ΜΠΙΡΚΕΝΑΟΥ, το όνομα της φρίκης

Σαν σήμερα, ο Κόκκινος Στρατός απελευθέρωνε τους τελευταίους επιζώντες απ’ το στρατόπεδο Άουσβιτς – Μπιρκενάου.

Το Σάββατο, 27 Γενάρη 1945 άνοιξαν ελεύθερες οι πύλες του Άδη και οι 1200 ζωντανοί-νεκροί έσυραν τους σκελετούς τους στην έξοδο. Άλλες 6 περίπου χιλιάδες κι ανάμεσα τους 611 παιδιά βρισκόντουσαν μέσα στα κτίρια της Κόλασης κι αυτά μόνο είχαν επιζήσει από τα 230000 παιδιά που είχαν περάσει κάτω από την επιγραφή Arbeit Machtfrei, για να μη ξαναβγούν ποτέ.
1,3 εκατ άνθρωποι άφησαν την τελευταία ανάσα τους μέσα στο Καλαστήριο του Δάντη.

Προσωπικά δεν αποτολμώ καμιά περιγραφή.
Οι λέξεις και οι σκέψεις και τα συναισθήματά μου είναι αδύναμα και ανάξια να αποδώσουν την κόλαση.
Προσπαθώ να γίνω η Νίνα Νεγκρίν, δεκαοκτώ χρονών από τα Γιάννενα, στάμπα 77160 στο αριστερό χέρι. Η φαντασία μου χλωμιάζει.

Ο φασισμός είναι μια γλίτσα ζυμωμένη με αίμα, τρόμο, μίσος, σκατανθρωπιά και κτηνωδία. Αυτή η γλίτσα χυνόταν μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, μπούκαρε στα χωριά κι έσπερνε μαζικό θανατικό, έσπαγε τα χέρια των μικρών σαλταδόρων για μια φρατζόλα ψωμί, βασάνιζε στη Μέρλιν, ξεκοιλιάζε γκαστρωμένες, έστηνε εκατοντάδες στα σκοπευτήρια, τσάκιζε με τη μπότα κεφάλια στο τσιμέντο, απανθράκωνε γέρους, γυναίκες , παιδιά, όνειρα, λαχτάρες μέσα στους φούρνους των κρεματορίων…και σήμερα σηκώνει κεφάλι. Και για να μη φανεί πως το μάτι του είναι η άβυσσος της κτηνωδίας κι ένας ποταμός αίματος, κουκουλώνεται με σημαίες και παριστάνει τον πατριώτη και βγάζει άναρθρες κραυγές, “Hail, προδοσία, πατρίδα, θρησκεία, εγέρθητω”.

Δεν είναι ανορθόγραφοι μόνο στη χρήση των γραμμάτων.
Ανορθόγραφη είναι όλη τους η άθλια ύπαρξη. . Αβλεψία της φύσης. Δίποδα που σέρνονται με την κοιλιά και σκυλόδοντα που βγάζουν δηλητήριο.
Ο φασισμός τρέφεται με την ιστορική λήθη ή όπως το λέει καλύτερα ο Μπρεχτ, “Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος.
H σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό”.

Πηγή: Νίνα Γεωργιάδου – f/b

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *