Novartis: Ο τροφοδότης λογαριασμός της Ελβετίας και οι τρεις πολιτικοί

O τροφοδότης λογαριασμός της Ελβετίας με τον κωδικό “Β”, τρεις offshore εταιρίες σε φορολογικούς παραδείσους και η διασύνδεσή τους με πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του Τvxs.gr, ο κομβικός κρίκος που δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση Novartis και ήδη έχει εντοπιστεί από τις αμερικανικές και ελληνικές αρχές.

H ροή του χρήματος σ’ αυτό το τρίγωνο, δηλαδή μεταξύ Ελβετίας – offshore εταιριών και Αθήνας φέρεται, κατά τις ίδιες πληροφορίες, να έχει δώσει ήδη στο FBI και στις εγχώριες αρχές τα πρώτα ίχνη που συνδέουν τις μίζες της Novartis με τρία συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα.

Πηγές με γνώση της εξέλιξης των ερευνών κάνουν λόγο “μόνον για την αρχή του νήματος” και τονίζουν ότι πολλά κομάτια του παζλ αναμένεται να ξεκαθαρίσουν με το άνοιγμα και την πλήρη αξιοποίηση στοιχείων από συγκεκριμένους λογαριασμούς στην Ελβετία, το οποίο ήδη έχουν ζητήσει τόσο η αμερικανική όσο και η ελληνική πλευρά. Κατά τις ίδιες πηγές, “εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία” έχουν αρχίσει να προκύπτουν και από τις έρευνες και εφόδους που έγιναν από τις εισαγγελικές αρχές στην Αθήνα, ενώ επισημαίνεται και η πρόθεση συνεργασίας που διαπιστώνεται εσχάτως και από την πλευρά της ίδιας της Novartis.

Το “κλειδί” για την περαιτέρω εξέλιξη της υπόθεσης φαίνεται να βρίσκεται στην πλήρη “χαρτογράφηση” της κίνησης κεφαλαίων που γινόταν μέσω του τροφοδότη λογαριασμού της Ελβετίας, ο οποίος φέρεται να χρησιμοποιείτο για δωροδοκίες αποκλειστικά και μόνον πολιτικών προσώπων. Τον συγκεκριμένο λογαριασμό, που εντός της Novartis εμφανίζεται να έφερε τον κωδικό “Β”, έχουν υποδείξει στις αρχές κάποιοι απο τους προστατευόμενους μάρτυρες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αμερική.

Πρόκειται για έναν λογαριασμό που έχει καταστεί ανενεργός μετά το 2015, σύμφωνα όμως με μία από τις καταθέσεις που περιλαμβάνονται στην ελληνική δικογραφία αποτελούσε την κεντρική “δεξαμενή” για τα ποσά που διοχετεύονταν και στην Αθήνα κατόπιν αιτημάτων – σύμφωνα πάντοτε με τις μαρτυρίες – του τότε αντιπροέδρου της εταιρίας Κωνσταντίνου Φρουζή.

Κατά την ίδια κατάθεση, η πάγια πρακτική που ακολουθείτο ήταν να διανέμονται τα χρήματα σε εταιρίες ”βιτρίνα” – οι οποίες συνήθως εμφανίζονταν να παρέχουν υπηρεσίες επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων -, να ξεπλένονται εκεί και, στην συνέχεια, να επιστρέφονται στον Κωνσταντίνο Φρουζή για να κάνει τις πληρωμές σε πολιτικά πρόσωπα.

Σ’ αυτό το σύστημα, οι πληροφορίες φέρουν τις αρχές να εστιάζουν το ενδιαφέρον τους και σε τρεις συγκεκριμένες offshore – μία στα νησιά Κέημαν και δύο στις Βερμούδες – μέσω των οποίων γινόταν η προσπάθεια να χαθούν τα ίχνη του χρήματος πριν φθάσουν στον εν Ελλάδι μηχανισμό πληρωμών με τελικούς αποδέκτες τα τρία συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Πηγή: tvxs

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *