Ολες/οι στην αντιφασιστική διαδήλωση στο Νέο Ηράκλειο – Τετάρτη 1/11 6μμ, πλ.ΗΣΑΠ Ηρακλείου Αττ.

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 
ΤΕΤΑΡΤΗ 1/11, 6μμ ΠΛ.ΗΣΑΠ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Η τοπική επιτροπή Ν.Ιωνίας / Ν.Φιλ/φειας – Ν. Χαλκηδόνας / Μεταμόρφωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει τη ναζιστική φιέστα που οργανώνει η Χρυσή Αυγή στη λεωφ.Ηρακλείου και καλεί στην αντιφασιστική διαδήλωση, την Τετάρτη 1/11, στις 6μμ, στην πλατεία ΗΣΑΠ του Ν.Ηρακλείου.
 
Η μάζωξη των ναζιστών δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν είναι μια πρόκληση που δεν πρέπει να περάσει. Οι νοσταλγοί του Χίτλερ προσπαθούν να κάνουν ξανά την εμφάνισή τους στη γειτονιά της Ηλέκτρας Αποστόλου, στο Ηράκλειο Αττικής, εκεί απ’όπου εκδιώχθησαν μετά τη μαζική κινητοποίηση του αντιφασιστικού κινήματος κι αναγκάστηκαν να κλείσουν τα γραφεία τους πριν λίγα χρόνια.
 
Η πρόκληση αυτή συνοδεύεται με μια έξαρση των επιθέσεων σε μετανάστες κι αγωνιστές, όπως αυτές που είδαμε τον τελευταίο μήνα σε μετανάστες σε Νέα Ιωνία, Λαμπρινή, Ασπρόπυργο και στους ναυτεργάτες της ΠΕΝΕΝ που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση για πολιτική εκδήλωση του σωματείου τους στον ΠειραιάΑυτοί είναι οι “ασυμβίβαστοι και πολέμιοι” του συστήματος Χρυσαυγίτες, που χτυπούν  μετανάστες και αγωνιστές του εργατικού και λαϊκού κινήματος, ενώ την ίδια στιγμή κάνουν πλάτες στα αφεντικά.
 
Είναι σαφές ότι οι νεοναζί προσπαθούν να δηλώσουν παρόντες και να ξαναστήσουν τα τάγματα εφόδου σε μια περίοδο που βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, που οι αποκαλύψεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής για την εγκληματική της δράση σοκάρουν, που χιλιάδες διαδηλωτές απαιτούν το κλείσιμο των γραφείων – ορμητηρίων τους στην Αθήνα, στον Πειραιά και παντού.
 
Η προσπάθεια τους αυτή, ως γνήσια τσιράκια των αφεντικών, δεν είναι ανεξάρτητη από τα νέα αντεργατικά μνημονιακά μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση που οδηγούν το λαό στη φτώχεια και την ανεργία . Οι γειτονιές μας είναι γειτονιές εργατικές, που ντόπιοι και μετανάστες, μαστίζονται από κοινού από την κρίση και τις πολιτικές των κυβερνήσεων-ΕΕ-κεφαλαίου. Η απόπειρα των φασιστών να πατήσουν πόδι σε αυτές τις γειτονιές έχει σκοπό να τρομοκρατήσει και να διασπάσει τη δύναμη που μπορεί να ανατρέψει αυτές τις πολιτικές.
 
Και βρίσκει πρόσφορο έδαφος από μια κυβέρνηση που τους νομιμοποιεί έχοντας προ πολλού επιλέξει συνειδητά να βρίσκονται στο ίδιο “κάδρο” με τους Χρυσαυγίτες δολοφόνους και απέναντι από τον λαό και τις ανάγκες του. Έχουν ευθύνη αυτοί που στηρίζουν και υλοποιούν  τις πολιτικές που στρώνουν το χαλί στον φασισμό και τον ρατσισμό, όσοι δίνουν πλήρη ανοχή και ατιμωρησία στην δολοφονική του δράση, όσοι παραχωρούν μέρος του Κράτους και των μηχανισμών του, στα χέρια των νεοναζί.
Δεν θα τους περάσει!
Το εργατικό και λαϊκό κίνημα θα σταθεί εμπόδιο με πείσμα και μαχητικότητα ενάντια στη φασιστική βία και τρομοκρατία, θα αγωνιστούμε με αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα μαζί με τους αποκλεισμένους, τους φτωχούς, τους εργαζόμενους, ντόπιους και μετανάστες.
Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας. Όλοι και όλες στην αντιφασιστική διαδήλωση την Τετάρτη 1η Νοέμβρη στο Νέο Ηράκλειο.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ
τ.ε Ν. Ιωνίας / Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας / Μεταμόρφωσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *