Αιγινήτειο: Μετά από τις καταγγελίες άρχισε η παροχή φαρμάκων

seaan-aiginhteio_0Το «Αιγινήτειο» πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αθήνας έπειτα από μακρά περίοδο άρνησης παροχής φαρμάκων στους εξωτερικούς ασθενείς που καλύπτονται με βιβλιάρια της Κοινωνικής Πρόνοιας, αναγκάστηκε τελικά να ξαναρχίσει την χορήγηση φαρμάκων, ύστερα από τις δημόσιες καταγγελίες του «Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Βύρωνα».

Οι καταγγελίες του ΚΙΦΒ τον Ιούλιο είχαν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις τόσο ανάμεσα στην κοινή γνώμη όσο και σε τμήματα του πολιτικού κόσμου, αλλά και της ιατρικής και επιστημονικής κοινότητας. Σήμερα η χορήγηση φαρμάκων στους ασθενείς της Πρόνοιας πραγματοποιείται συστηματικά μια φορά την εβδομάδα, κάθε Τρίτη.

Υπενθυμίζουμε ότι η τότε αυθαίρετη όσο και παράνομη απόφαση της διοίκησης του «Αιγινήτειου» είχε στηριχθεί στο γεγονός ότι οι αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου είχαν επιβάλλει σοβαρές περικοπές στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου και η πανεπιστημιακή (!) Διοίκηση του Αιγινήτειου και αποφάσισε γι’ αυτό, να παραβιάζει συστηματικά το νόμο και να θέσει εκτός φαρμακευτικής προστασίας ένα από τα πιο φτωχά, τα πιο ευάλωτα και τα πιο κατατρεγμένα τμήματα των ασθενών, που δεν είναι άλλα από αυτά που υποφέρουν από ψυχικές ασθένειες και έχουν ως μόνη προστασία τα βιβλιάρια Πρόνοιας.

Το ΚΙΦΒ υπογραμμίζει τον θετικό ρόλο μερίδας του τύπου και των μπλόγκς τα οποία έδωσαν σημαντική προβολή στο σοβαρό αυτό γεγονός καθώς και στο ρόλο ορισμένων ευαίσθητων δημοσιογράφων που είδαν την σοβαρότητα του θέματος και στάθηκαν στο πλευρό των κατατρεγμένων από τις εξουσίες τους συστήματος της κοινωνικής αδικίας και εκμετάλλευσης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *