Μια απίστευτη και βαθιά σοκαριστική καταγγελία έρχεται στο φως, μέσα από τη φωνή του Παύλου Ασλανίδη, πατέρα ενός από τα νέα παιδιά που δολοφονήθηκαν στο έγκλημα των Τεμπών.
Οι γονείς των θυμάτων —ανείπωτα συντετριμμένοι, μα ταυτόχρονα αποφασισμένοι να βρουν την αλήθεια— δέχονται τώρα ένα ακόμη χτύπημα από το ίδιο το κράτος: κλήσεις από τα αστυνομικά τμήματα των περιοχών τους, με εντολή να παρουσιαστούν για να καταθέσουν «για ποιο λόγο θέλουν να κάνουν εκταφή της σορού του παιδιού τους»!
Και όχι μόνο αυτό — απειλούνται ακόμη και με βίαιη προσαγωγή αν δεν παρουσιαστούν…
Μπροστά σε αυτή την αδιανόητη εξέλιξη, η απάντηση του Παύλου Ασλανίδη στην «συμπληρωματική κατάθεση» που του ζητήθηκε, αποτελεί μια κραυγή οδύνης, αξιοπρέπειας και δικαιοσύνης:
«Πώς είναι δυνατόν να με ρωτάτε κάτι τέτοιο; Εγώ τη σορό του γιου μου δεν την είδα ποτέ! Στην κηδεία του μου έφεραν ένα άσπρο φέρετρο, σφραγισμένο – καρφωμένο. Είναι ντροπή να ρωτάτε τους γονείς των αδικοχαμένων ψυχών αυτού του τραγικού δυστυχήματος – εγκλήματος τέτοιες ερωτήσεις! […] Η ερώτησή σας μόνο αποτέλεσμα έχει να με βάζει ξανά στη διαδικασία να ζωντανέψω όλο αυτό το μαρτύριο, προσβάλλοντας τη μνήμη του παιδιού μου και των υπόλοιπων θυμάτων των Τεμπών»
Ο Ασλανίδης υπενθυμίζει ότι η πράξη αυτή αποτελεί ευθεία προσβολή μνήμης νεκρού, όπως ρητά προβλέπει το άρθρο 365 του Ποινικού Κώδικα.
Μια απάντηση που δεν είναι απλώς νομική — είναι κραυγή ψυχής από έναν πατέρα που απαιτεί τον στοιχειώδη σεβασμό προς το παιδί του και προς όλους τους νεκρούς των Τεμπών.
Το κράτος, που όφειλε να σταθεί στο πλευρό των θυμάτων, επιλέγει για άλλη μια φορά να ταλαιπωρεί και να προσβάλλει τις οικογένειες τους.
Η επιμονή των αρχών να ζητούν εξηγήσεις από τους γονείς για το αν και γιατί επιθυμούν εκταφή, δείχνει το μέγεθος του κυνισμού και της γραφειοκρατικής αναλγησίας.
Στο έγκλημα των Τεμπών, δεν δολοφονήθηκαν μόνο δεκάδες νέοι άνθρωποι.
Δολοφονήθηκε και η αλήθεια, η δικαιοσύνη, η ανθρωπιά.
Και όσο οι γονείς των παιδιών αυτών εξακολουθούν να παλεύουν μόνοι τους απέναντι σε ένα αδιάφορο σύστημα, το ερώτημα παραμένει αναπάντητο:
Ποιος φοβάται την εκταφή της αλήθειας;
Μια απίστευτα σοκαριστική καταγγελία έκανε ο Παύλος Ασλανίδης!
— Areti Athanasiou (@AretiAthanasiu) October 21, 2025
Οι γονείς που δολοφονήθηκαν τα παιδιά τους στα Τέμπη έλαβαν κλήση από τα αστυνομικά τμήματα των περιοχών τους να παρουσιαστούν για να καταθέσουν για ποιο λόγο θέλουν να κάνουν την… εκταφή της σορού του παιδιού τους… pic.twitter.com/qAYU0CSutf
Το βίντεο το αλιεύσαμε από την παρουσία της Αρετής Αθανασίου στο Χ
Αφήστε μια απάντηση