Καταγγελία του ΚΚΕ(μ-λ) για την προκλητική παρουσία Αμερικανικών αστυνομικών δυνάμεων κατά την διάρκεια της ΔΕΘ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ Δ.Ε.Θ.
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΑΤΟΪΚΗΣ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑΣ ΤΟΥ 6ου ΣΤΟΛΟΥ ΣΤΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Καταγγέλλουμε στον λαό της Θεσσαλονίκης την απόβαση κάθε είδους  φανερού ή μυστικού αστυνομικού των ΗΠΑ, καθώς και τον ελλιμενισμό της ναυαρχίδας του 6ου στόλου (USS Mount Whitney). Οι πράκτορες της CIA και του FBI έχουν λάβει «κανονικά και με το νόμο» μέρος σε συσκέψεις της αστυνομίας και τους έχει δοθεί κάθε δικαίωμα να αλωνίσουν την πόλη κατά την διάρκεια της ΔΕΘ, και  έχουν  επίσης «το δικαίωμα εποπτείας σε κέντρα επιχειρήσεων και στις κάμερες της Ελληνικής Αστυνομίας». Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση φροντίζει με την παρουσία χιλιάδων αστυνομικών να δημιουργήσει το γνωστό κλίμα αστυνομοκρατίας και καταστολής.

Με το πρόσχημα της «τιμώμενης χώρας» στη Δ.Ε.Θ., η Θεσσαλονίκη έχει μετατραπεί σε αμερικανοκρατούμενη πόλη. Ξεκινώντας από τα περίπτερα της Έκθεσης όπου φιλοξενούνται κάθε είδους  στρατιωτικά-εξοπλιστικά ιμπεριαλιστικά μονοπώλια, στην παρέλαση του διπλωματικού-πολιτικού προσωπικού (πρέσβης, υπουργός εμπορίου κ.τ.λ.), για να καταλήξουνε στην παράδοση του λιμανιού της πόλης στο στόλο του θανάτου. Φυσική κατάληξη όλης αυτής της εκδήλωσης υποτέλειας, είναι να παραδώσουν τους (ανάλογα στολισμένους) δρόμους της πόλης στους πράκτορες των Αμερικάνων. Η πρωτοφανής πώρωση του πολιτικού μας προσωπικού να σκύψει το κεφάλι του, ολοκληρώθηκε με τον δήμαρχο Αθήνας να συμμετέχει στην ανακαίνιση της πρεσβείας των ΗΠΑ και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να συναντιέται με τον αρχηγό των Αμερικάνικων ενόπλων δυνάμεων, παραδίνοντας γη, ουρανό και θάλασσα σ αυτούς, που βλέπουν  «τις πιθανές επιχειρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αρκετά σημαντικές ευκαιρίες», όπως δήλωσε ο Αμερικάνος στρατηγός.

Αυτό συμβαίνει σε μία περίοδο που:

  1. Οξύνεται η ενδοϊμπεριαλιστική αντιπαράθεση στα Βαλκάνια, επιχειρείται η ένταξη τους συνολικά στη νατοϊκή πολεμική μηχανή, σε αντιπαράθεση με τους Ρώσους και τίθεται ζήτημα ανταλλαγής εδαφών και –πιθανά– συνόρων.
  2. Έχει γίνει «προειδοποίηση» για επέμβαση των νατοϊκών στις επαρχίες της Συρίας όπου προελαύνει ο κυβερνητικός στρατός με την κάλυψη των ρώσικων στρατιωτικών δυνάμεων, με δικαιολογία πάλι την… πιθανή χρήση χημικών από τον Άσαντ.
  3. Εντείνεται η πίεση στην Τουρκία και μέσω της λεγόμενης «συμμαχίας της Νοτιανατολικής Μεσογείου».

Η ελληνική κυβέρνηση αποδεικνύεται η πλέον Αμερικανόδουλη κυβέρνηση στα τελευταία χρόνια, που έχει αναλάβει να διαχειριστεί τις υποθέσεις των ντόπιων αστών και των ιμπεριαλιστικών πατρόνων τους. Μπλέκει λαό και νεολαία στα επικίνδυνα σχέδια του σφαγείου των λαών που ετοιμάζεται στην περιοχή μας.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται με τις ψεύτικες εξαγγελίες για δήθεν «έξοδο από τα μνημόνια» και την παροχολογία της κατά την διάρκεια της Έκθεσης να αποπροσανατολίσει το λαό ενόψει της νέας επέλασης που ετοιμάζεται στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, αλλά και την εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων μνημονιακών μέτρων και των καινούργιων αντεργατικών ρυθμίσεων που υπαγορεύουν η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και οι βιομήχανοι.

Η εικόνα της Αμερικανοκρατούμενης Θεσσαλονίκης, που θυμίζει εποχή Χούντας και περάσματος του 6ου στόλου από τον Πειραιά, πρέπει να συναντήσει την μέγιστη δυνατή απάντηση από το λαϊκό κίνημα. Η προοπτική για την πόλη μας δεν είναι να γίνει ένα ακόμα λιμάνι θανάτου, ορμητήριο για να σκοτώνονται οι λαοί της Μεσογείου, αλλά λιμάνι αντίστασης, αλληλεγγύης και διεθνισμού.

Η καλύτερη απάντηση στους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους ντόπιους υποτακτικούς είναι η μαζική συμμετοχή στην πορεία για τα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ. (Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, Καμάρα, 18.00).

Κανείς εργαζόμενος-η, κανένας νεολαίος να μην μείνει σπίτι στις 8/9! Να βγει στο δρόμο και να απαιτήσει να φύγουν οι φονιάδες των λαών από τον τόπο και την περιοχή μας!

  • Έξω η ναυαρχίδα του 6ου στόλου από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης!
  • Να αποσυρθούν στις τρύπες τους οι πράκτορες δολοφόνοι των ΗΠΑ!
  • ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ! ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ!

Κ.Ο. Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) | 07-09-2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *