7/4, Να ακυρώσουμε την φασιστική φιέστα του Ιερού Λόχου στην Καλαμαριά

Η φασιστική ομάδα «Ιερός Λόχος» θέλει να οργανώσει στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα μια φιέστα μίσους που την ονομάζει «Makedonian pride». Με αυτόν τον τρόπο οι φασίστες επιδιώκουν να αποκτήσουν πρόσβαση στο δημόσιο χώρο, επιχειρώντας να σπείρουν το ρατσιστικό και εθνικιστικό τους δηλητήριο.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι δε θα επιτρέψουμε σε ομάδες που επιτίθενται σε μετανάστες/στριες, καλλιτέχνες, ΛΟΑΤ+ άτομα και αντιφασίστες/στριες να κυκλοφορούν ελεύθεροι στις γειτονιές μας. Η πρόσφατη απόπειρά τους να διακόψουν τη θεατρική παράσταση «Πυρκαγιές» και οι επιθέσεις τους στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας είναι μερικά από τα παραδείγματα που δείχνουν ότι η συγκεκριμένη ομάδα αποτελεί κίνδυνο για κάθε προοδευτικό και δημοκρατικά σκεπτόμενο πολίτη.

Δεν θα αφήσουμε τους νοσταλγούς της χούντας και του ναζισμού να πατήσουν το πόδι τους στην Καλαμαριά της προσφυγιάς και των αγώνων. Θα είμαστε εκεί να ακυρώσουμε την φασιστοσύναξή τους!

Καλούμε τις αριστερές οργανώσεις, τα αριστερά ριζοσπαστικά αυτοδιοικητικά σχήματα, τις μαχητικές συλλογικότητες και τις αντιφασιστικές κινήσεις της πόλης να συντονίσουμε τη δράση μας για να αποτρέψουμε τέτοιες εκδηλώσεις μίσους.

Συγκέντρωση την Κυριακή 7 Απρίλη, στις 14:00, στο Δημαρχείο Καλαμαριάς

H Πόλη Ανάποδα- αριστερό ριζοσπαστικό σχήμα στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Δύναμη Ανατροπής – αντικαπιταλιστική κίνηση στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *