Η Εργατική Λέσχη πάει Θέατρο! Ραντεβού Κυριακή 1/3, 14:30, Αμοργού 20, Κυψέλη

43Το ραντεβού μας είναι σήμερα Κυριακή 1/3, στις 14:30 έξω από το θέατρο ΧΩΡΑ, Αμοργού 20,Κυψέλη

Υπάρχει δυνατότητα και σήμερα, για λίγες ακόμα συμμετοχές, αν θέλει κάποιος/α να έρθει.

τηλ. 6940980810, 693261673

Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας-“Υδραγωγείο”, θα παρακολουθήσει την παράσταση «Το τρίτο κύμα» στο ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ-ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΑ, Αμοργού 20, Κυψέλη, τη Κυριακή 1 Μαρτίου στις 15:00

Τιμή εισιτηρίου: 7 € (από 12)

Το τρίτο κύμα

των Ron Jones και Joseph Robinette

ΕΦΗΒΙΚΗ ΣΚΗΝΗ – ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΑ

Λίγα λόγια για το έργο:

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει στο Θέατρο Χώρα το έργο «Το Τρίτο Κύμα» των Τζόζεφ Ρόμπινετ και Ρον Τζόουνς , σε σκηνοθεσία Νίκου Αρβανίτη, από τις 30 Οκτωβρίου. Το έργο έγινε παγκοσμίως γνωστό μέσα από την κινηματογραφική μεταφορά του με τον τίτλο «Die welle» (Το κύμα) σε σκηνοθεσία του γερμανού Dennis Gansel.

Η ερώτηση «Πώς οι Γερμανοί ανέχονταν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που έφτιαχνε ο Χίτλερ;», που τέθηκε από μια μαθήτρια του γυμνασίου Πάλο Άλτο στον καθηγητή Ιστορίας Ρον Τζόουνς, στα τέλη της δεκαετίας του 60’, αποτέλεσε το ερέθισμα, έτσι ώστε αντί για απάντηση, ο καθηγητής να προχωρήσει στην διεξαγωγή ενός ανατρεπτικού πειράματος, με στόχο την κριτική προσέγγιση των γεγονότων.

Καθώς το πείραμα περνά στην εφαρμογή του, μαθητές και καθηγητής εμπλέκονται σε ένα ανεξέλεγκτο παιχνίδι ρόλων, που τους βυθίζει στη δίνη ενός επικίνδυνου μηχανισμού εξουσίας. Η εμπειρία του πειράματος θα τους οδηγήσει σε οριακές καταστάσεις και θα τους φανερώσει το αδυσώπητο πρόσωπο του φασισμού.

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας -Υδραγωγείο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *