Κάτω τα χέρια από την ΕΡΤOpen. Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82Καταγγέλλουμε την προσπάθεια φίμωσης του ελεύθερου ραδιοφώνου της ΕΡΤΟpen.

Για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ρίχνει “μαύρο” στην ΕΡΤOpen με την κατάσχεση των μηχανημάτων εκπομπής της. Η πρώτη φορά ήταν στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 (είχαν συλληφθεί και μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ βλ. εδώ) και η δεύτερη στις 8 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.

Η ΕΡΤopen μαζί με τις τοπικές ΕΡΑ και την ΕΡΤ3 επί δύο χρόνια κράτησε ζωντανή την φωνή της ΕΡΤ ενάντια στο “μαύρο” της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Κράτησε ζωντανό τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και παράλληλα έδωσε βήμα σε όλους τους αγωνιζόμενους. Μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ συνέχισε τη διαδικτυακή και ραδιοφωνική της εκπομπή. Συνεχίζει να είναι μια από τις λίγες αντιμνημονιακές φωνές ανάμεσα στα ΜΜΕ και αυτό φαίνεται να ενοχλεί. Παραμονές της δεύτερης αξιολόγησης και των νέων σκληρών για τα εργασιακά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει να σιγήσει κάθε φωνή που αποκαλύπτει τα ψέματα της και λέει στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τι πραγματικά τους περιμένει.

Στεκόμαστε στον πλευρό της ΕΡΤΟpen, των εργαζόμενων της ΕΡΤ και αλληλέγγυων που εθελοντικά την κρατάν στον αέρα. Απαιτούμε να επιστραφεί άμεσα ο κατασχεμένος εξοπλισμός και να δοθεί και επίσημα η συχνότητα εκπομπής στην ΕΡΤΟpen.

Μαζί με την ΕΡΤΟpen θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στα μνημόνια και την καταστολή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *