Σαφές το μήνυμα Κράτους, Κυβέρνησης και αγριεμένου πλήθους. Δεν μένει παρά να απαντηθεί.

Της Αλέκας Ζορμπαλά

Δημήτριος Σαββαΐδης, Εισαγγελέας Εφετών Πειραιά.
Ψήφισε υπέρ της χορήγησης άδειας στον Δ. Κουφοντίνα τον Νοέμβριο 2017, και με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Φυλακών Κορυδαλλού ο Δ.Κουφοντίνας πήρε την πρώτη του άδεια.
Αμέσως μετά, ακαριαία, ασκήθηκε πειθαρχικός έλεγχος στον Εισαγγελέα Δημ.Σαββαΐδη από τους ιεραρχικά προϊστάμενους, για την γνώμη-κρίση-ψήφο του στο συγκεκριμένο θέμα.

κ. Σπηλιώτης, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά.
Ψήφισε υπέρ της χορήγησης 2ης άδειας στον Δ.Κουφοντίνα τον Φεβρουάριο 2018. Η απόφαση και σε αυτή την περίπτωση ήταν ομόφωνη.
Την επομένη ασκείται πειθαρχικός έλεγχος και στον Εισαγγελέα κ. Σπηλιώτη για την γνώμη-κρίση-ψήφο του στο θέμα αυτό.

Οι πειθαρχικές αυτές διώξεις των εισαγγελέων, για την δικανική τους κρίση τελικά, την οποία σύμφωνα και με το ελληνικό σύνταγμα, δικαιούνται και υποχρεούνται ελεύθερα και ακηδεμόνευτα να εκφράζουν, αποτελούν επιβεβαίωση, ότι η Δικαστική Εξουσία, είναι μια σκληρά ταξική εξουσία, που πάει χέρι χέρι με τις υπόλοιπες, αποτελώντας ένα αδιάσπαστο ενιαίο σύνολο. Με σαφή κοινωνικό προσανατολισμό στην προάσπιση του Κράτους, του πολιτικού προσωπικού, των ιδεολογικών μηχανισμών, των μηχανισμών καταστολής και του πλέγματος του οικονομικού κατεστημένου.

Αν κάποιος τολμήσει να ξεφύγει, από την πραγματική βούληση όλου αυτού του πλέγματος, όπως οι παραπάνω εισαγγελείς, ακόμα και αν εφαρμόζει τον ίδιο τον νόμο, θα υποστεί αμείλικτα κυρώσεις. Πειθαρχικός Έλεγχος, Πειθαρχική Δίωξη, πιθανόν, με σοβαρές συνέπειες όχι μόνο για το μέλλον τους, αλλά και για την ποιότητα των μετέπειτα αποφάσεών τους..

Η διώξή τους επιπρόσθετα, καθιστά αυτούς ομήρους, αλλά και λειτουργεί “εκβιαστικά” προς όλους/ες τους επόμενους εισαγγελείς για το είδος της κρίσης-απόφασης, που θα βγάλουν..

Δεν υπερασπίζομαι την δικαστική εξουσία, ως θεσμό, αν και επί δεκαετίες, ζω μαζί της. Είμαι σαφέστατα απέναντι!

Δεν μιλάω για “Δικαιοσύνη” – Δεν υπάρχει τέτοια! Ιδεαλιστικός όρος είναι..

Στέκομαι όμως δίπλα σε κάποιους, αυτούς τους ελάχιστους, που καμιά φορά, κάνουν τη διαφορά, την διαφορά, βέβαια, μόνον για τον εαυτό τους και για αυτούς, που δικάζουν.

Αναγνωρίζω το σθένος του Εισαγγελέα Σαββαΐδη και προπάντων του Εισαγγελέα Σπηλιώτη, που έδωσε την 2η άδεια, μετά τον ορυμαγδό των ΜΜΕπρεσβειών και οικογενειών με την ανοχή της κυβέρνησης, που είχε ακολουθήσει την πρώτη.

Και περιμένω, όχι εγώ, αλλά τόσοι και τόσοι άλλοι και προπάντων ο ίδιος ο πολιτικός κρατούμενος, το ίδιο σθένος στην εφαρμογή του νόμου, που με αγώνες ετών των κρατουμένων κατακτήθηκε, αλλά και της διαμορφωθείσας ήδη νομολογίας και από τον νεοδιορισθέντα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, που πριν από ένα μήνα περίπου, τοποθετήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ήθελα να μιλήσω γι΄αυτούς τους ανθρώπους. Γιατί δεν θεωρώ ότι είναι παράπλευρες απώλειες στην λυσσαλέα μάχη, που γίνεται, με αφορμή την άδεια Κουφοντίνα, κατά όλων όσων δεν υποτάσσονται.

Είναι γιατί, αν και γρανάζια του συστήματος, έδωσαν μια ανάσα ελευθερίας, και,έτσι, χρησιμοποιούνται για παραδειγματισμό, για εκφοβισμό, για εκβιασμό όλων μας.

Σαφές το μήνυμα Κράτους, Κυβέρνησης και αγριεμένου πλήθους. 

Δεν μένει παρά να απαντηθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *