Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση, Καμάρα, 10πμ

ergatikh-prwtomagiaΠρωτοβουλία για μια Ταξική Πρωτομαγιά

Θεσσαλονίκη, 29 Απρίλη 2015

Ταξική ενότητα για ψωμί, δουλειά, λευτεριά
Απεργιακή συγκέντρωση
Παρασκευή 1 Μάη, Καμάρα, 10πμ

Η Πρωτοβουλία για μια Ταξική Πρωτομαγιά καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει την 1η Μάη στην Καμάρα στις 10πμ
Μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους μαχόμενους κλάδους, τις δυνάμεις της αγωνιζόμενης νεολαίας και της ταξικής ανεξαρτησίας των εργαζομένων.

Η φετινή Πρωτομαγιά είναι μέρα ανασύνταξης και μάχης ενάντια στην μαύρη, ελαστική και απλήρωτη εργασία, στην ανεργία, τη φτώχεια και την εργοδοτική τρομοκρατία.

Σήμερα, λίγους μήνες μετά την πολιτική ήττα όσων κυβερνήσαν μνημονιακά, η επιλογή της κυβέρνησης να πληρωθεί το δημόσιο χρέος και να παραμείνει η χώρα στα δεσμά του ευρωπαϊκού πλαισίου της ΕΕ, του ευρώ και του ΝΑΤΟ, οδηγεί πάλι στη λεηλασία της χώρας από τους δανειστές. Μόνο μέσα στο Μάη 1,2 δισ. Ευρώ θα πάνε στους τοκογλύφους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει δρομολογήσει μια νέα, μνημονιακού τύπου συμφωνία με τους «θεσμούς» της Τρόικας. Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία δεν μπορεί να μείνουν θεατές. Οι κοινωνικοί αγώνες απονομιμοποίησαν το Μνημόνιο, έβαλαν φραγμούς σε αυτό, έβαλαν στη γωνία τους εκφραστές του. Αυτοί μπορούν να ελευθερώσουν την κοινωνία από το χρέος, τα μνημόνια και το ευρώ, να ανοίξουν το δρόμο για τη δικαίωση των διεκδικήσεων και των στόχων των εργατικών και λαϊκών αγώνων. Το Μαχόμενο εργατικό κίνημα παλεύει ενάντια στη συνέπειες της πολιτικής των μνημονίων και της εργοδοσίας στη μάχη για σωθεί η κυριακάτικη αργία, να περάσει η ΒΙΟΜΕ στα χέρια των εργαζομένων, να γυρίσουν οι απολυμένοι-διαθέσιμοι του δημοσίου στη δουλειά, να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, να στηριχτούν οι άνεργοι και να τους δοθεί δουλειά…

Με τα πρωτοβάθμια σωματεία, το συντονισμό των αγώνων τους, τη ρήξη με τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ και την καθηλωτική γραφειοκρατία της ΑΔΕΔΥ που την ακολουθεί. Ξεπερνώντας την ηττοπάθεια του ΠΑΜΕ που σε αυτή την κρίσιμη εποχή δεν έχει εμπιστοσύνη στη δύναμη του κόσμου της δουλειάς και δεν προτείνει αγώνα ανατροπής, αλλά διαμαρτυρίας και κομματικής καταγραφής.

Σε αυτό το δρόμο βαδίζουμε, απεργούμε την Μάη, οργανώνουμε τον αγώνα για ψωμί, δουλειά, λευτεριά.

Όχι σε μια νέα συμφωνία κυβέρνησης με ΕΕ-ΔΝΤ

Ξήλωμα των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, έξοδος από ευρώ και ΕΕ, ΝΑΤΟ

Μάχη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό – Αλληλεγγύη, ενότητα και διεθνισμός για ένα δυνατό εργατικό κίνημα

Στηρίζουμε την απεργία των εργαζομένων στο εμπόριο για να σωθεί η κυριακάτικη αργία, καλούμε στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 3 Μάη, Τσιμισκή με Αριστοτέλους, 10.30πμ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *