Σε ρόλο βασανιστή ο Ν. Παρασκευόπουλος

44Με τους πολιτικούς κρατούμενους να βρίσκονται σήμερα στην 27η μέρα απεργίας πείνας και να μεταφέρονται ο ένας μετά τον άλλο σε νοσοκομεία, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος έχει μετατραπεί σε βασανιστή, αποδεικνύοντας πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να σπάσει την απεργία πείνας και όχι να νομοθετήσει τα μέτρα που έχει εξαγγείλει και που ικανοποιούν κάποια από τα αιτήματα που έθεσαν οι απεργοί πείνας (κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και αποφυλάκιση για λόγους υγείας του ανάπηρου Σάββα Ξηρού).

Αυτό που δεν κατάφεραν οι «αυτοκρατορικοί απεσταλμένοι» που από την πρώτη μέρα έστειλε στη φυλακή τύπου Γ του Δομοκού και μετά τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια που επιστράτευσε (γράφουμε αναλυτικά στη σελίδα 12), προσπαθεί τώρα να το πετύχει αποκλειστικά με την εξάντληση των απεργών πείνας, που φθείρει την υγεία τους και πυκνώνει καθημερινά τους κινδύνους για κάποια ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία τους. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά κάποιες αλλαγές που επέφερε στο νομοσχέδιο, όταν το έθεσε για διαβούλευση, δείχνουν καθαρά την κατεύθυνση στην οποία κινείται και δημιουργούν βάσιμες υπόνοιες ότι θέλει να απαλλαγεί από την απεργία πείνας για να κάνει αλλαγές προς το δυσμενέστερο, όταν το νομοσχέδιο πάει για ψήφιση στη Βουλή, όπου αναμένεται να δεχτεί πυρά όχι μόνο από τη δεξιά αντιπολίτευση, αλλά και από την ακροδεξιά συμπολίτευση των ΑΝΕΛ.

Ο υφυπουργός Επικρατείας Τ. Κουΐκ τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου και επιδόθηκε σ’ ένα κρεσέντο ύβρεων κατά των πολιτικών κρατούμενων, ενώ πέταξε με νόημα το μπαλάκι στους βουλευτές του κόμματός του («Εγώ δεν είμαι στην Βουλή για να την ψηφίσω. Να ρωτήσετε τον γενικό γραμματέα της κοινοβουλευτικής μας ομάδας»). Πριν κοπάσει ο αντίλαλος του ακροδεξιού υφυπουργού της συγκυβέρνησης, ο Ν. Παρασκευόπουλος έδωσε στη διαβούλευση τροποποιημένη τη διάταξη που προβλέπει την αποφυλάκιση κρατούμενων με πιστοποιημένη μεγάλη αναπηρία. Ενώ στην παράγραφο 9 του άρθρου 2 προβλεπόταν για τους καταδικασμένους σε ισόβια αναπηρία 80% και έκτιση φυλάκισης πέντε ετών, η υποχρεωτικά εκτιτέα φυλάκιση διπλασιάστηκε και έγινε 10 χρόνια. Αυτό δεν επηρεάζειθ ον Σάββα Ξηρό, που έχει πιστοποιημένη αναπηρία πάνω από 90% και έχει εκτίσει σχεδόν 13 χρόνια, όμως ο τρόπος και η κατεύθυνση στην οποία κινείται ο Παρασκευόπουλος είναι σαφή. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι φτάνοντας στη Βουλή η συγκεκριμένη διάταξη δε θα υποστεί και άλλα αλλαγή, έτσι που να αποκλείει τον Σάββα Ξηρό; Τυχαίο είναι που όλος ο ακροδεξιός, δεξιός και συντηρητικός εσμός συνασπίστηκε γύρω από την καταπολέμηση αυτής της διάταξης, την οποία βάφτισε διάταξη ειδικά για τον Σ. Ξηρό, ενώ είναι μια γενική διάταξη για ανάπηρους, βαριά ασθενείς και υπερήλικες κρατούμενους, η οποία έχει πολλές διαβαθμίσεις; Οι πολιτικοί κρατούμενοι έχουν πλέον έναν παραπάνω λόγο για να θεωρούν αναξιόπιστο τον Ν. Παρασκευόπουλο και τα παπαγαλάκια του στον Τύπο.

Το πιο προκλητικό απ’ όλα είναι η συνεχής κωλυσιεργία του Ν. Παρασκευόπουλου να προωθήσει το νομοσχέδιό του στη Βουλή, που συνιστά τακτική βασανιστή έναντι των πολιτικών κρατούμενων.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε αρχικά ο Παρασκευόπουλος, το νομοσχέδιο θα περνούσε από κυβερνητικό συμβούλιο την Τετάρτη 18 Μάρτη, να μείνει μια-δυο μέρες στη διαβούλευση και να προωθηθεί αμέσως για ψήφιση στη Βουλή. Η ημερομηνία αυτή πέρασε άπρακτη και στις 23 Μάρτη ο Παρασκευόπουλος κάλεσε τους απεργούς πείνας να σταματήσουν: «Οι κρατούμενοι απεργοί πείνας προσκαλούνται να διακόψουν την απεργία τους αναμένοντας την εξέλιξη των νομοπαρασκευαστικών εργασιών που από πριν είχαν ξεκινήσει και με ταχύτητα προχωρούν». Κι ενώ το νομοσχέδιο δόθηκε σε διαβούλευση στις 24 Μάρτη, με καταληκτική ημερομηνία τις 26 (ώρα 14:00), ο Παρασκευόπουλος αποφάσισε να παρατείνει τη διαδικασία μέχρι τις 30 Μάρτη (ώρα 17:00).

Τη Δευτέρα 30 Μάρτη οι πολιτικοί κρατούμενοι θα συμπληρώνουν την 29η μέρα απεργίας πείνας! Πόσες μέρες θα χρειαστούν για να ολοκληρωθεί η ψήφιση στη Βουλή; Αγνωστο, αλλά σίγουρα όλη την επόμενη εβδομάδα, οπότε οι πολιτικοί κρατούμενοι θα βαδίζουν προς την 40ή μέρα, αν το νομοσχέδιο πάρει αμέσως μετά τη «διαβούλευση» το δρόμο της επεξεργασίας και ψήφισης. Γιατί το κάνει αυτό ο Ν. Παρασκευόπουλος. Δεν βλέπει ότι κινδυνεύουν ζωές; Δεν βλέπει ότι σε κάθε περίπτωση βασανίζονται κρατούμενοι; Το βλέπει, αλλά αυτό είναι που επιδιώκει: να απαλλαγεί από την απεργία πείνας.

ΥΓ. Γιωτόπουλος και Τζωρτζάτος με ένα αηδιαστικό κείμενο που έστειλαν στο «Εθνος», καταγγέλλουν την απεργία πείνας των πολιτικών κρατούμενων και γλείφουν πατόκορφα τον ΣΥΡΙΖΑ! Παλιά τους τέχνη κόσκινο… Ούτε το σάλιο για να τους φτύσεις δεν αξίζουν.

Πηγή: “ΚΟΝΤΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *