Συνέντευξη Τύπου της Πρωτοβουλίας για ΟΑΣΘ (Πέμπτη 4/4, 12:00μ)

Tην Πέμπτη στις 4 Απριλίου 2019, στις 12:00μ, στο Εργατικό Κέντρο Θεσ/νίκης θα δοθεί συνέντευξη τύπου της “Πρωτοβουλίας Εργαζομένων Φοιτητών και Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης”, ενόψει της νέας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τον ΟΑΣΘ που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Απριλίου, στις 7:00μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΑΣΘ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

 Συμπολίτες, συμπολίτισσες,

Για πάνω από τρεις μήνες, οι κινητοποιήσεις που γίνονται για την άθλια συγκοινωνία με τα λεωφορεία άνοιξαν τα στόματα για το θέμα του ΟΑΣΘ στην πόλη μας! Χωρίς την οργανωμένη κίνηση του κόσμου της πόλης, των επιβατών οι οποίοι αγανακτούμε καθημερινά με αυτήν την κατάσταση, το ζήτημα δε θα είχε έρθει στο προσκήνιο.

ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ!

Την ώρα που η μετακίνηση με τα λεωφορεία της πόλης είναι καθημερινός Γολγοθάς για τον εργαζόμενο, τον μαθητή, τον φοιτητή, τον συνταξιούχο, το συμπολίτη μας ΑμΕΑ…
…η διοίκηση του ΟΑΣΘ -δια στόματος του Στ. Παππά- ισχυρίζεται με θράσος ότι η κατάσταση “έχει βελτιωθεί” (!). Αλήθεια, πού είναι αυτή η βελτίωση και γιατί εμείς οι καθημερινοί επιβάτες δεν τη βλέπουμε;;; Η αραίωση των δρομολογίων, ο συνωστισμός, οι ατέλειωτες βλάβες των οχημάτων επιδεινώνονται κάθε μέρα. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αφαιρεί από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τα νοικοκυριά κάθε χρόνο τεράστια ποσά με φόρους και περικοπές, μας κοστίζει πανάκριβα το εισιτήριο της άθλιας μετακίνησής μας!

Όσοι κινητοποιούμαστε ούτε με το προηγούμενο καθεστώς είμαστε, ούτε το ξεπούλημα του οργανισμού θέλουμε! Απαιτούμε το αυτονόητο: να πάψει η φριχτή ταλαιπωρία που ζούμε κάθε μέρα! Και γιατί οι συμπολίτες μας ΑμΕΑ να μην μπορούν να εκδώσουν κάρτες ΟΑΣΘ μέσα σε όλο το χρόνο και να λήγει η προθεσμία στις 28 Φεβρουάριου;

Μήπως κυβέρνηση και ΟΑΣΘ εξοικονομούν λεφτά πάνω στον πόνο των ανθρώπων; Οι δηλώσεις της διοίκησης του ΟΑΣΘ ότι: «Δεν θα μείνει συνάνθρωπός μας χωρίς να πάρει κάρτα» ήρθαν ως αποτέλεσμα κινητοποιήσεων της Πρωτοβουλίας στις 14/3 και συνοδεύονται από ημίμετρα «παρηγοριάς» για …φέτος. Η πίεση που ασκούν οι δίκαιες διαμαρτυρίες του λαού της πόλης πρέπει να συνεχιστεί.

Η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΟΑΣΘ είναι υπεύθυνοι για το πρόβλημα. Ασκούν μια συνειδητή πολιτική υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες με ορίζοντα τη διάλυση του ΟΑΣΘ και τη σύσταση της ΑΣΥΘ. Και όταν ο κ. Παππάς λέει πως «ελπίζει» για 50 λεωφορεία μέσα στο Μάιο εκστομίζει προεκλογικού χαρακτήρα αοριστολογίες. Αν η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΟΑΣΘ νομίζουν ότι μπορούν να αποφύγουν τη λαϊκή αγανάκτηση είναι γελασμένοι!

Όλοι στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣΠαρασκευή 5 ΑΠΡΙΛΗ,7:00μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου

H εξασφάλιση του δικαιώματος στη μετακίνηση είναι ζήτημα ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ και ΠΑΛΗΣ. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι την ορατή ικανοποίηση των αιτημάτων μας!

•Άμεση αύξηση των δρομολογίων σε ΟΛΕΣτις γραμμές!

•Ασφαλής μετακίνηση! – Όχι άλλες βλάβεςκαι πυρκαγιές λεωφορείων εν κινήσει!

•Καμιά αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων!

•Ούτε σκέψη για την ιδιωτικοποίηση/ξεπούλημα του οργανισμού.

•Διάθεση καρτών ΑμΕΑ όλο το χρόνο

Δικαίωμά μας είναι η δωρεάν μετακίνηση για φοιτητές ανέργους, συνταξιούχους και εργαζόμενους από και προς το χώρο δουλειάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *