Χούλιγκαν «αγνώστου ομάδος»

«Χούλιγκαν του Ολυμπιακού εισβάλλουν στο γήπεδο και ξυλοκοπούν οπαδούς της Μπάγερν» (Daily Mail – M. Bρετανία). «Εικόνες πολέμου! Χούλιγκαν του Πειραιά επιτίθενται σε οπαδούς της Μπάγερν» (ΤΖ, εφημερίδα του Μονάχου).

«Πρωτάθλημα Νέων της UEFA: Xoύλιγκαν του Ολυμπιακού επιτίθενται σε οπαδούς της Μπάγερν – οι παίκτες των δύο ομάδων αντιδρούν ανταλλάσσοντας πασούλες» (Marca, ισπανική αθλητική εφημερίδα).

Αυτοί είναι τρεις τυχαίοι τίτλοι για το πώς παρουσίασαν διεθνή ΜΜΕ τα αιματηρά επεισόδια που προκάλεσαν κουκουλοφόροι με ρόπαλα σε ποδοσφαιρικό αγώνα νέων στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη.

Σε διεθνή ΜΜΕ υπήρχαν ένθετες φωτογραφίες με σχόλια από κοινωνικά δίκτυα, που επισήμαιναν το προφανές: ότι οι χούλιγκαν δεν είχαν πέσει από τον πλανήτη Αρη, αλλά φέρεται ότι υποστήριζαν τους «ερυθρόλευκους». Εξάλλου, οι περισσότεροι φορούσαν ερυθρόλευκες μάσκες απόκρυψης χαρακτηριστικών (full face).

Προς τιμήν τους οι παίκτες και το κοινό του Ολυμπιακού προστάτευσαν τους φιλοξενούμενους φιλάθλους και η ΠΑΕ Ολυμπιακός καταδίκασε, ως όφειλε, τα επεισόδια, τονίζοντας ότι «οι εισβολείς δεν έχουν ουδεμία θέση στην οικογένεια του Ολυμπιακού».

Ελα μου όμως που οι ροπαλοφόροι-κουκουλοφόροι δεν ήταν γενικώς και αορίστως «χούλιγκαν», αλλά φορούσαν φάτσα κάρτα τα χρώματα της ομάδας στο όνομα της οποίας υποτίθεται δρούσαν, έστω κι αν οι εγκληματικές τους ενέργειες εκθέτουν τόσο τον Ολυμπιακό όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πού το περίεργο σε όλα αυτά; Σε κανένα ελληνικό ΜΜΕ, εκτός και αν μας διαφεύγει κάτι, δεν αναφέρεται ότι οι βίαιοι εισβολείς έφεραν διακριτικά του Ολυμπιακού. Οχι για να τους βαφτίσουν σώνει και καλά οπαδούς της συγκεκριμένης ομάδας, όπως έκαναν οι δημοσιογράφοι σε όλες τις άλλες χώρες εκτός της Ελλάδας, αλλά για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Ο στρουθοκαμηλισμός δεν βοηθάει, αν θέλουμε πραγματικά να αντιμετωπίσουμε την οπαδική βία και κυρίως να απαντήσουμε στο ερώτημα ποιοι υποθάλπουν, ποιοι χειραγωγούν και ποιοι χαρτζιλικώνουν τους οπαδικούς στρατούς, πριν αυτοί σαν λυσσασμένα σκυλιά δαγκώσουν ακόμα και το χέρι που τους ταΐζει.Κόκκινη κουκούλα και φούτερ που γράφει «OSFP»

! Χθες το βράδυ, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε τη σύλληψη 31χρονου άντρα που συμμετείχε στην επίθεση σε βάρος φιλάθλων στο προπονητικό κέντρο Ρέντη. Σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι, φυσίγγια, κροτίδες, φωτοβολίδες, σουγιάδες, μάσκες απόκρυψης προσώπου και άλλα σύνεργα που παραπέμπουν σε «επαγγελματία» του χουλιγκανισμού και όχι σε απλό οπαδό.

Πηγή: Αφροδίτη Τζιαντζή – “Εφημερίδα των Συντακτών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *