της «νέας εταιρίας».

4. Κατάθεση σημείων προς τη διοίκηση της WIND, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, μισθών και δικαιωμάτων όσων εργαζομένων επιχειρείται να μεταφερθούν στη “νέα εταιρία”. Παράλληλα, κατάθεση του αιτήματος για έγκαιρη απάντηση απ’ την πλευρά της διοίκησης (μέχρι και την Τρίτη 4/3).

5. Kήρυξη Στάσης Εργασίας (3-5 μμ) και Νέα Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 5/3:
(α) Για την επανεκτίμηση της κατάστασης και το πρόγραμμα δράσης μας.
(β) Για την αλλαγή του καταστατικού του Σωματείου (σε συνεργασία με το Σωματείο της Vodafone), ώστε να μην περάσει το σχέδιο των δύο διοικήσεων, να έχουν συναδέλφους στη «νέα εταιρία» που θα είναι ανοργάνωτοι, ασυνδικάλιστοι και απροστάτευτοι.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους στον αγώνα και στις απεργίες που αποφασίζουμε. Με ενότητα και αποφασιστικότητα, υπερασπίζουμε τα δικαιώματα, το μέλλον, την εργασιακή και ανθρώπινη αξιοπρέπειά μας, ενάντια στα πραξικοπήματα των εργοδοτών. Εργαζόμενοι ενωμένοι, ποτέ νικημένοι.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ
(Αρ. Απόφ. Πρωτοδικείου: 5215/2008)
Τηλ.: +30 210 6702 590 – Φαξ: +30 210 6702 580 – Ε-mail: info@pasevodafone.gr
Αρ. Πρωτ. 15/2014

Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ VODAFONE
EΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 10:00πμ στο κτίριο της Παλλήνης

Συνάδελφοι,

υπενθυμίζουμε την Πανελλαδική 24ωρη Απεργία στη Vodafone την ερχόμενη Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου ενάντια στη ‘νέα εταιρία’-εργολαβία και καλούμε όλους τους συναδέλφους να απεργήσουν μαζικά και να συμμετάσχουν στην Έκτακτη Γενική Καταστατική Συνέλευση του Σωματείου στις 10:00πμ στο κτίριο της Παλλήνης με θέματα:

1. Συνέχεια των κινητοποιήσεων ενάντια στη “νέα εταιρεία” – εργολαβία

2. Τροποποίηση του καταστατικού

Η συμμετοχή όλων των μελών είναι απαραίτητη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *