Δε με ξέρεις, δε σε ξέρω, υποφέρεις και υποφέρω

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες εβδομάδες από τη μέρα που ολόκληρη η αντιπολίτευση, οι “μπαχαλάκηδες” της ενημέρωσης και σύσσωμο το “μέτωπο της λογικής”, είχαν βγει στα κάγκελα, για το νόμιμο, πλην ανήθικο, επίδομα ενοικίου που λάμβανε για ένα διάστημα η υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου. Η αντίδραση τότε ήταν άμεση και προφανής. Η υπουργός και ο σύζυγός της, επίσης υπουργός, Δημήτρης Παπαδημητρίου, υπέβαλαν την παραίτησή τους στον πρωθυπουργό.

Χθες, που αποκαλύφθηκε από το Documento, πως ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν έμμισθος σύμβουλος της Novartis πριν αναλάβει ως υπουργός οικονομικών και ο Αντώνης Σαμαράς έδινε μέσα στο Μαξίμου, “ραβασάκι” στον Φρουζή, με τηλέφωνο του τότε πολιτικού προϊστάμενου του γενικού λογιστηρίου του κράτους… ήταν απλά Τετάρτη.

Αφού δεν βρήκαν τίποτε παράνομο, με κατηγορούν τώρα για τα νόμιμα, είπε ο πρώην πρόεδρος του ΙΟΒΕ, πρώην υπουργός οικονομικών, πρώην υπάλληλος της Novartis και νυν κεντρικός τραπεζίτης της χώρας.

Ο κ. Στουρνάρας, που στη δακρύβρεχτη ομιλία του στη Βουλή (κατά τη συζήτηση για την παραπομπή του σε προανακριτική εξέταση) είχε δηλώσει πως η σχέση του με το Φρουζή και την εταιρεία ήταν απλά “τυπική”… πληρωνόταν από τη Novartis με 4.000 ευρώ -τυπικά- και μάλιστα είχε υπογράψει και μία -τυπική- ρήτρα εμπιστευτικότητας. Την ίδια στιγμή μάλιστα που η σύζυγός του φέρεται να εμπλέκεται -τυπικότατα- μέσω των εγγράφων του FBI, σε -τυπικό- ξέπλυμα “μαύρου” χρήματος της Novartis με -τυπικές- υπερτιμολογήσεις εκδηλώσεων της εταιρείας.

Ο -πολλά βαρύς και όχι- Αντώνης Σαμαράς, από την άλλη, ο οποίος επίσης έχει υποστηρίξει ότι δεν είχε καμία προσωπική επαφή με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Novartis, αποκαλύφθηκε πως έδωσε, μέσα στο Μαξίμου, ιδιόχειρο σημείωμα στον πρώην επικεφαλής της εταιρείας. Η ιδιόχειρη επιστολή, όπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα, αναγράφει δύο κινητά τηλέφωνα καθώς και το όνομα του τότε αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως εκείνη την περίοδο ο Χ. Σταϊκούρας ήταν προϊστάμενος του γενικού λογιστηρίου του κράτους, το οποίο και ήταν -μεταξύ άλλων- υπεύθυνο για τις πληρωμές του δημοσίου προς νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε πως το αποθεματικό του προϋπολογισμού από το γενικό λογιστήριο του κράτους αυξήθηκε εκείνη την περίοδο -και εν μέσω σκληρών μνημονίων- από τα 303 εκατομμύρια, στο 1,1 δισ. ευρώ. Η Novartis μάλιστα πληρώθηκε (κυρίως το δεύτερο εξάμηνο του 2013, επί Άδωνη Γεωργιάδη) περίπου με 65 εκατ. ευρώ.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως -όπως αποκαλύπτεται- στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των υπαλλήλων της Novartis, βρέθηκαν έγγραφα με οδηγίες της εταιρείας για τη φαρμακευτική πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά, τα οποία είχαν τον κυνικό τίτλο “Proposal Novartis for Adonis” (“Προτάσεις Novartis για Άδωνη“). Τα περισσότερα από τα έγγραφα αυτά φαίνεται να έχουν συνταχθεί τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2013 και σε αυτά γίνονται πολλές διορθώσεις και υπογραμμισμένες προτάσεις – προτροπές προς τον νυν αντιπρόεδρο της ΝΔ.

Με τις αποκαλύψεις να διαδέχονται η μία την άλλη, δεν αργεί η μέρα που τα κόμματα που χρεοκόπησαν τη χώρα θα επιχειρηματολογήσουν ανοιχτά πως θα πρέπει να  θεωρούμε τη διαφθορά ως φυσικό φαινόμενο. Σαν έναν σεισμό ή ένα τσουνάμι βρε αδερφέ.

Με την ακροδεξιά φόρα, δε, που έχει πάρει η ΝΔ του Κυριάκου και του Άδωνη, θα υπερκεράσουν ακόμα και τη δήλωση-μνημείο του Κώστα Σημίτη, πως ηδιαφθορά είναι κοινωνικό φαινόμενο“. Θα μας πουν πως… είναι θέλημα Θεού!

Σε λίγο θα μάθουμε πως ακόμα και τα νανοβιονικά γιλέκα – απάτη, που πουλούσε ο Άδωνις στην εκπομπή του, είχαν πιστοποίηση από τη Novartis… και δε θα μας κάνει εντύπωση.

ΥΓTo 1998, το “Monica_gate”, συντάρασσε την Αμερική. Ο εμπλεκόμενος τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, πριν παραδεχθεί τελικά τη σχέση του με τη Μόνικα Λεβίνσκι και ζητήσει συγνώμη από τους αμερικανούς πολίτες, είχε δηλώσει ανερυθρίαστα σε τηλεοπτική του συνέντευξη: “Δεν είχα σεξουαλικές σχέσεις με αυτή τη γυναίκα”

Τη συνέχεια τη ξέρετε…

ΥΓ2. Αυτή είναι η “επιστροφή στη νομιμότητα” που προανήγγειλε πριν λίγες μέρες η Μαρία Σπυράκη, σε περίπτωση που η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Πηγή: Κωνσταντίνος Ταχτσίδης – “Κουτί της Πανδώρας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *