Υπόθεση Λαζόπουλου: καυγάς εξωνημένων προπαγανδιστών

image002Πηγή: «ΚΟΝΤΡΑ»

Φυσικά και του την είχαν στημένη του Λαζόπουλου οι όμοιοι του, που ανήκουν σε αντίπαλα πολιτικά και καλλιτεχνικά στρατόπεδα. Και τον κρέμασαν στο τσιγκέλι, κατηγορώντας τον για ρατσισμό, επειδή έκανε το γνωστό σχόλιο για τον Σόιμπλε, συσχετίζοντας την εμμονή του (εμμονή κατά την άποψη του Λαζόπουλου) με τη σωματική αναπηρία του και την καθήλωσή του σε αναπηρικό καροτσάκι.

Υποκρισία «εις τον κύβον». Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που σε πλείστες άλλες περιπτώσεις έχουν διακηρύξει ότι η σάτιρα δεν γνωρίζει όρια. Οτι μπορεί να είναι βέβηλη, προσβλητική κτλ. κτλ. Για τους ίδιους ανθρώπους που φώναζαν «Je suis Charlie», υπερασπιζόμενοι το (υποτιθέμενο) βέβηλο χιούμορ της γαλλικής φυλλάδας. Βλέπετε, στην περίπτωση του Charlie Hebdo το ρατσιστικό χιούμορ αφορούσε τους μουσουλμάνους, ενώ στην περίπτωση του Λαζόπουλου αφορούσε τον πανίσχυρο Σόιμπλε.

Ολοι αυτοί θα ήταν διατεθειμένοι να κλείσουν τα μάτια μπροστά στο «ολίσθημα» του Λαζόπουλου, ακόμα και αν αφορούσε τον Σόιμπλε, αν ο Λαζόπουλος δεν ήταν μισθοφόρος των Τσιπραίων, ο οποίος χρησιμοποιεί την τηλεοπτική του δύναμη για να τα βάλει και μαζί τους, κατηγορώντας τους ως διαπλεκόμενους. Τον βρήκαν κάτω και τον πάτησαν στο κεφάλι (όσο μπορούσαν, γιατί δε νομίζουμε ότι του αφαίρεσαν και πολλή από τη δύναμη που έχει συγκεντρώσει).

Αισθανόμαστε αηδία για την περιβόητη «πολιτική ορθότητα», που είναι σκέτη υποκρισία και δεν έχει καμιά σχέση με τον πολιτισμό, με το σεβασμό στη διαφορετικότητα κτλ. Αν όμως η αναφορά του Λαζόπουλου στον Σόιμπλε ως εμμονικό λόγω αναπηρίας μας προκάλεσε αποστροφή γι’ αυτό το αισχρό υποκείμενο που λέγεται Λαζόπουλος, το πολιτικό περιεχόμενο αυτής της αναφοράς μας προκάλεσε οργή. Είναι ο Σόιμπλε κάποιος εμμονικός, επειδή έτυχε κάποια στιγμή να καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι;

Ούτε εμμονικός είναι ο Σόιμπλε ούτε η πολιτική του έχει οποιαδήποτε σχέση με τη φυσική του αναπηρία. Δεν είναι ούτε χειρότερος ούτε καλύτερος από τους αρτιμελείς συναδέλφους χου. Ο Σόιμπλε είναι υπουργός Οικονομικών της ισχυρότερης ιμπεριαλιστικής δύναμης της ΕΕ και μιας από τις ισχυρότερες του πλανήτη. Ως άνθρωπος μπορεί να έχει ένα ορισμένο στιλ και μια ορισμένη εμφάνιση (όπως κάθε άνθρωπος). Η πολιτική του, όμως, δεν είναι απόρροια της προσωπικότητάς του, αλλά των προτεραιοτήτων του γερμανικού ιμπεριαλισμού. Οι αηδιαστικοί κλόουν τύπου Λαζόπουλου, που περιορίζουν το θέμα στην αναπηρία του Σόιμπλε, προσπαθούν να κρύψουν την ουσία της πολιτικής του.

Μία απάντηση στο “Υπόθεση Λαζόπουλου: καυγάς εξωνημένων προπαγανδιστών”

  1. Υπόθεση Λαζόπουλου: καυγάς εξωνημένων προπαγανδιστΩν
    ………………….
    ……………. αποστροφή γι’αυτό …
    …………………..
    …………..αρτιμελείς συναδέλφους Του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *