Το Κίνημα Δεν Πληρώνω στο γραφείο του αρχικόρακα της Πειραιώς ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Την Τετάρτη, 17/1/2018, και πριν τις 10 το πρωί, αγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω, αιφνιδίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις και εισήλθαν εντός του κτηρίου που στεγάζεται το γραφείο του αρχικόρακα συμβολαιογράφου της Τράπεζας Πειραιώς, Στέφανου Βασιλάκη (Βασιλέως Αλεξάνδρου Α 21, Πειραιάς).

Από τις 10πμ διενεργούνται από τον συγκεκριμένο συμβολαιογράφο 2 πλειστηριασμοί που αφορούν σε διαμερίσματα, με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς. Σε αντίθεση με τα ψέματα των Τσίπρα, Κοντονή, Ρούσκα, τα συγκεκριμένα διαμερίσματα που έβγαιναν στο ηλεκτρονικό σφυρί είχαν αξία χαμηλότερη των 300.000 ευρώ.

Όταν τα μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω εισήλθαν στο κτήριο και ανέβηκαν στον 5ο όροφο που στεγάζονται τα γραφεία του συγκεκριμένου κόρακα, αντίκρισαν κλειδαμπαρωμένες τεθωρακισμένες πόρτες, αλεξίσφαιρα τζάμια και κάμερες ασφαλείας παντού. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, ήρθαν προφανώς σε δύσκολη θέση διότι δεν ήξεραν πώς να δράσουν και διαπίστωσαν ότι πραγματοποιούσαμε μια απολύτως νόμιμη δράση. Όταν τους καταγγείλαμε δε, ότι εντός των γραφείων πραγματοποιούνται παράνομοι πλειστηριασμοί, δεδομένου ότι δεν έχει επιδειχθεί ουδέποτε δημοσίως η σύμβαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και δεδομένου ότι δεν γνωρίζουμε ποιοι βρίσκονται εντός του γραφείου και τι ακριβώς πράττουν, τότε ο βαθμοφόρος αστυνομικός χτυπούσε επί ώρα το κουδούνι του γραφείου του εν λόγω κορακιού, χωρίς όμως να ανοίγει κανείς την πόρτα, γελοιοποιώντας ουσιαστικά ακόμα και την ίδια την αστυνομία, δείχνοντας ότι κουμάντο σε αυτή τη χώρα κάνουν μόνο οι τραπεζίτες και τα τσιράκια τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Κίνημά μας έχει μηνύσει τον συγκεκριμένο συμβολαιογράφο καθώς και την υπάλληλό του Αθηνά Καραμανλή, στο παρελθόν, για παράνομη διενέργεια πλειστηριασμών εκτός αίθουσας του Ειρηνοδικείου. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι ο συγκεκριμένος “αδέκαστος δημόσιος λειτουργός” αποτελεί έναν σεσημασμένο τραπεζικό εγκάθετο που είναι διατεθειμένος να διαπράξει βαρύτατα αδικήματα προκειμένου να υπερασπιστεί με το αζημίωτο τα τραπεζικά συμφέροντα.

Έπειτα και αφού είχε καταφτάσει και η Ζωή Κωνσταντοπούλου με μέλη της Πλεύσης Ελευθερίας ενισχύοντας τη δράση μας, ήρθε στο σημείο ο αστυνομικός διευθυντής Πειραιά, ο οποίος προφανέστατα με εντολές Τόσκα αδιαφόρησε εντελώς για τις βαρύτατες παράνομες πράξεις που καταγγείλαμε ότι διαπράττονται εντός του γραφείου του Βασιλάκη και ενδιαφέρθηκε μόνο για της εξασφάλιση της απόλυτης προστασίας των τραπεζικών συμφερόντων.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω έδωσε σήμερα το δυναμικό “παρών” και δείχνει το δρόμο της αντίστασης απέναντι στην τραπεζοκρατία, στα κοράκια και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που θέσπισε η μνημονιακή κυβέρνηση Συριζα για χάρη των τραπεζιτών.

Δεν θα παρακολουθήσουμε απαθείς την εκποίηση της περιουσίας και το ξεσπίτωμα των φτωχοποιημένων συμπολιτών μας. Η μάχη είναι τώρα! Τα γραφεία των 30 κορακοσυμβολαιογράφων της Αθήνας όπου και θα διενεργούνται δεκάδες χιλιάδες ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα γίνουν τόπος διαδήλωσης και μετερίζι αγώνα.

17-01-18, Κίνημα Δεν Πληρώνω

———————————————————————————————

Αποκλειστικό βίντεο από τη σημερινή δράση του Κινήματος Δεν Πληρώνω εντός του κτιρίου που στεγάζεται το συμβολαιογραφικό γραφείο του Στ. Βασιλάκη

Βίντεο με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Κινήματος Δεν Πληρώνω Λεωνίδα Παπαδόπουλου έξω από το γραφείο του αρχισυμβολαιογράφου της Τράπεζας Πειραιώς Στ. Βασιλάκη στα πλαίσια της δράσης μας ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Πηγή: Κίνημα Δεν Πληρώνω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *